Szlejące okno Microsoftu

Czy spotkał się ktos.. kiedys.. z sytuacja ze falujące okno – "logo" Microsoftu w IE (gorny prawy rog) zaczyna szalec i latac we wszystkie strony, zamiast spokojnie falowac. Wiem ze to blachostka... ale jestem ciekaw czy na to macie jakies lekarstwo. Szlejace "logo" po kilku godzinach internetowania potrafi spowodowac spustoszenie w psychice internauty :)
Proponuje tez zaliczyc moj komputer to kategori Archiwum X :) Mozna czasami na nim zobaczyc niespotykane rzeczy

Odpowiedzi: 20

Rebe:
znaczy olewasz czytanie ze zrozumieniem :mrgreen:

To pewnie przez te wylegiwanie się nad jeziorkiem jakiegoś udaru słonecznego dostałem :twisted: Muszę se na łepetynie jaki radiator zamontować 8)
SLAY3R
Dodano
21.07.2004 18:08:09
SLAY3R:
Do postu rebe dodam jeszcze, źe jakieś radiatorki na pamięci by nie zaszkodziły.

A se posta walnę :lol: . Toź własną ręką raczyłem był napisać
...kupić radiatory na te kości ...

znaczy olewasz czytanie ze zrozumieniem :mrgreen:
Rebe
Dodano
21.07.2004 14:03:08
Do postu rebe dodam jeszcze, źe jakieś radiatorki na pamięci by nie zaszkodziły.
SLAY3R
Dodano
21.07.2004 13:54:53
odinstaluj jaki daemontools czy inny program tego typu – o ile go masz ( "atapi.sys" w wyszukiwarce forum ).
Do karty zaś wracając – wyraźnie temperatura jej szkodzi. Zostaje – jeźeli jest tylko radiator – dołoźenie na niego wentylatora, albo obniźenie taktowania – jest szansa, źe starczy samego procesora grafiki – wtedy duźo na wydajności nie stracisz – gorzej jeźeli trzeba by oniźyc i pamięci – to juź lepiej kupić radiatory na te kości i je "nakleić".
Rebe
Dodano
21.07.2004 13:25:06
Do:rebe i SLAY3R
1.
Taktowanie procka karty jest standardowe, wyczyscilem radiator i nasmarowalem na nowo procek (biala pasta), wyczyscilem dokladnie slot AGP (pedzel) i umiescilem w nim karte. Co dziwne kropy znikly.. ale zaczeły pojawiac sie stopniowo. Im dluzszy czas pracy komputera tym wiecej "kropek", po zamknieciu systemu sprawdzilem radiator. Byl cieply... nie wiem czy nie za cieply. Wiec w jaki sposob obnizyc jego temp. ?? Pojawil sie jeden maly szczegol.. podczas pracy komp. chwilowo zawiesza sie monitor raz mignie i wraca do dalszej pracy (proces trwa ok 2sec. a calosc powtarza sie co ok 20 min.. Szkoda mi tej karty bo 2 lata temu wylozylem na nia kupe kasy, a obecnie nie stac mnie na nowa... dlatego probuje wszelkich mozliwosci
Rebe:
niestety nie potrafie zastosowac sie do rady o "napedach virtualnych"... jak mam to zrobic.

Snaczu: :)
AdasB
Dodano
21.07.2004 13:15:25
Moze nie jedz i nie czytaj jakiegos dobrego humoru, moze ekran bedzie czysciejszy ;)
snaczu
Dodano
21.07.2004 01:18:39
ja nie krzycze chce zeby mnie bylo widac :lol:
Wilson
Dodano
21.07.2004 01:00:35
Wilson:
!!! A ODSWIEZ NIE POMAGA !!! ??? [BO MI POMAGA]

O krzykach juź było.
Napisze iwęc, źe leczysz skutek, a nie przycznę.
Moźe pora zmienić taktowanie karty ?
Rebe
Dodano
20.07.2004 21:35:14
Wilson :

AdasB:
Po "odswiezeniu" kropki zmieniaja swoja pozycje...

