szeroki ekran
Mam ostatnio dziwny problem z ekranem. Mianowcie kiedy włączam komp ekran jest "za szeroki". W takim stopniu źe widzę tylko część paska startowego i ikon górnych. Po 15 min od włączenia wraca wszystko do norny. Jest to trochę denerwujące.
Mam Rivę TNT2 32.
Dodam jeszcze źe taki problem mam tylko pod xp, pod 98 jest wszystko ok!
Moźe ktoś wie jak temu zapobiec?
Mam Rivę TNT2 32.
Dodam jeszcze źe taki problem mam tylko pod xp, pod 98 jest wszystko ok!
Moźe ktoś wie jak temu zapobiec?
Odpowiedzi: 14
a moźe podreperować go troszeczke srubokręckiem w srodeczku trzeba :lol: :lol:
a moźe podreperować go troszeczke srubokręckiem w srodeczku trzeba :lol: :lol:
Dzięki chłopaki za radę!! Ale najpierw poeksperymentuje z częstotliwością! Przerzuciłam na 75 Hz czyli tak jak mam pod win98. Daje trochę bardziej po oczach, ale cóź..... Zobaczymy jutro.....
Agi ja na twoim miejscoo od razu poleciałbym do jakiegoś service'u tylko takiego zaufanego co nie zedrą z ciebie kasę.
z ostatniej chwili – moj monit juz nic takiego nie robi – w serwisie bylem i to bylo wszystko prawda co napisalem – oczywiscie w servisie nic nie robili przy nim , obraz jest stabilny i juz bez zadnych anomalii(niekoniecznie dla agi)
Karta raczej tu nie gra roli, wina monita.
A podmień na inną kartę graficzną lub monitor to zobaczmy :?:
Cięźko mi jest sprawdzić kaźdą rozdzielczość i częstotliwość ekranu, bo monitor tak się zachowuje tylko po włączeniu po kilku godzinnej przerwie (nie po restarcie)
Chyba w negatywnym mój monit ma 3 lata i jest po gwarancji :( !! Po za tym jest to jeden z lepszych modeli CTX i takich numerów nie powinno być!!!!!!!!!
Jak tak ustawie to po 15 min ekran jest za wąski tak źe widzę dwa czarne paski u góry i u dołu!
zaczynaja Ci sie podzespoly "dopalac" (w pozytywnym tego slowa znaczeniu)
Chyba w negatywnym mój monit ma 3 lata i jest po gwarancji :( !! Po za tym jest to jeden z lepszych modeli CTX i takich numerów nie powinno być!!!!!!!!!
A spróbuj ustawić w menu monitora węźszy obraz
Jak tak ustawie to po 15 min ekran jest za wąski tak źe widzę dwa czarne paski u góry i u dołu!
A spróbuj ustawić w menu monitora węźszy obraz :) .
Hmm w takim wypadku to się wcale nie dopala tylko się psuje. Czy to telewizor czy monitor to uźądzenie nie ma prawa robić takich rzeczy.
odpowiedz jest prosta :
zaczynaja Ci sie podzespoly "dopalac" (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) ,po jakims czasie powinno to powrocic do normy , ja tez tak mam lecz odwrotnie – mam przez jakies 10 min troszke wezszy ekran , lecz po tym czasie wraca do normy – a jezeli bardziej sie tym martwisz , to poprostu za[ytaj sie w servisie , o co w tym chodzi wszystkim , bo moze jeszcze stwierdz usterke i ci na nowy monit wymienia :P
zaczynaja Ci sie podzespoly "dopalac" (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) ,po jakims czasie powinno to powrocic do normy , ja tez tak mam lecz odwrotnie – mam przez jakies 10 min troszke wezszy ekran , lecz po tym czasie wraca do normy – a jezeli bardziej sie tym martwisz , to poprostu za[ytaj sie w servisie , o co w tym chodzi wszystkim , bo moze jeszcze stwierdz usterke i ci na nowy monit wymienia :P
nie wiem nie sprawdzałam jeszcze
to dzieje się dopiero od tygodnia (wcześniej było ok i nic nie zmieniałam)
A częstotliwość mam 85Hz i (96 dpi)
to dzieje się dopiero od tygodnia (wcześniej było ok i nic nie zmieniałam)
A częstotliwość mam 85Hz i (96 dpi)
Mam pytanie czy tak jest przy wszystkich rozdzielczosciach ekranu ??
NIe jestem pewien czy to rozwiąźe problem, ale ustaw pod win98 i xp takie same częstotliwości odświerzania ekranu. np w obu winach 75Hz
Strona 1 / 1