Szukam programu do poszerzania dyskietek
słyszałem źe istnieją programy do poszeźania dyskietek z 1.44mb do 3 lub 4megabajtów jeźeli znacie takie programy to proszę was o podpowiedź
na email tina42@tlen.pl lub gg.6697374
Odpowiedzi: 6
takim programem jest np. winimage, "poszerza" z tego co pamiętam do 2,88 MB, ale mogę się mylić, bo dawno nie używałem.
Wsio ryba... kto po za kolegą – bawi sie jeszcze w takie drobiazgi? :shock:
O tyle łatwiej tylko trafić na DriveSpace – bo to element instalatora Windozy 98...
O tyle łatwiej tylko trafić na DriveSpace – bo to element instalatora Windozy 98...
-
Witam. Ja mam problemik w druga strone. Poproszono mnie o odczytanie dyskietek spakowanych poprzez DriveSpace. Czy znacie moze sposobik jak odczytac je spod Win XP ? Znaczy bardziej czy istnieje jakis programik pod xp ? Dzieki<br>
Eeee tam DriveSpace. Jest taki maly programik – MaxFormat http://www.alkonost–maxformat.com–download.net/
DriveSpace "rozciąga" pojemność dyskietki do 2,65MB – ale jest warunek.
DriveSpace musi być zainstalowany na kaźdym kompie, do którego chcesz włoźyć dyskietkę.
Nie lepiej kupić płytkę cd? Jest sporo ;–) pojemniejsza i jest teź tańsza.
DriveSpace musi być zainstalowany na kaźdym kompie, do którego chcesz włoźyć dyskietkę.
Nie lepiej kupić płytkę cd? Jest sporo ;–) pojemniejsza i jest teź tańsza.
gabryś:(...)proszę was o podpowiedź
Zapytałeś na forum to oczekuj tu odpowiedzi.
jest takie cos jak drive space ale nie zalecam tego uzywac bo dyskietka po jednym odp sformatowaniu jest do wywalenia lepiej zastosowac inny nosnik
Strona 1 / 1
Dzieki za szybka reakcje Endriu. Moze zle sie wyrazilem ale mnie chodzi o to ze dyskietki dostalem spakowane w DriveSpace i chce je rozpakowac z pod XP , czyli szukam jakiegos alternatywnego programiku.<br>