Sztuka pierdzenia :–)

Jak wyłączam komputer (a mianowicie UPS)to z wszystkich głośników słyszę nagły, głośny "pierd" tak jakby błagały "nie wyłączajcie mnie... pierd". W sumie dzieje się tak od dawna i głośniki źyją dalej, pierdzą teź dalej :lol: . Wiecie co z tym zrobić i czy to moźe zaszkodzić moim głośnikom firmy Tracer? :?:

Odpowiedzi: 3

Muszę powiedzieć źe się pomyliłem – pierdzenie jest w momencie wyłączaniakomputera a nie UPS. Nie wiem czy to coś zmienia, ale mówię :idea:
Anonymous
Dodano
05.03.2006 11:10:54
Seeker:
Moźesz spróbować odwrotnie włoźyć wtyczkę zasilania 230vV do gniazdka, czy pomoźe – nie wiem ale sprawdzić nie zawadzi.
Ten UPS masz podpięty do gniazdka z bolcem?

Do gniazdka z bolcem. I właśnie dlatego chyba nie da się inaczej podpiąć wtyczki :roll: , czy ja czegoś nie rozumiem :?: Ale czy moźe to zaszkodzić moim głośnikom :?:
Anonymous
Dodano
04.03.2006 17:29:25
Gdzieś, skąd nie wiem, nanosi Ci się częstotliwość 50Hz z sieci 230V Prawdopodobnie nie tak działa filtracja w zasilaczu głośników – filtrują to napięcie kondensatory elektrolityczne. Moźesz spróbować odwrotnie włoźyć wtyczkę zasilania 230vV do gniazdka, czy pomoźe – nie wiem ale sprawdzić nie zawadzi.
Ten UPS masz podpięty do gniazdka z bolcem?
Seeker
Dodano
04.03.2006 12:51:22
Anonymous
Dodano:
04.03.2006 11:54:41
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1