System Volume Information

Witam.
Zainstalowalem SP2 z WU (110MB)i wszystko chodzi jak nalezy nawet antywirus NA2003+ NPF2003 + NSW2003 , oraz okolo 50 innych aplikacji które mam zainstalowane z wyjatkiem StyliXp ,ale to nie problem. Problem jest taki ze przywracanie systemu jest uruchomione, punkty przywracania sa, a w folderze SystemVolumeInformation na dysku C: nie ma nic, próba otwarcia go konczy sie informacja "C:/System Volume Information nie jest dostepny. Odmowa dostepu."
Ten sam folder na partycji D: jest dostepny ,ale podkatalog Restore jest pusty jedynie w pokatalogu catalog.wci znajduja sie jakies pliki z rozszezeniami .ci; .ps1; .ps2; .dir ; oraz kilkadziesiat z rozszezeniem .001 i .002. Moje pytanie czy teraz windows informacje o przywracaniu systemu czyma w innym miejscu czy tez cos sie skopalo.
Zaznaczam ze C: to NTFS a D: to FAT32
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 3

Prą Cię bardzo :wink:
Rebe
Dodano
22.09.2004 15:56:42
Dzieki Rebezeczywiscie wystarczylo tylko wpisac komende cacls "jaki_dysk:System Volume Information" /E /G uzytkownik:F i mam pelne prawa.
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.
malymulpepe
Dodano
22.09.2004 15:40:54
SVI jest standardowo niedostępny. W konsekwencji niezaleźnie od wielkości rzeczyeistej widzisz 0.
Z tego co pamiętam podawałem linka do opisu jak sobie udostępnić SVI .
Gdyby się okazało, źe to nie na tym forum było to poszukam i wstawię raz jeszcze.
A źe na D: zawartość widzisz to i nic dziwnego – system plików.

Update – nie tu był link – oto on:
http://f.heh.pl/viewtopic.php?p=25472
Rebe
Dodano
22.09.2004 14:40:01
malymulpepe
Dodano:
22.09.2004 14:28:19
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1