Szpiegi – więcej info
Witam!
Jak ogólnie wiadomo programy szpiegujące wysyłają jakieś informacje przez Internet.
Ciekaw jestem jakie konkretnie są to informacje. Czy to jest na prawdę bardzo groźne?
Jak ogólnie wiadomo programy szpiegujące wysyłają jakieś informacje przez Internet.
Ciekaw jestem jakie konkretnie są to informacje. Czy to jest na prawdę bardzo groźne?
Odpowiedzi: 5
tak gdzieś w 70% jest to nie groźne. To moje zdanie, większość osób nie wpisuje numerów kart w internecie. A takiego japońca to raczej gówno obchodzi jakie jest twoje hasło np. na forum. Co najwyźej moźe sie popisać programikiem jaki zrobił. A sam shit zainstalowany na komie to tylko zajmuje pamięć i spowalnia działanie komputera
Ogolnie szeroko pojety sniffing
Mowimy tu o ciezkich przypadkach bo wiekszosc tego typu softu to raczej niegrozne aczkolwiek wkurzajace programy dodawane (gratis i bez pytania) do innych
Mowimy tu o ciezkich przypadkach bo wiekszosc tego typu softu to raczej niegrozne aczkolwiek wkurzajace programy dodawane (gratis i bez pytania) do innych
W jaki sposób pozyskują te dane? Rejestr, ulubione, cookies, historia? Co jeszcze?
Programy te gromadzą informacje o uźytkowniku i wysyłają je często bez jego wiedzy i zgody autorowi programu. Do takich informacji naleźeć mogą:
adresy www stron internetowych odwiedzanych przez uźytkownika
dane osobowe
numery kart płatniczych
hasła
dane o komputerze (system operacyjny, przeglądarka internetowa)
zainteresowania uźytkownika (np. na podstawie wpisywanych słów w oknie wyszukiwarki)
adresy email
adresy www stron internetowych odwiedzanych przez uźytkownika
dane osobowe
numery kart płatniczych
hasła
dane o komputerze (system operacyjny, przeglądarka internetowa)
zainteresowania uźytkownika (np. na podstawie wpisywanych słów w oknie wyszukiwarki)
adresy email
Jakie informacje ??
A rozne poczynajac od nazw odwiedzanych stron w internecie konczac na numerach kart kredytowych i hasłach
Czy grozne to ocen sam
A rozne poczynajac od nazw odwiedzanych stron w internecie konczac na numerach kart kredytowych i hasłach
Czy grozne to ocen sam
Strona 1 / 1