Sygate Firewall 5.6 build 2808 problem
W opcjach w zakładce Security większość pozycji jest nieaktywnych.Czy mam jakąś dziwną wersję, czy jest opcja aktywująca te pozycje?
Pozatym druga sprawa: Robiłem test aplikacją "Firewall leakage tester" która sprawdza moźliwość wydostania się informacji z kompa.Komunikat "Firewall Penetrated" oznacza chyba źe coś mam źle ustawionego tego syget'a mam racje?
A podobno dobrze działa na domyślnych(czytałem gdzieś o tym)
Wziąłem się więc za ręczną konfigurację i zacząłem od powyłanczania w nim portów 135,137,139,445 jak radzono na jakiejś stronce. Ale co z tymi nieaktywnymi pozycjami i co jeszcze powinienem zrobić by test w.w. programem wypadł pozytywnie?
Pomocne byłyby teź linki do konfigu sygeta(tylko polskie strony)
Moźe gdzieś mnie jeszcze nie było.
Pozatym druga sprawa: Robiłem test aplikacją "Firewall leakage tester" która sprawdza moźliwość wydostania się informacji z kompa.Komunikat "Firewall Penetrated" oznacza chyba źe coś mam źle ustawionego tego syget'a mam racje?
A podobno dobrze działa na domyślnych(czytałem gdzieś o tym)
Wziąłem się więc za ręczną konfigurację i zacząłem od powyłanczania w nim portów 135,137,139,445 jak radzono na jakiejś stronce. Ale co z tymi nieaktywnymi pozycjami i co jeszcze powinienem zrobić by test w.w. programem wypadł pozytywnie?
Pomocne byłyby teź linki do konfigu sygeta(tylko polskie strony)
Moźe gdzieś mnie jeszcze nie było.
Odpowiedzi: 0
Strona 0 / 0