Szukam programu
Szukam programu dzieki któremu mogłbym stworzyc pliki instalacyjne roznych programow (nie wiem czy to dobrze nazwałem)Chodzi o to źe mam np sterowniki do myszki (składaja sie z paru plikow) chciałbym zrobic tak zeby to był jeden plik i po kliknieciu na niego zaczełyby sie instalowac te sterowniki.
Istenieje taki program?
Istenieje taki program?
Odpowiedzi: 5
Znalazłem to co chciałem zrobic, wielkie dzięki
W pomocy WinRAR'a jest to doskonale opisane, poszukaj i poczytaj. Powiem tylko tyle ze w glownym oknie gdzie wybierasz poarametry Archiwum, musisz zaznaczyc opcje:
Utworz archiwum SFX
nastepnie przechodzisz na zakladke Zaawansowane i masz tam przycisk:
Opcje SFX, to tu wybierasz wszystkie parametry, gdzie pliki maja sie rozpakowac, jaki plik ma sie automatycznie uruchomic po wypakowaniu ( w twoim przypadku jest to zapewne instalator sterownika, plik Setup.exe,lub cos podobnego), itp. Poszukja to nic trudnego.
Utworz archiwum SFX
nastepnie przechodzisz na zakladke Zaawansowane i masz tam przycisk:
Opcje SFX, to tu wybierasz wszystkie parametry, gdzie pliki maja sie rozpakowac, jaki plik ma sie automatycznie uruchomic po wypakowaniu ( w twoim przypadku jest to zapewne instalator sterownika, plik Setup.exe,lub cos podobnego), itp. Poszukja to nic trudnego.
Juz wiem jak zrobic To SFX, ale mam takei pytanie czy da sie zrobic tak zeby uruchmiło plik instalacyjny??Najlepiej bez rozpakownia albo zaraz po rozpakowaniu
DirectX chyba w wersji 7.1 był chyab tak zrobiony ze sie uruchmiało i sie od razu instalował nowy nietety sie rozpakowuje i potem trzeba instalowac
DirectX chyba w wersji 7.1 był chyab tak zrobiony ze sie uruchmiało i sie od razu instalował nowy nietety sie rozpakowuje i potem trzeba instalowac
Mam WinRAR'a 3.51 jak zrobic to archiwum SFX???
Najprosciej to uzyc archwizatorow i stworzyc archiwum samorozpakowywujace (SFX), bo zapewne instalotar sterownika ma juz wlasny plik instalacyjny, wiec nie ma sensu budowania calego instalatora, po raz drugi. A archiwum SFX zrobisz np:
WinRARA
WinZIP + Self–Extractor
WinUHA 2.0 RC1
i kilka innych programow do kompresji.
A typowe instalatory zbudujesz np:
Install Creator Pro
Install Maker
Inno Setup
Nullsoft Install System
i jeszcze sporo innnych.
WinRARA
WinZIP + Self–Extractor