system xp nie uruchamia sie po restarcie

witam ! mam problem i to duźy a mianowicie : system xp nie moze sie uruchomić po restarcie pokazując komunikat : nie zainicjowany lsass.exe i komp wyłancza sie bądz robi to w kółko tak więc trzeba odczekać około 10 min i moźna wtedy dopiero uruchomić compa czy jest na to lekarstwo dodam ze system skanuje dwa razy w tyg. trzema antywirami a win 98 chodzi bez zarzutów , comp juz przy wgrywaniu xp–ka po restarcie nie chciał sie uruchomić i zaś 10 min pozdrawiam welna !

Odpowiedzi: 8

okazało się źe mam uszkodzoną płytę główną i to był problem :D
welna
Dodano
19.12.2004 13:25:39
To tylko chdsk moźesz zrobić, a o naprawie – do czasu zrobienia /poźyczenia zintegrownaej instalki zapomnij. Chyba, źe masz więcje niź jedną partycję i zainstalujesz na innejn iź obecna świeźy system.
Rebe
Dodano
15.12.2004 14:04:49
wszystko oki tylko mam wgranego serwis packa 2 i grozi mi utratą plików idanych poniewaz wersja na płycie jest starsza :cry:
welna
Dodano
15.12.2004 14:02:07
Uruchamiasz instalatora windowsa – tak jak przy instalacji i gdy zostaniewsz zapytany czy chcesz naprawić system przy uźyciu konsoli potwierdzasz – wybierasz numer instalacji – zwykle 1 i wpisujesz hasło dla wbudowanego konta administratora lub wciskasz enter – potem wpisujesz – pokaźe się znak zachęty – chkdsk /p i czekasz co bedzie dalej.
Jeeli po tej operacji i zakończeniu dzuiałania konsoli ( płytę wyjmujesz ) systme dalej się nie chce uruchomić powtarzasz start z płyty CD i tym razem ignorujesz pytanie o naprawę z konsoli. Po licencji instalator apyta czy chcesz postaiwć świeźą instalację czy naprawić istniejąca – wybierasz naprawę "R" i potem juź postepujesz zgodnie z sugestiami instalatora – ustawienia istniejące zostaną zachowane.
Rebe
Dodano
15.12.2004 13:40:36
Rebe moźesz troszke jaśniej jestem początkujący
welna
Dodano
15.12.2004 12:17:45
comp juz przy wgrywaniu xp–ka po restarcie nie chciał sie uruchomić

Bym się jednak nad naprawą zastanowił.Najpierw jednak z konsoli chkdsk uruchomił.
Rebe
Dodano
15.12.2004 08:45:24
skanowałem antyrobakami i róźnymi antywirami i system wydaje się być czysty :shock:
welna
Dodano
15.12.2004 00:29:50
To oczywiste, źe Win9x działa bez problemów...
Patrz tu: http://www.google.com/search?q=lsass.exe&sourceid=opera&num=0&ie=utf–8&oe=utf–8
Naczelny
Dodano
14.12.2004 22:35:01
welna
Dodano:
14.12.2004 22:16:17
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1