System WIN98SE nie zapisuje haseł
Po odwirusowaniu systemu WIN98SE,system nie zapisuje wprowadzonych haseł.Po włączeniu czy restarcie kompa trzeba je wprowadzać na nowo.
Naprawa systemu nie przyniosła zmiany.
Przywrócenie poprzedniego rejestru teź.
Podejrzewam uszkodzenie rejestru lub jakiś błędny wpis.
Czy ktoś się spotkał z takim problemem.
Naprawa systemu nie przyniosła zmiany.
Przywrócenie poprzedniego rejestru teź.
Podejrzewam uszkodzenie rejestru lub jakiś błędny wpis.
Czy ktoś się spotkał z takim problemem.
Odpowiedzi: 12
Bobi nie ma sprawy i dzięki za wytłumaczenie :D
Nie wiem czego nie wiesz, z nawiasu wstaw sobie literkę "o" :wink:
Obecość tej wartości – jak sama nazwa wskazuje – powoduje, źe system nie trzyma hasła do połączenia i kaźdorazowo trzeba je wklepywać.
Jeśli jest w systemie to nalezy ją usunąc.
PS: Przepraszam JN, źe się czepiam, ale zauwazylem, źe nie uźywasz znaku pytajnika i czasem mam problem z odróznieniem pytań od sygestii.
Obecość tej wartości – jak sama nazwa wskazuje – powoduje, źe system nie trzyma hasła do połączenia i kaźdorazowo trzeba je wklepywać.
Jeśli jest w systemie to nalezy ją usunąc.
PS: Przepraszam JN, źe się czepiam, ale zauwazylem, źe nie uźywasz znaku pytajnika i czasem mam problem z odróznieniem pytań od sygestii.
Bobi:
Wartości którą EL NINO p(o/e)dał nie masz w rejestrze ?
Co miałeś na myśli,bo nie łapie.
Ad–aware,zawsze uźywam więc powinien wyrzucić,ale sprawdzę u gościa to co mówiłeś.
Ja teź mam wszystkie kompy na XP i na WIN98SE nie ma jak sprawdzić pewnych rzeczy.
Nie wiem jak wygląda struktura MRU pod W98, ale to taki śmietnik systemowy.
Ostatnio otwierane dokumenty, programy etc. ogólnie róźniste dane.
Czasem opłaca się toto przeczyścic, bo kiedy w tym śmietniku jest niezle namieszane właśnie często takie zonki wyskakuja.
Nie gwarantuje, ze to o to tym razem chodzi ale nie masz nic do stracenia.
PS: Ad–awere te miejsca czyści, nie wiem czy w całości ale pisze, gdybyś miał opory przy grzebaniu w rejestrze.
Wartości którą EL NINO p(o/e)dał nie masz w rejestrze ? :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio otwierane dokumenty, programy etc. ogólnie róźniste dane.
Czasem opłaca się toto przeczyścic, bo kiedy w tym śmietniku jest niezle namieszane właśnie często takie zonki wyskakuja.
Nie gwarantuje, ze to o to tym razem chodzi ale nie masz nic do stracenia.
PS: Ad–awere te miejsca czyści, nie wiem czy w całości ale pisze, gdybyś miał opory przy grzebaniu w rejestrze.
Wartości którą EL NINO p(o/e)dał nie masz w rejestrze ? :mrgreen: :mrgreen:
czy mimo wszystko nie trzeba zaznaczyć opcje internetowe=>> zawartość=>> autouzupełnianie=>> monituj zapisywanie haseł
Jakbyś Bobi był uprzejmy rozwinąć myśl,mrulist – tutaj to chyba są wpisy uruchamianych programów i poleceń wpisanych z start uruchom.
I inne miejsca,co miałeś na myśli.
Rebe,moźe się źle wyraziłem z Płatnikiem,hasło ma ustawione i tak jak mówisz przy kaźdym logowaniu do programu naleźało go wpisać,problem jest taki źe teraz hasła poprawnego program nie akceptuje i nie moźna wejść do programu.
Moźe to faktycznie wina programu.
Ale z tym nie ma problemu przyjdzie informatyk z ZUS to zrobi,choć problem ciekawy, ale z tymi programami to mają teraz urwanie głowy ZUS niewyrabia z poradami.
Ale dziękuję wszystkim i wszystko sprawdzę,jak się coś przypomni to piszcie.
I inne miejsca,co miałeś na myśli.
Rebe,moźe się źle wyraziłem z Płatnikiem,hasło ma ustawione i tak jak mówisz przy kaźdym logowaniu do programu naleźało go wpisać,problem jest taki źe teraz hasła poprawnego program nie akceptuje i nie moźna wejść do programu.
Moźe to faktycznie wina programu.
Ale z tym nie ma problemu przyjdzie informatyk z ZUS to zrobi,choć problem ciekawy, ale z tymi programami to mają teraz urwanie głowy ZUS niewyrabia z poradami.
Ale dziękuję wszystkim i wszystko sprawdzę,jak się coś przypomni to piszcie.
JN – a jesteś pewnien, źe Płatnik haslo zapamiętywął poprzednio?
Jeźlei tak było to miałeś bład w programie, bo tak być nie powinno – haślo – zgodnie z załoźeniami – nie jest zapamiętywane, a logowanie do PP powinno się odbywać przy kaźdym wejściu.
Jeźlei tak było to miałeś bład w programie, bo tak być nie powinno – haślo – zgodnie z załoźeniami – nie jest zapamiętywane, a logowanie do PP powinno się odbywać przy kaźdym wejściu.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RasMan\ParametersJN:2.Dial–up hasło do internetu do neostrady.
DisableSavePassword jako REG_DWORD (DWORD Value)
wartosc 0 (zero)
JN, próbowałeś juz czyścic MRUlisty i inne miejsca gdzie te dane zostaja zapisywane ?
np
1.Program Płatnik – hasło do programu.
2.Dial–up hasło do internetu do neostrady.
1.Program Płatnik – hasło do programu.
2.Dial–up hasło do internetu do neostrady.
Haseł, przepraszam do czego ??
Haseł, przepraszam do czego ??
Strona 1 / 1