svchost.exe w C:WINDOWSPrefetch, do tego proces 22000 KB..
Witajcie :) Podłączyłam ostatnio neostradę i zaczęły się problemy. Najpierw W32.spybot.worm i tydzien walki zakonczonej formatem C. Teraz znowu jakies dziwne rzeczy: Windows Worms Doors Cleaner ostrzegl mnie, ze moge miec wirusa, bo jeden z procesow svchost.exe ma ponad 20 000 KB... Przeskanowalam i nic nie wyskakuje, a antyvira mam raczej dobrego – avast!. Do tego wyszukiwanie pokazuje, ze svchost.exe występuje mi w dwoch miejscach – tam gdzie trzeba, w Win32, ale oprocz tego rowniez w jakims WINPrefetch – o co chodzi? Mam WIN XP, jeszcze nawet nie zdąźyłam sciągnąc sobie Service Packów, a tu juź "atrakcje"... DO tego ten plik nazywa się bardzo dziwnie: SVCHOST.EXE – 3530F672.pf. Będę bardzo wdzięczna za pomoc – jeśli czeka mnie kolejny format C, wolę to zrobić od razu, zanim powgrywam sobie wszystkie łatki i programy...
Odpowiedzi: 1
No fucktycznie troche duzy ma rozmiar. Ale to wiaze sie zapewne z uruchomionymi zbednymi uslugami. A co do prefetch to przeczytasz tutaj: http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_porady_01.php rozdzial Dostosowanie Funkcji Prefetching
Strona 1 / 1