svchost?!?!?

witam! zawsze myslalem ze mam blastera! i pewnie mam ale w jakiejs innej formie! pi wduszeniu alt+crtl+del w uruchomionych alpikacjach widze 4 aplikacje o nazwie svchost! zamykajac jedna z nich pokazuje sie okienko z odliczaniem 60 sek i kopm sie resetuje!!!co gorsza resetuje sie 4 razy zanim sam poprwwnie sie odpali! jedyna metoda jest zresetowanie go odrazu 4 razy!!!jestem swiezo po formacie! nie laczac sie z siecia zauwazylem ze juz to mam!!! tak ma byc czy moze na innej partycji bylo i sie przypetalo ?!?!?
pomocy!
ps i nie piszcie zainstaluj latke bo dawno juz to zrobilem!!!
pozdrawiam!
z gory dzieki za help!
szym0n

Odpowiedzi: 11

ysszzz.. no moje niedopatrzenie :oops:
MS
Dodano
18.03.2004 10:51:19
Co moze byc przyczyna sprzetowa ? Bez jajek. Przeciez to mysz0n wchodzi do task managera, widzi cztery procesy svchost i zamyka jeden z nich po czym dziwi sie ze mu sie pokazuje komunikat o zamknieciu systemu.
EL NINO
Dodano
18.03.2004 00:16:48
A pomyślałeś ze moźe to być przyczyna sprzętowa??
Moźe masz walnięty RAM? moźe zasilacz pada?
MS
Dodano
17.03.2004 22:45:33
Przeciez skoro wylaczales recznie svchosta, to masz komunikat o zamknieciu uslugi RPC a i ten drugi komunikat jest zwiazany z pierwszym.
EL NINO
Dodano
17.03.2004 22:34:27
te łatki mam juz od dawna
w podgladzie zdarzen bylo takie cos

Typ zdarzenia: Błąd
Źródło zdarzenia: Service Control Manager
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 7031
Data: 2004–03–16
Godzina: 20:49:03
Uźytkownik: Brak
Komputer: MYSZ0N
Opis:
Usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) niespodziewanie zakończyła pracę. Wystąpiło to razy: 1. W przeciągu 60000 milisekund zostanie podjęta następująca czynność korekcyjna: Uruchom ponownie komputer.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

to normalne?

chociaz wiem ze byl jeszcze inny blad ale narazie go nie mam bo od zrobienia ostatniego formatu (jakies3 godziny) jeszcze nie wyskoczyl taki blad1 jak sie pokarze to wam wkleje i powiecie co sadzicie!
pozdrawiam

jest tez takie cos:Typ zdarzenia: Informacje
Źródło zdarzenia: USER32
Kategoria zdarzenia: Brak
Identyfikator zdarzenia: 1074
Data: 2004–03–16
Godzina: 20:49:02
Uźytkownik: ZARZĄDZANIE NTSYSTEM
Komputer: MYSZ0N
Opis:
Proces winlogon.exe zainicjował ponowne uruchomienie MYSZ0N z następującej przyczyny: Nie moźna odnaleźć tytułu dla tej przyczyny
Pomniejsza przyczyna: 0xff
Typ zamknięcia systemu: ponowny rozruch
Komentarz: System Windows musi być uruchomiony ponownie, poniewaź usługa Zdalne wywoływanie procedur (RPC) została nieoczekiwanie przerwana

dziwne jakies i pokrecone :)
mysz0n
Dodano
17.03.2004 02:03:55
No to Ci podałam linki do stron, z których sobie moźesz pobrać narzędzie do usuwania Blastera więc go usuń i będzie dobrze.

P.S. EL NINO dobrze mówi.
WindA
Dodano
17.03.2004 01:52:49
Jak bum–cyk–cyk :P okienko z odliczaniem od 60 do zera i rastart, jest normalnym objawem wylaczenia jednego z procesow svchosta.
Natomiast to ze Ci sie restartuje sam od siebie, nie znaczy zaraz ze masz blastera. Wylacz automatyczny restart w przypadku wystapienia bledu, moze pokaze sie blue screen i napisze cos. Zobacz rowniez do podgladu zdarzen co jest powodem bledow.
EL NINO
Dodano
17.03.2004 01:51:02
EL NINO:
[Odliczanie to najzupelniej normalny objaw wylaczenia svchosta – bez paniki.

OK ale dlaczego w takim razie komp np. przy robieniu niczego nagle sie resetuje i to 4 razy?!?!? np siedze w fotelu czytam gazete i slucham mp3 i nagle reset?! nie chodzi tez na bank o za wysoka temp sprawdzalem roznymi programami i jest OK!

NORMALNY OBJAW??? wejdz na strone microsofta lub pandy i zobaczycz ae dokladnie takie samo okno pojawia sie gdy ma sie Blastera??? no raczej nie jest normalne...
Anonymous
Dodano
17.03.2004 01:46:16
mysz000n:
... widze 4 aplikacje o nazwie svchost! zamykajac jedna z nich pokazuje sie okienko z odliczaniem 60 sek i kopm sie resetuje!!!...
Odliczanie to najzupelniej normalny objaw wylaczenia svchosta – bez paniki.
EL NINO
Dodano
17.03.2004 01:41:54
A ja mam pytanie czy ten "svchost" jest uruchomoiny przez system czy uzytkownika ?
Według mnie 4 "svchost" to nic nienormalnego. Ja mam 5 a wszystko jest w porządku...
A jak nie wyłączasz jednego z nich to teź Ci się komputer restartuje czy wszystko chodzi dobrze ?
Moźesz pobrać narzędzie do usuwania blastera jeśli go faktycznie masz...

www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e70a0d8b–fe98–493f–ad76–bf673a38b4cf&displaylang=pl

Albo tu poszukaj
www.centrumxp.pl/download/update/katalog.php
WindA
Dodano
17.03.2004 01:07:50
ja u siebie 5xSVCHOST i wszystko gra. Co u Ciebie moźe być to niemam pojęcia ale jesli przeszukasz forum to na 100% znajdziesz bo sam na to spoglądałem. Jedyne co pamietam to jesli masz SVHOST (a nie SVCHOST )moźe oznacać źe masz robala alejeszcze raz radze przeszukac forum – jest na 100–we
tbrally
Dodano
17.03.2004 01:02:18
Anonymous
Dodano:
16.03.2004 23:05:43
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1