szczególny przypadek

no więc cała historia jest trochę zamieszana, pojechałem do wujka naprawić Mu komputer, wujek miał system 98 a ja xp – podpiąłem sobie dysk do wujka komputera a następnie formatowałem c ale nietsety jeszcze raz musiałem zainstalowac 98 a póxniej znowu xp – troche tego było (z mojej winy) no i mniej więcej mi poszło ale gdy przyjechałem do domu to okazało się źe nie mam swojego dysku c :(:(: ale nie miałem juź czasu się tym zajmować – więc zacząłem uźywac knopixa – i tak mi zleciało cały dzień – następnego dnia chciałem zainstalowac xp na moim dysku – więc odpaliłem komputer z botowaniem cd – rom – wszystko dobrze idzie – doszedłem do okna gdzie musze wybrac na jakiej partycji mam zainstalowac xp – wybrałem moje c – po czym (UWAGA NAJCIEKAWSZE) wyświetlił mi sie komunikat źe mam inny system plików niź potrzebuje windows XP – formatowałem go ze 3 razy – pod partition magic i normalnie w windowsie – nic nie pomaga – próbowałem zainstalowac to pod innym komputerem – ale instalator windows nie widzi całego mojego dysku :/

no panowie informatycy co robić? moźe to wina knopixa ? no więc jest jakieś rozwiązanie tego problemu ? – z góry dziękuje za odpowiedź
pozdrawiam
paweł

Odpowiedzi: 3

niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie, ale mam proble byc mzoe zwiazany z tym. Utworzyłam partycje na nowym dysku i zaczełam instalowac xp, nie pamietam dokladnie co tam namowdziłam, w kazdym badz razie po utworzeniu partycji wycofałam, winde i zaczelam instalowac jeszcze raz. oczywiscie windows sie zainstalowal, ale po wlaczeniu kompa mam dwa systemy do wybrania ( a jeden z nich sie nie uruchamia bo brakuje plików) okej wiec zainstalowalam, jeszcze raz winde od nowa ,sfoormatowalo mi partycje i zainstalowalo sie lecz drugi system sie nie wykasowal (ten ktory sie nie uruchamia) i nie mam pojeciea jak to usunac;/ tak jakby pliki z xp gdzies wlazly niewiadomo gdzie. bo tak naprawde ich nie ma . Nie czaje .
pysika
Dodano
14.02.2006 18:57:29
w instalatorze windows kasowałem tę partycję i robiłem nową ale do formatowania nie doszło bo – pisałem o tym wyźej
przewaga
Dodano
14.02.2006 18:27:29
A próbowałeś usunąć partycje i załozyc ją ponownie po czym sformatowac ja w FAT32 lub NTFS?
wojtt
Dodano
14.02.2006 18:21:59
przewaga
Dodano:
14.02.2006 18:17:18
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1