System długo myśli
Witam,
Mam HP Deskjet 9300. Od pewnego czasu (w sumie mniej wiecej od czasu kiedy wywaliło mi BSoD-a kiedy wyjąłem karte SD bez bezpiecznego jej usunięcia) system strasznie długo myśli zanim zacznie drukować. Szukałem po necie, ale nic nie znalazłem. Przeinstalowałem drukarke, powyłączałem antywiry, firewale, bufory i też nic nie dało. Nie ma znaczenia czy idzie 3 MB plik graficzny czy notatnik z jednym zapisanym wyrazem - zawsze trwa to tak samo długo (ok 2 min zanim zacznie drukować). Objaw występuje już podczas gdy w kreatorze drukowania grafiki ma przejść na ten krok który jest _po_ wyborze fotografii do drukowania.
Doradzcie coś bo nie chce mi sie systemu orać a wygląda na to że to w nim coś sie popsuło.
Pozdro
Karol
Odpowiedzi: 4
Dzięki, pomogło ale w sumie nie do końca tzn. potrafie stworzyć warunki w których działa - wystarczy odłączyć sieć :)
Przedtem nawet to nie pomagało a teraz jesli mam włączoną sieć to szuka wszystkich drukarek które mam podłączone w sieci w firmie - za każdym razem probuje sie z nimi skomunikowac i dopiero gdy stwierdzi ze ich nie ma (bo jestem w sieci w domu) to wyskakuje okno z wyborem drukarki.
Można to jakoś wyłączyć - narazie wywaliłem drukarki z innej podsieci.
Zastanawiam się nad bibliotekami.
Strzelam w ciemno.
Spróbuj tak: włóż płytkę z WinXp i z okna Uruchom - odpal rozkaz: sfc /scannow
System porówna sobie biblioteki z oryginału z tymi, które ma bieżąco w sobie. Jak mu się cos poprzestawiało, to podbierze je sobie z płyty.
Może to pomoże...
Nie da rady :( brak punktów - poczyszczone... nadgorliwie :(
Ciekawa kwestia :-k
A co z przywracaniem systemu?
Strona 1 / 1
[quote=kahil]Przedtem nawet to nie pomagało a teraz jesli mam włączoną sieć to szuka wszystkich drukarek które mam podłączone w sieci w firmie - za każdym razem probuje sie z nimi skomunikowac i dopiero gdy stwierdzi ze ich nie ma (bo jestem w sieci w domu) to wyskakuje okno z wyborem drukarki. Można to jakoś wyłączyć - narazie wywaliłem drukarki z innej podsieci.[/quote] http://support.microsoft.com/kb/320138/pl albo http://banita.pl/konf/smbprzegwinxp.html