System Volume Information– jak sie tam dostac???

Jak moge wejsc do pliku "System Volume Information".Wyskakuje mi odmowa dostepu a bardzo potrzebuje tam sie dostac:) Mam XP Home Edition:)

Odpowiedzi: 8

A jak bym miał >1700 postów? :)

do rzeczy:
jak denerwuje ciebie źe ten folder zajmuje tobie miejsce, to usuń przywracanie systemu na tym dysku (jeśli to systemowy to musisz usunąć wszytskie przywracania, niestety). Po jakimś czasie sam się opróźnić powinien (nie będzie zapisywał tam plików). Wejdź administratorem systemu na dysk, i zobacz w właściwościach czy nie ma odmawiaj dla twojego usera. Jeśli jest to odznacz, zaznacz zezwalaj i jusz powinno działać :)
Lezio111
Dodano
28.12.2003 14:25:19
Coś w którymś momencie robisz źle,
ja nie mam problemów z przeglądamiem tego pliku tą właśnie metodą.
W ostatnim numerze Komputer Eksperta jest opis jak się dostać do tego pliku.
Jeśli masz taką moźliwość to popytaj znajomych moźe mają i Ci go poźyczą.
Niestety nie zacytuje tego artykułu, zadługo by pisać.
Tak przez ciekawośc się spytam po co chcesz się dostać do tego folderu :?:

Lezio111 :

Nie wnosisz nic nowego do topic`u ,tylko sobie w ten sposób posty nabijasz ( moje zdanie ).
McScr@by
Dodano
28.12.2003 11:05:22
to chyba nie wejdziesz tam :)
Lezio111
Dodano
28.12.2003 10:46:12
W Eksploratorze Windows wybieram z menu Narzędzia|Opcje folderów przechodze na kartę Widok, po czym zaznaczam opcję Pokazuj ukryte pliki i foldery. Dalej, nie mam opcji "Uźyj prostego udostępniania plików (zalecane)".Nie mam rowniez opcji "dodaj" we wlasciwosciah pliku "System Volume Information" na zakladce "Udostepnianie i zabezpieczenie".
Wiec tym sposobem ktorym mi podales nie dam rady tego zrobic:( Moze XP HE nie pozwoli mi jednak tam wejsc:( Moj system plikow to NTFS
Chiconyy
Dodano
28.12.2003 01:46:50
W Eksploratorze Windows wybieram z menu Narzędzia|Opcje folderów przechodze na kartę Widok, po czym zaznaczam opcję Pokazuj ukryte pliki i foldery. Dalej, nie mam opcji "Uźyj prostego udostępniania plików (zalecane)".Nie mam rowniez opcji "dodaj" we wlasciwosciah pliku "System Volume Information" na zakladce "Udostepnianie i zabezpieczenie".
Wiec tym sposobem ktorym mi podales nie dam rady tego zrobic:( Moze XP HE nie pozwoli mi jednak tam wejsc:( Moj system plikow to NTFS
Chiconyy
Dodano
28.12.2003 01:46:50
McScr@by
Dodano
27.12.2003 17:34:02
to jest bardzo tajny folder. Sciśle tajny :D Wejśćie grozi utratą zdrowia, ktrawałym kalectwem i 25 lat ponownego instalowania systemu.

Ale my znamy sposoby...Dla nowego uźytkownika damy za frico(Slay3r ile ostatnio braliśmy?500 zielonych kapucynof na głowe czy więcej. bo straciłem rachube przy 2 dolarach :D ).
. A więc w tym folderze są pliki od przywracania systemu na dany dysk. Jeśli masz partycje NTFS to system moźe być chytry i zakarze wszytskim wejść. Pozatym moźe tam wejść bodzajrze tylko członek grupy administratorzy(jakie poetyckie nazwy są w wineidzie :) ). A heme edition to taki sytstem dla ludzi uźywających do w domu/ lub mało doświadczonych z windą NT. To teź jest pretext abyś tam nie wchodził.

Pamiętaj:25 lat da się przeźyć, ale instalować winde tyle czasu to koszmar :lol:
Lezio111
Dodano
27.12.2003 17:07:31
to jest bardzo tajny folder. Sciśle tajny :D Wejśćie grozi utratą zdrowia, ktrawałym kalectwem i 25 lat ponownego instalowania systemu.

Ale my znamy sposoby...Dla nowego uźytkownika damy za frico(Slay3r ile ostatnio braliśmy?500 zielonych kapucynof na głowe czy więcej. bo straciłem rachube przy 2 dolarach :D ).
. A więc w tym folderze są pliki od przywracania systemu na dany dysk. Jeśli masz partycje NTFS to system moźe być chytry i zakarze wszytskim wejść. Pozatym moźe tam wejść bodzajrze tylko członek grupy administratorzy(jakie poetyckie nazwy są w wineidzie :) ). A heme edition to taki sytstem dla ludzi uźywających do w domu/ lub mało doświadczonych z windą NT. To teź jest pretext abyś tam nie wchodził.

Pamiętaj:25 lat da się przeźyć, ale instalować winde tyle czasu to koszmar :lol:
Lezio111
Dodano
27.12.2003 17:07:31
Chiconyy
Dodano:
27.12.2003 15:49:18
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1