PSE nie krzycz.
McScr@by
Dodano
20.07.2004 21:27:03
!!! A ODSWIEZ NIE POMAGA !!! ??? [BO MI POMAGA]
Wilson
Dodano
20.07.2004 21:01:43
1. za szybko taktowana pamięć/procesor karty graficznej lub brudny radiator na niej ( wentylator teź ).
Jeźlei ta karta jest czysta, pracująca w standardowych ustawieniach, a i za gorąco jej nie jest to oddaj ją – o ile jest na gwarancji, bo ewidentnie to jej wina.
Generalnie, jak iwdziśz, jest to to o czym SLAY3R napisął wczoraj.
2. to jeszcze ew. sprawdź kwestię napedów wirtualnych
komunikat co prawda o "atapi.sys" nie wspomina, ale .... – jak to humory pakietu.
Oczywiście sprawdzałeś czy sama paczka jest pobrana bez błedów i przekłamań?
Rebe
Dodano
20.07.2004 19:47:12
Usluga kryptograficzna jest uruchomiona... dla pewnosci uruchomilem ją jeszcze raz. Niestety po restatcie i ponownej probie instalacji SP1 komunikat pojawia sie ponownie..
AdasB
Dodano
20.07.2004 19:36:35
Co do instalacji SP1 to sprawdz uruchomienie usługi kryptograficznej.
McScr@by
Dodano
20.07.2004 17:22:03
nie powinno to dotyczyc problemow z monitorem (np przepalone pixele) poniewaz na screenie nie bylo by tego widac wiec chyba karta graficzna
Bobi
Dodano
20.07.2004 16:36:53
Po obejrzeniu skłaniam się do podanej juź wczesniej sugestii o problemie sprzętowym. Czy w tym komputerze coś nie zostało przypadkiem podkręcone odrobinę za duźo?
ho66it
Dodano
20.07.2004 16:25:47
Niestety to napewno nie sterowniki, aktualizowałem, instalowałem z dołaczonej karty cd, reinstalowałem windowsa... kropy nadal są. I nie wyskakują tylko przy zaznaczaniu ikon ale są wszedzie i na wszystkim. Dołączam kolejne dwa paint screen`y jeden z działającego programu, drugi z czystego pulpitu (bez tapety). Prubowałem kolejny raz przeskanowac system antivirem i zainstalowac SP1.. niestety instalator przywitał mnie komunikatem widocznym na 2 obrazku.
AdasB
Dodano
20.07.2004 16:04:07
to stery , jak dasz zaznaczanie wielu ikon [taki prostokoncik] to sie te kropy pojawiaja nie ??

a odswiez nie pomaga ?? :?
Wilson
Dodano
20.07.2004 12:35:51
mam pomysl zmien tapete na inna albo najlepiej nie rob tapety tylko zmien kolor pulpitu na czarny i przeslij screena
Bobi
Dodano
20.07.2004 01:25:06
Moge was zapewnic ze to nie gwiazdy :) Monitor jest starszej generacji MAG 17`. Dodam ze karta w innym kompie dziala bezproblemowo.. Tak jak i monitor. Wykorzystam Nokia Monitor Test i zobaczymy co sie urodzi. Prubowalem nasmarowac procek karty [Geforce 2 Pro 32mb]i pozmieniac sterowniki... niestety problem pozostal.
AdasB
Dodano
20.07.2004 01:08:13
McScr@by:
to wygląda to na wypalone piksele, ale mogę sie mylić.
Sciągnij Nokia Monitor Test i za pomocą OSO spróbuj dokonać korekty.
No i podstawowe pytanie czy to LCD bo nie odpowiedziałeś.

Na print screenie nigdy nie uświadczysz błędów złego wyświetlania przez monitor :? Co innego zdjęcie zrobione dla monitora.

Więc albo karta umiera (moźe się przegrzewa), albo coś ze sterownikami.
O ile to nie gwiazdy na obrazku.
SLAY3R
Dodano
20.07.2004 00:39:47
AdasB
Dodano:
18.07.2004 00:50:12
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2