system volume information

Mam pytanie. Mam dysk podzielony na partycje(c,d) i winXP na dysku D zaklada katalog "d:system volume information" nie widoczy w windowsie. Mozna do niego wejsc tylko wpisujac jego nazwe recznie. Czy ktos wie co to jest i czy mozna go usunac bez obaw??

Odpowiedzi: 5

The_judge:

na fat32 moźna wywalić bez problemu, na ntfs jest rzeczywiście chroniony

Pacz kurna, jak to się czlek nowości dowiaduje :P
Od czasów ukazania się w2k jakoś nie miałem okazji widzieć tych systemów na FAT32 – tzn. widzieć, widziałem, ale nie moje to i wiedza w tym zakresie braki jakieś wykazuje u mnie.
Rebe
Dodano
01.10.2004 10:53:47
Rebe:
McScr@by:

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach a niebędziesz miał owego folderu, tylko w razie awarii nie przywrócisz systemu do poprzedniego stanu.

Z przykrością musze skonstatowac, źe – przynajmniej w odniesieniu do ntfs–u, choć przypuszczam, źe i na FAT32 jest tak samo – się mylisz.

na fat32 moźna wywalić bez problemu, na ntfs jest rzeczywiście chroniony
The_judge
Dodano
01.10.2004 10:44:53
dzieki.
baranek222
Dodano
01.10.2004 10:21:05
McScr@by:

Wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach a niebędziesz miał owego folderu, tylko w razie awarii nie przywrócisz systemu do poprzedniego stanu.

Z przykrością musze skonstatowac, źe – przynajmniej w odniesieniu do ntfs–u, choć przypuszczam, źe i na FAT32 jest tak samo – się mylisz.
Tego folderu nie da się usunać – jest chroniony.
Co prawda sam podawałem link do opisy jak się od jego zawartości dobrać, ale i tak ,bodaj, o suwaniu teź nic nie było.
Folder jest zakąłdany przez system na wszystkich dyskach/partycjach – tak jak kosz.
Rebe
Dodano
01.10.2004 09:13:02
System Volume Information – folder odpowiedzialny za punkty przywracania systemu.
McScr@by
Dodano
01.10.2004 01:57:18
baranek222
Dodano:
01.10.2004 01:17:07
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1