System długo myśli

Witam, Mam HP Deskjet 9300. Od pewnego czasu (w sumie mniej wiecej od czasu kiedy wywaliło mi BSoD-a kiedy wyjąłem karte SD bez bezpiecznego jej usunięcia) system strasznie długo myśli zanim zacznie drukować. Szukałem po necie, ale nic nie znalazłem. Przeinstalowałem drukarke, powyłączałem antywiry, firewale, bufory i też nic nie dało. Nie ma znaczenia czy idzie 3 MB plik graficzny czy notatnik z jednym zapisanym wyrazem - zawsze trwa to tak samo długo (ok 2 min zanim zacznie drukować). Objaw występuje już podczas gdy w kreatorze drukowania grafiki ma przejść na ten krok który jest _po_ wyborze fotografii do drukowania. Doradzcie coś bo nie chce mi sie systemu orać a wygląda na to że to w nim coś sie popsuło. Pozdro Karol

Odpowiedzi: 4

Dzięki, pomogło ale w sumie nie do końca tzn. potrafie stworzyć warunki w których działa - wystarczy odłączyć sieć :) Przedtem nawet to nie pomagało a teraz jesli mam włączoną sieć to szuka wszystkich drukarek które mam podłączone w sieci w firmie - za każdym razem probuje sie z nimi skomunikowac i dopiero gdy stwierdzi ze ich nie ma (bo jestem w sieci w domu) to wyskakuje okno z wyborem drukarki. Można to jakoś wyłączyć - narazie wywaliłem drukarki z innej podsieci.
kahil
Dodano
03.11.2007 12:57:50
  • Endrju 05.11.2007 12:04:34

[quote=kahil]Przedtem nawet to nie pomagało a teraz jesli mam włączoną sieć to szuka wszystkich drukarek które mam podłączone w sieci w firmie - za każdym razem probuje sie z nimi skomunikowac i dopiero gdy stwierdzi ze ich nie ma (bo jestem w sieci w domu) to wyskakuje okno z wyborem drukarki. Można to jakoś wyłączyć - narazie wywaliłem drukarki z innej podsieci.[/quote] http://support.microsoft.com/kb/320138/pl albo http://banita.pl/konf/smbprzegwinxp.html

Zastanawiam się nad bibliotekami. Strzelam w ciemno. Spróbuj tak: włóż płytkę z WinXp i z okna Uruchom - odpal rozkaz: sfc /scannow System porówna sobie biblioteki z oryginału z tymi, które ma bieżąco w sobie. Jak mu się cos poprzestawiało, to podbierze je sobie z płyty. Może to pomoże...
XanTyp
Dodano
03.11.2007 08:26:04
Nie da rady :( brak punktów - poczyszczone... nadgorliwie :(
kahil
Dodano
02.11.2007 15:26:45
Ciekawa kwestia :-k A co z przywracaniem systemu?
XanTyp
Dodano
02.11.2007 15:02:48
kahil
Dodano:
02.11.2007 13:08:56
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1