System Volume Information??
mam pytanie co jest przechowywane w tym folderze i czy mozna to bezpiecznie usunąć bo ostatnio sprawdziłem i u mnie ten folder zajmuje ok 750 MB.Troche duźo a nie wiem czy mogę to usunąć bo to niby plik ukryty i boje się źe coś przestanie działać
Odpowiedzi: 20
ja to kasuje zawsze nie moge skasowac tylko jednego pliku bodajze change.log czy jakos tak a winda caly czas chodzi
zgadzam sie calkowicie z raja, ale mi obraz dysku zajmuje ok 650 mb, wiec wszystko miesci sie na 1 cd :D :D . Nie wiem jak dlugo trwa przywracanie systemu z tych punktow przywracania (bo nigdy z tego nie korzystalem), ale przywrocenie systemu ze zdjecia trwa ok 4 min (bez restartu) :lol:
Ja robię to tak:
:arrow: Instalka Winda (+SP1 i wszystkie poprawki MS)
:arrow: sterowniki
:arrow: konfiguracja poczty
:arrow: niezbędne programiki(minimum)
:arrow: Office
:arrow: Norton System Works Pro(Ghost tu jest)
Testuję to przez kilka dni,jak wszystko działa OK to wywalam punkty przywracania ,robię obraz na CD–ROM–y (3–4 płyty),sprawdzam go przewalając na partycję systemową
i chowam do sejfu :D
napewno trwa to szybciej od nowej instalki
pozdro
:arrow: Instalka Winda (+SP1 i wszystkie poprawki MS)
:arrow: sterowniki
:arrow: konfiguracja poczty
:arrow: niezbędne programiki(minimum)
:arrow: Office
:arrow: Norton System Works Pro(Ghost tu jest)
Testuję to przez kilka dni,jak wszystko działa OK to wywalam punkty przywracania ,robię obraz na CD–ROM–y (3–4 płyty),sprawdzam go przewalając na partycję systemową
i chowam do sejfu :D
napewno trwa to szybciej od nowej instalki
pozdro
Owszem jak winda zailiczy powaźny pad to ghost jest jak najbardziej wskazany, ale po co odtwarzać system z obrazu kiedy np. zainstlowałeś jakiś program który powoduje jakieś problemy, robisz przywracanie i po kłopocie.
Ja teź bym stawiał na Ghoste.
często jak system padnie to juz nawet przywracanie nic nie da, nie mówiąc o wejsciu do punktu przywracania.
Lepszy i pewniejszy obraz,najlepiej zapisany na CD.
Wesołych Swiąt i 0 kłopotów z okienkami :roll:
często jak system padnie to juz nawet przywracanie nic nie da, nie mówiąc o wejsciu do punktu przywracania.
Lepszy i pewniejszy obraz,najlepiej zapisany na CD.
Wesołych Swiąt i 0 kłopotów z okienkami :roll:
Generalnie sys bez "przywracania" jest do dupy.Bo jest to istotne koło ratunkowe.
Wesołych Świąt! :lol:
Wesołych Świąt! :lol:
Panowie dzieki bardzo za pomoc i nie najeźdzajcie na siebie.
Panowie dzieki bardzo za pomoc i nie najeźdzajcie na siebie.
Lezio, ale ty jesteś tępy!!!
Windows XP tworzy partycję z punktami przywracania na kaźdym dysku?
Jasne :?:
Windows XP tworzy partycję z punktami przywracania na kaźdym dysku?
Jasne :?:
Nie zgadzam się miałe go na w2k i było nic :).
Przed chwilą go dokładnie przejrzałem. Znalazłem:
:arrow: Dane o poartycjach systemowych
:arrow: Przywracanie sysu (zwrcam honor, wcześniej jak patrzałem był pusty)
:arrow: looknołem teź na partycje z w98 i tam ten sam folderek i są tam teź kopie najwyraźnij systemu i danych (moja praca tam była). Dziwne ale prawdziwe :)
:arrow: looknołem teź na partycje z w98 i tam ten sam folderek i są tam teź kopie najwyraźnij systemu i danych (moja praca tam była). Dziwne ale prawdziwe :)
Nie zgadzam się miałe go na w2k i było nic :).
polegam na ghoscie :) Nie licze na wina, bo z nim nigdy nic nie wiadomo...
Goźej będzie jak ci winda zdechnie, będziesz chciał przywrócić system a tu ***, bo nie ma skąd.
Goźej będzie jak ci winda zdechnie, będziesz chciał przywrócić system a tu ***, bo nie ma skąd.
Lezio111:i na pewno nie jest tam przywracanie systemu
Lezio, czlowieku, opanuj sie! TO JEST FOLDER PRZYWRACANIA SYSTMU :twisted:
Po usunieciu nic sie nie stanie, tzn windows bedzie dalej dzialal
Lezio111:k ma się te enteki lub parę partycji, i na pewno nie jest tam przywracanie systemu bo na w2k gdzie nie ma tego przywracania teź jest.
Trochę niegramatycznie i niezrozumiale. Post nadaje się do kasacji.
Nie rozumiem Lezio dlaczego napisałeś ten post– ten folder to folder przywracania systemu i na Win2k nie znajdziesz go (w odróźnieniu od Me).
k ma się te enteki lub parę partycji, i na pewno nie jest tam przywracanie systemu bo na w2k gdzie nie ma tego przywracania teź jest. Ppo trzecie zostaw ten folder w spokuju: on jest waźny dla systemu. :)
Tam faktycznie przechowywane są inf przywracania sysytemu. Moźna usunąć wchodząc do właściwości dysku C –> Oczysczanie dysku –> Więcej opcji –> Przywracanie systemu – oczyść.
Ususwa wszystkie punkty przywracania oprócz ostatniego.
Wszystkie moźna usunąć z poziomu DOS'a.
Ususwa wszystkie punkty przywracania oprócz ostatniego.
Wszystkie moźna usunąć z poziomu DOS'a.
juz wiem – w tym folderze sa pliki potrzebne do przywracania systemu (by wylaczyc ta opcje : moj komputer–>wlasciwosci–>przywracanie systemu–> zaznacz wylacz przywracanie systemu na wszystkich dyskach
nie wiem co to jest, ale wywalilem to i win ciagle dziala...
Strona 1 / 1