System zabezpieczeń

Kupiłem dziś grę (starą) Black Mirror (wymagania: Pentium II 64mb RAM). Instalacja bezproblemowa, natomiast przy uruchamianiu skrótu na pulpicie wyświetla się okno "System zabezpieczeń", który testuje płytę. Na sekundę pojawia się ciemny ekran, a potem pulpit z ikonami... i cisza.

Nie miałem wcześniej takich problemów. Moźe XP nie obsługuje tej gry? Czy system samoczynnie włączył opcję sprawdzania płyt i jest moźliwe to do wyłączenia?
Z góry dziękuję za pomoc

Pentium 4 2,6GHz
Ram 512MB 400MHz (2x256)
Chipset: Epox
XP Prof.
GeForce 5200FX 128MB

Odpowiedzi: 5

Dzięki za wszelkie wskazówki.
Nie mam jednak poinstalowanych Alkoholi... i innych podobnych. Powiem tylko, źe pod 98 chodzi bez problemów.
Natomiast ten system zabezpieczeń pewnie jest stosowanym nowum w gierkach
Olaf
Dodano
19.09.2005 11:31:08
Krzoku:
PS. Jak moźna wkleić swoją fote tuź obok ksyvy. Mi coś troche nie wychodzi. Wszystkie warunki są spełnione pod wzgledem wymiarow i objętości. Nie wiem jak to zamontować a obrazek mam na dysku, obok foty pokazuje mi sie X jak juz wkleje.
Wiem, źe pytanie jest bardzo banalne ale pomóźcie :D

http://forum.centrumxp.pl/faq.php
Anonymous
Dodano
14.09.2005 17:11:53
Prawdopodobnie moźe być przyczyna taka źe masz zainstalowane w systemie programy do przegrywania plyt jak alcohol 120% czy clone cd, a gra ma wbudowane w sobie black list przez co nie chce sie uruchomić. Spróbuj wykasować te programy to moźe coś pomoźe ale nic nie gwarantuje. Oczywiście, źe jest moźliwe obejście weryfikowania płyty ale chyba nie moźna o tym pisać na forum jak kolega wyźej napisał :D Gra teź moźe być nie kompatybilna z windowsem XP gdyź jest za stara ( zdaźają się i takie przypadki )

PS. Jak moźna wkleić swoją fote tuź obok ksyvy. Mi coś troche nie wychodzi. Wszystkie warunki są spełnione pod wzgledem wymiarow i objętości. Nie wiem jak to zamontować a obrazek mam na dysku, obok foty pokazuje mi sie X jak juz wkleje.
Wiem, źe pytanie jest bardzo banalne ale pomóźcie :D
Krzoku
Dodano
14.09.2005 16:36:54
Mozliwe ze plyta jest zabezpieczona StarForcem, on z regoly w taki sposob sprawdza plyte. I bardzo czesto sa z nim problemy nawet gdy masz oryginalna gre. Sprawdz czy plyta nie jest zabezpieczona wlasnie Starforcem. Jest sposob aby to obejsc, sa dwa programy do tego. Ale nie bede pisal o nich, bo nie wiem czy w ten sposob nie narusze regulaminu forum.
mettal
Dodano
13.09.2005 23:41:11
Probowales odpalac ta gre w trybie zgodnosci?

UPDATE:
Jesli znasz angielski:

http://www.quandaryland.com/ubbthreads/showflat.php/Cat/0/Number/8278/Main/6192/

Jest tam porada ktora bedzie pomocna.
brtx
Dodano
13.09.2005 22:33:34
Olaf
Dodano:
13.09.2005 18:11:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1