System Volume Information
System Volume Information. Mam takie foldery na dyskach C i D razem zajmuja okolo dwoch gigabajtow.
Jest tam pelno czegos i nie wiem czy moge to cos powyrzucac czy to musi zostac nie naruszone.
Bardzo prosze o odpowiedz.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Stylowy.
Jest tam pelno czegos i nie wiem czy moge to cos powyrzucac czy to musi zostac nie naruszone.
Bardzo prosze o odpowiedz.
Z gory dziekuje i pozdrawiam.
Stylowy.
Odpowiedzi: 14
Przywracanie to przydatna funkcja.
Spowalniać systemu to moźe nie tyle spowalnia ,tylko punkty przywracania zajmują sporo miejsca.
Zawsze moźna wykasować wszystkie z wyjątkiem ostatniego.
Spowalniać systemu to moźe nie tyle spowalnia ,tylko punkty przywracania zajmują sporo miejsca.
Zawsze moźna wykasować wszystkie z wyjątkiem ostatniego.
Faktem jest to, źe Przywracanie systemu znacznie spowalnia Win2k/XP... Jak wszystko Ci sie dobrze zainstaluje, to dla przyspieszenia własnej rakiety radzę wyłączyć Przywracanie i usunac te foldery...
:Nic to nie dało :( Wyłączyłem w usługach to cos co się nazywa Przywracanie Systemu, a to dalej jest zaciemnione. Wrrrrr
dre4ms :
Masz tą usługę włączyć na tryb automatyczny a nie wyłączyć.
Potem restart systemu.
Nic to nie dało :( Wyłączyłem w usługach to cos co się nazywa Przywracanie Systemu, a to dalej jest zaciemnione. Wrrrrr
Tweakery robią takie rzeczy :D :wink:
Dobra sprawdzę, jak wrócę do domu. Moje obawy poniek ąd pokrywają się z Twoimi. Jeśli tak faktycznie jest, to ja napewno bezposrednio nie grzebałem w usługach (i nikt inny), wobec czego mógł to zrobić jeden z tych tweakerów, którymi się bawiłem :) Być moźe nawet TweakXP Pro.
????
????
Moźliwe źe wyłączona jest w usługach.
Kasowac nie trzeba ale mozna poza tym kolega wspominal o zdjeciu nortonem ghostem i dlatego napisalem o mozliwosci wykasowania tych plikow.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Nie trzeba kasować źadnych plików aby zminiejszyć wielkość tego katalogu. Wystarczy wybrać własciwości dowolnego dysku, nstępnie na Oczyszczanie dysku i więcej opcji. No i na dole mamy funkcję oczyść do przywracania systemu. Wystarczy wybrać i juź mamy duźo wolnego miejsca, zaleźne to jest od wielkości danej partycji. Standardowo zaraz po instalacji system ma ustawione przwracanie na 12% dysku, więc aby zaoszczędzić miejsce nie trzeba od razu całej funkcji wyłączać ale moźna ją zmniejszyć np do 2%. zawsze z jeden punkt przywracania się przyda. Proponowałbym zostawić mały procent przywracania na partycji systemowej, na reszcie moźna wyłączyć.
Kaźdy robi jak mu wygodnie.... :wink:
Kaźdy robi jak mu wygodnie.... :wink:
Bankowo mozesz wykasowac ja tak zrobilem i mam 2GB
wolnego miejsca na dysku tylko musisz zrobic jak radzi ci kolega.Pozdrawiam.
wolnego miejsca na dysku tylko musisz zrobic jak radzi ci kolega.Pozdrawiam.
mozesz, nic sie nie stanie
Mam rozumiec ze po wylaczeniu tej funkcji moge wykasowac katalogi z dysku?
Mam rozumiec ze po wylaczeniu tej funkcji moge wykasowac katalogi z dysku?
w tych katalogach sa informacje potrzebne do przywrocenia Twojego systemu, gdyby windows poadl. Mozesz ta funkcje wylaczyc klikajac prwym przyciskiem na moj komputer –> wlasciwosci –> przywracanie systemu –> wylacz przywracanie systemu na wszytskich dyskach
Ja osobiscie pozbylem sie tej funkcji i zrobilem sobie zdjecie systemu programem Norton Ghost...
Ja osobiscie pozbylem sie tej funkcji i zrobilem sobie zdjecie systemu programem Norton Ghost...
Strona 1 / 1