System "połowicznie" widzi urządzenie magazynujące USB

Witam. Często zdarza mi się korzystać z portu USB kopiując zdjęcia z aparatu na dysk twardy. Ostatnio podłączając aparat do komputera pokazała mi się ikona bezpiecznego usuwania sprzętu, w menedzerze urządzeń widać nowy sprzęt - masowe urządzenie magazynujące USB oraz Standardowy rozszerzony kontroler hosta PCI to USB. Jednak to wszystko. W moim komputerze nie pokazuje się ikona dysku wymiennego w związku z czym nie można się całkowicie połączyć z aparatem. Serdecznie proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 1

A czy kiedyś ten aparat komp widział poprawnie,bo do niektórych modeli trzeba wgrać oprogramowanie do aparatu ,aby system poprawnie współpracował z aparatem.
JNJN
Dodano
26.03.2007 13:28:44
  • Nober 26.03.2007 17:15:38

Tak, jak napisałem, często zdarza mi się kopiować zdjęcia z aparatu na komputer i jak dotąd wszystko było ok. To cały czas ten sam aparat i ten sam komputer. W odstępie czasu pomiędzy ostatnim poprawnym wykryciem aparatu a pierwszym niepoprawnym dwukrotnie próbowałem instalować Service Pack 2 i dwukrotnie nastapił błąd w instalacji w wyniku czego automatycznie czesc SP 2, ktora zdazyła sie zainstalować, się usuwała z zastrzeżeniem że system może nie działać poprawnie. Ponadto zamontowałem też drugi dysk twardy. To takie informacje dodatkowe, ale nie wiem czy mogło mieć to wpływ na obecnie pojawiające się problemy.<br>

• Endrju 27.03.2007 10:07:10

proponuję usunąć stery od aparatu, wgrać poprawnie SP2, ponownie podłączyć aparat i pozwolić systemowi samodzielnie wykryć urządzenie oraz dobrać sobie drivery systemowe bądź z dołączonej do aparatu płytki firmowej z softem. &nbsp;

Nober
Dodano:
24.03.2007 22:19:34
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1