Szlejące okno Microsoftu

Czy spotkał się ktos.. kiedys.. z sytuacja ze falujące okno – "logo" Microsoftu w IE (gorny prawy rog) zaczyna szalec i latac we wszystkie strony, zamiast spokojnie falowac. Wiem ze to blachostka... ale jestem ciekaw czy na to macie jakies lekarstwo. Szlejace "logo" po kilku godzinach internetowania potrafi spowodowac spustoszenie w psychice internauty :)
Proponuje tez zaliczyc moj komputer to kategori Archiwum X :) Mozna czasami na nim zobaczyc niespotykane rzeczy

Odpowiedzi: 10

Jeśli nie są to gwiazdy :wink: ( tło tapety ) to wygląda to na wypalone piksele, ale mogę sie mylić.
Sciągnij Nokia Monitor Test i za pomocą OSO spróbuj dokonać korekty.
No i podstawowe pytanie czy to LCD bo nie odpowiedziałeś.
McScr@by
Dodano
20.07.2004 00:28:45
Wysylam zalacznik z print screene`m.... mysle ze nie musze tych kropek zaznaczac. Jesli ktos ma pomysł co moze byc powodem to bede wielce wdzieczny. Po "odswiezeniu" kropki zmieniaja swoja pozycje..czyli to chyba nie wina monitora
AdasB
Dodano
19.07.2004 23:10:21
Wysylam zalacznik z print screene`m.... mysle ze nie musze tych kropek zaznaczac. Jesli ktos ma pomysł co moze byc powodem to bede wielce wdzieczny. Po "odswiezeniu" kropki zmieniaja swoja pozycje..czyli to chyba nie wina monitora
AdasB
Dodano
19.07.2004 23:10:21
AdasB:
... Plam na pulpicie nie da rady usunac (zastosowalem sie do wszystkich waszych sugesti)... wadliwa jest prawdopodobnie karta.

Wyślij screen shot`a w załączniku jak ten pulpit wygląda i zaznacz te plamy, zobaczymy jak to wygląda.
AdasB:
Wariujace logo uwazam wiec za rzecz normalna podczas dzialania neostrady.. jak napisal kolega wyzej..

Skoro w Neo tak jest ( nie korzystam z usług Telekomuny więc nie potwierdze ) to nie ma sprawy.
McScr@by
Dodano
19.07.2004 20:47:50
Rzeczywiscie opisane problemy nie byly wina systemu ale prawdopodobnie vir. wedle zalecen za pomoca plyty instalacyjnej plik notepad.exe skopiowalem do wind/system32... i doc.txt dziala juz sprawnie. Plam na pulpicie nie da rady usunac (zastosowalem sie do wszystkich waszych sugesti)... wadliwa jest prawdopodobnie karta. Wariujace logo uwazam wiec za rzecz normalna podczas dzialania neostrady.. jak napisal kolega wyzej..
Dzieki za pomoc.
AdasB
Dodano
19.07.2004 17:34:54
AdasB wszystko co zaproponowaliśmy Tobie w sprawie Tropic`a zostało napisane w dziale Bezpieczeństwo w Re na Twój post, a źe się nie zastosowałes do tego co zostało tam napisane to juź inna sprawa.
BTW, to przyniosło by rozwiązanie.

Niedzialajacy edytor .txt :

Sprawdz czy w ścieszce X:WINDOWSsytem32 figuruje plik notepad.exe jeśli jest mógł zostać uszkodzony z jakiegoś powodu ( Wirus ), gdy go brak równieź moźe to być spowodowane działaniem destrukcyjnym.

Aby spróbować rozwiązać ten problem, spróbuj sciągnąć plik notepad.exe lub uźyć płyty instalacyjnej i umieścić go w X:WINDOWSsytem32.

Dziwne plamy na pulpicie :

Wyciągnąć kartę ze slotu AGP,
slot przeczyścić i włoźyć ją stabilnie ponownie,
zaktualizować sterowniki AGP oraz sterowniki do karty graficznej,
sprawdzić okablowanie monitor–karta i gniazda In–Out,
przełoźyć okablowanie monitora aby się nie "krzyźowało" z innym okablowaniem,
zastosować pierścienie ferytowe na okablowanie ( ostateczność ),
Jeśli to LCD to czy nie sa to wypalone piksele w matrycy.
McScr@by
Dodano
18.07.2004 17:26:00
AdasB:
chodzilo mi o to iz moj system naprawde potrafi czasami zaskoczyc:
– niedzialajacy edytor .txt

to nie wina systemu samego w sobie niedzialajacy notepad to tez sprawka vira
Bobi
Dodano
18.07.2004 16:33:14
No nie do konca... Wasze sugestie na temat mojego problemu z Tropicem byly mi niezmiernie pomocne.. jak juz pisalem nie udalo mi sie go zlikwidowac ale pomogliscie mi powstrzymac jego niszczace dzialanie. W zdaniu "zaliczyc do Archiwum X" chodzilo mi o to iz moj system naprawde potrafi czasami zaskoczyc:
– niedzialajacy edytor .txt
– dziwne plamy na pulpicie
przy czym ani mks ani NAV nie wykrywaja niszczacych system szkodnikow (z centrum XP zassalem rowniez wszystkie fixblasty), stosuje rowniez System Mechanica i Systemworksa ktore rowniez nic nie wiedza. Dzialanie mojego systemu uznalem jedynie za ciekawostke a nie problem..
Wracajac do logo rzeczywiscie ja rowniez uzywam "neo" i widocznie efekt "warjacji" wywolany jest dzialaniem tego pakietu. Nie mam wiecej pytan. Dziekuje i Pozdrawiam.
AdasB
Dodano
18.07.2004 14:17:29
AdasB:
Proponuje tez zaliczyc moj komputer to kategori Archiwum X :) Mozna czasami na nim zobaczyc niespotykane rzeczy
Nie rozumiem. Przeciez tu – http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=111613#111613 piszesz ze jest juz OK zamiast zastosowac sie do podanych sugestii. System sam od siebie nie pokazuje "niespotykanych rzeczy".
Napisales "virus ciagle gdzies tam siedzi", ale przeciez sam przechodzisz nad tym do porzadku dziennego.
EL NINO
Dodano
18.07.2004 01:55:45
Mam to tylko i wyłącznie na neostradzie. :lol:
boczi
Dodano
18.07.2004 01:21:06
AdasB
Dodano:
18.07.2004 00:50:12
Komentarzy:
10