system fat32
mam pytanko jak mozna zmienić system plików z ntfs na fat32 ? i czy po formaćie dysku ntfs odpali mi dyskietka startowa z win98se a wogóle to abym zrobił format na( winxp home ntfs)to musze włozyć dyskietke startowa a mam tylko dyskietke z (98sefat32)nie wiem czy mi pójdzie dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 4
jak chcesz zalozyc partycje NTFS to bootem z windowsa XP , a jak chcesz wymusic zalozenie partycji FAT32 powyzej 32 GB to zwyklym fdiskiem bo jak zrobisz bootem z XP to od razu sformatyje ja jako system NTFS
xior chyba mnie zle zrozumiałes nie chce zmieniać systemu plików na fat32 aby sformatować dysk, pytałem się tylko jak sie zmienia ntfs na fat32 dlatego bo kolega ma comp z dyskiem 80gb i1 partycje w systemie ntfs a ja chce mu zrobic kilka partycji ale w systemie fat32, dlatego bo uwazam ze fat32 jest szybszy nigdy nie zmieniałem systemu plików i dlatego nie wiem zawsze działałem na fat32
O tym, jak co i czym formatować znajdziesz w archiwum informacji na pęczki.
Z ntfs na fat bez programów zewnetrzynch nie da rady.
Jezeli partycja ma mieć mniej niź 32GB to mozesz ja sformatowac płytą XP – do tej granicy ustawienie fat32 jest mozliwe.
Jeźeli to partycja podstawowa to wystarczy, źe dyskietką startową – przyp omocy fdisk–a – ja zdejmiesz – usuń partycję spoza DOS i ząłoźysz nową, a potem ją sformatujesz.
moźliwości wiele i wszystkie opisane juź były.
Z ntfs na fat bez programów zewnetrzynch nie da rady.
Jezeli partycja ma mieć mniej niź 32GB to mozesz ja sformatowac płytą XP – do tej granicy ustawienie fat32 jest mozliwe.
Jeźeli to partycja podstawowa to wystarczy, źe dyskietką startową – przyp omocy fdisk–a – ja zdejmiesz – usuń partycję spoza DOS i ząłoźysz nową, a potem ją sformatujesz.
moźliwości wiele i wszystkie opisane juź były.
a po co chcesz zmieniać ntfs na fat32?aby sformatować twardego?uzyj płyty z xp–kiem poszukaj na forum było trochę o tym
Strona 1 / 1