Swiezy XP problem z 'Hi-Speed' USB

Witam, Glowa mnie juz boli, wiec prosze o rade. Nic w sieci nie moge o tym znalezc. Zainstalowalem swiezego XP na laptopie nieswiezym juz, bo win2k bylo wczesniej no i pojawil sie problem z usb. Co prawda tylko jeden port jest w tym sprzecie i choc pusty, ciagle wyswietla sie komunikat, ze nie rozpoznano sprzetu w usb, albo ze podlaczone urzadzenie byloby szybsze gdyby go podpiac do Hi-Speed USB. Do kompa podpiety jest tylko adapter wifi ale jest na gniezdzie PCMCIA. Co zabawne, znajomy reinstalowal sobie ostatnio system i to samo mu sie zrobilo. Z innej plytki, Win Xp Prof PL. Ja mam To samo tylko anglojez. U niego dodatkowo komp nie widzi kamerki podpietej przez usb. Znaczy raz widzi raz nie widzi. I DVDR raz mu widzi jak trzeba, a raz jako zwykle CDROM. Ma ktos jakis pomysl? Z gory dzieki za czas.

Odpowiedzi: 2

Sorki, za niedostateczne info. Problem z USB: Laptop - Sony Vaio PCG-Z600HEK - sterowniki sa dostepne na www (link: http://support.vaio.sony.co.uk/downloads/updates/updates.asp?site=voe_en_GB_cons&c=0&s=PCG-Z600&m=245&os=6&osl=1 ), ale do usb jest tylko cos tam z mysza i nie dziala. Jako takich dla USB nie ma wcale. Lapek ma jeden tylko port USB. System - Win XP Prof SP2 angielska wersja. W managerze urzadzen wszystko wyglada OK. Problem z USB, Kamerka i DVDR: Desktop - Packard Bell iSTAR 2311 - sterowniki na www (link: http://support.packardbell.com/uk/item/?m=home&sn=728054350338 )tylko pod Viste, ale i tak o USB nie wspominaja kompletnie nic System - Win XP Prof SP2 polska wersja. W managerze urzadzen sa znaczki zapytania przy Ethernet. Porty USB 2 z przodu, dwa z tylu. Ktos mi mowil, ze mial kiedys podobny problem i ze za to odpowiada jakis microsoftowy syf dzialajacy jak trojan podpiety do systemu i ze najprosciej to jakos odlaczyc. Nie wiem ile w tym prawdy ani jak to ewentualnie odlaczyc. Stad prosba o rade do fachowcow.
fanfanTulipan
Dodano
07.04.2008 21:25:18
I mamy zgadywać co to za laptop ( specyfikacja ), ew. czy instalka XP z SP2, ew. czy producent dostarcza sterowniki USB ( i czy je prawidłowo obsadzono - manager urzadzeń jakieś "znaczki" przy kontrolerze )?
Rebe
Dodano
07.04.2008 10:09:24
fanfanTulipan
Dodano:
07.04.2008 02:46:58
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1