szukam rady.....

w zwiazku z niezlymi jazdami z kompem podczas nieaktywnego forum stala sie taka rzecz , ze zostalem skazany na celerona 450 :( ..... plyta jest na intelu i model jej Acorp 6BX67 :shock: .....i tu tkwi pytanie – baracudda niestety nie jest przez nia wykrywana – wiem ze trzeba flashowac BIOS'a – czy ktos juz flashowal starsze plyty zeby widzialy dyski powyzej 40Gb? hehe lame pytanie , ale sie obracam w nowym sprzecie , a o starym juz dawno zapomnialem , lecz niestety ciag sytuacji jakie sie dzialy przez ostatni czas zmusily mnie do tymczasowego zakupu plyty z procem cela 450

pyt 2 : czy kable IDE ATA 100 podpasuja pod tego gruchota ??? czy bede musial kupowac ten stary makaron (bodajze 40pin)....???

Odpowiedzi: 1

Nie znam sie za bardzo na tym, wiec zignoruj moj post jesli sie myle :
Jezeli flashowanie BIOS'u to to samo co jego instalacja to mialem z tym do czynienia. Z tym ze mialem kompa z celeronem 500 i plyta Gigabyte i takze potrzebowalem by wykrywal mi dysk wiekszy od 40 GB
Sciagnelem po prostu biosa (byl to jakis plik *exe)– i z poziomu dosa wlaczylem go, on sam wszystko zrobil, potem restart i wszystko jest tak jak trzeba – 120GB dysk jest wykrywany bez problemu
The_judge
Dodano
16.01.2003 21:02:53
B3T0N
Dodano:
16.01.2003 20:46:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1