Szukam programu

Szukam programu dzieki któremu mogłbym stworzyc pliki instalacyjne roznych programow (nie wiem czy to dobrze nazwałem)Chodzi o to źe mam np sterowniki do myszki (składaja sie z paru plikow) chciałbym zrobic tak zeby to był jeden plik i po kliknieciu na niego zaczełyby sie instalowac te sterowniki.
Istenieje taki program?

Odpowiedzi: 5

Znalazłem to co chciałem zrobic, wielkie dzięki
nobsaybot
Dodano
24.10.2005 18:25:18
W pomocy WinRAR'a jest to doskonale opisane, poszukaj i poczytaj. Powiem tylko tyle ze w glownym oknie gdzie wybierasz poarametry Archiwum, musisz zaznaczyc opcje:
Utworz archiwum SFX
nastepnie przechodzisz na zakladke Zaawansowane i masz tam przycisk:
Opcje SFX, to tu wybierasz wszystkie parametry, gdzie pliki maja sie rozpakowac, jaki plik ma sie automatycznie uruchomic po wypakowaniu ( w twoim przypadku jest to zapewne instalator sterownika, plik Setup.exe,lub cos podobnego), itp. Poszukja to nic trudnego.
mettal
Dodano
24.10.2005 18:01:36
Juz wiem jak zrobic To SFX, ale mam takei pytanie czy da sie zrobic tak zeby uruchmiło plik instalacyjny??Najlepiej bez rozpakownia albo zaraz po rozpakowaniu
DirectX chyba w wersji 7.1 był chyab tak zrobiony ze sie uruchmiało i sie od razu instalował nowy nietety sie rozpakowuje i potem trzeba instalowac
nobsaybot
Dodano
24.10.2005 17:58:48
Mam WinRAR'a 3.51 jak zrobic to archiwum SFX???
nobsaybot
Dodano
24.10.2005 17:55:25
Najprosciej to uzyc archwizatorow i stworzyc archiwum samorozpakowywujace (SFX), bo zapewne instalotar sterownika ma juz wlasny plik instalacyjny, wiec nie ma sensu budowania calego instalatora, po raz drugi. A archiwum SFX zrobisz np:

WinRARA
WinZIP + Self–Extractor
WinUHA 2.0 RC1

i kilka innych programow do kompresji.

A typowe instalatory zbudujesz np:
Install Creator Pro
Install Maker
Inno Setup
Nullsoft Install System

i jeszcze sporo innnych.
mettal
Dodano