System staje

Witam – ostatnio pojawil sie nastepujacy problem : np bedac na gg jezeli pisalem cos, a potem zamknalem okienko,a ta osoba znowu napisala to gg staje(nie zawsze)albo system czeka chwilke i potem otwiera wiadomosc(na pasku gg pisze BRAK ODPOWIEDZI)–mam uaktualnienia zainstalowane itd – to pojawilo sie niedawno.Potem zauwazylem,ze np gdy nagrywalem plyty (lite on x52) zapalala sie pomaranczowa dioda co oznacza,ze nie dostaje danych(chociaz bufor skacze, a dysk mieli jak przy defragmentacji/oczywscie ja tez zrobilem–plyty nie pali ale nagrywa po 7–8min)– kiedys to byl standard,ze moglem COS robic na kompie i nagrac spokojnie cd w 3min(rozmowy na gg prowadzilem bez problemu). Czytalem troszke na forum, ale zalecenia byly typu – przeinstaluj system itd– czy mozna naprawic to bez tego?

Odpowiedzi: 4

Nie – to zwykla siec osiedlowa, lacze stale – chyba faktycznie konieczny bedzie format c: :)
SAIMONE
Dodano
15.08.2004 01:38:58
Jesli korzystasz z internetu przez kablowke i masz kablowy modem, to przelacz na USB i zobacz, czy to wina faktycznie sieciowki
Lord Iron
Dodano
14.08.2004 16:02:48
Mylisz sie – to byly przyklady w jakich system 'staje' i na pewno nie jest normalka to,ze na gg wyskakuje u gory 'brak odpowiedzi' po czym wiesza sie / trace wiadomosc albo musze czekac z 30 sek – mam gg te same od jakiegos czasu...wiec nie wierze,ze wersja ma na to wplyw – czasami wydaje mi sie,ze COS obiaza mi czasami procesor – nie wykrywa vira – kiedys mialem problem z przerwaniami karty sieciowej i nie wiem czy moze to nie ma cos wspolnego z tym.Moze jakas fachura mi pomoze ?:)
SAIMONE
Dodano
14.08.2004 15:47:54
to są osobne 2 problemy nie mające nic wspólnego ze sobą ... najnowsze GG tak właśnie staje ... zostało to tak zrobione by zmniejszyć zuźycie pamięci przez GG ... i poprostu jak zamkniesz okienko i potem chcesz je przywrócić to troszkętrzeba odczekąc zanim GG załaduje całą rozmowę do okna ... jeśli nie chcesz czekać uźywaj często przycisku 'wyczyść'
SHADOW–XIII
Dodano
14.08.2004 15:18:23
SAIMONE
Dodano:
14.08.2004 12:33:14
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1