SVChost.exe problem
moj problem polega na tym ze zarazilem sie jakim swinstwem z netu i teraz svchost zajmuje mi 99% zuzycia procesora gdy go wylacze komp tez iswe wylacza dodatkow wyskakuje czasm okienko ze sytstem sie wylaczy za 60 sec wywolana przez zarzadzanie NT/ system.... skanowalem fix saserem i fixblasterem do tego mksem i panda i mam dysk podlaczony do kompa brata i SVChost na jego OS chce laczyc sie z netem nie wiemn tez czy mu na to pozwolic narazie blokuje saM PLIK DOKADNIE PRZESKANOWALEM PANADA MKSEM I KASPERSKIM ZE STRONY i swoj i brata i nic nie znaleziono co to moze byc
Odpowiedzi: 8
przeskanowale dysk na innym kompie panda platinium i mksem z najnowsyzmi bazami i znalazl cos i usuna ale po wlozeniu dysku spowrotem svchost nadal zjadal 99% procka wiec format i jest gites :PPP nie wiem cop to bylo ale juz jest dobrze
popoludniu dizs napisze co i jak bo kompa mam w poznaniu i dzis to zorbie
Darks:zrob formata hehe
Na przyszlosc daruj sobie takie cenne uwagi
Fala:
Pod svchost.exe lubia sie podczepiac rozne trojany/wirusy i powoduja najczesciej 99–100% zurzycia CPU
Sprawdz czy svchost jest w system32, a nie np. w
%Windir%
Na pocztek włacz chociazby systemowa zapore
Zajrzyc do msconfig i odptasz tam podejrzane procesy
Odpal komputer w trybie Safe Mode
Jesli zauwazysz w tasku podejrzane procesy np:
Wymienione w tym artykule
Poszukaj rowniez:
>> Sasser(rozne warianty):
avserve.exe
avserve2.exe
skynetave.exe
lsasss.exe
x_up.exe
_upload.exe
Gdzie _ to ciag przypadkowych cyfr
>> Blaster(rozne warianty):
mblast.exe
Penis32.exe
teekids.exe
mspatch.exe
mslaugh.exe
Enbiei.exe
mschost.exe
Jesli nie znajdziesz niczego z tej listy wrzuc do nastepnego posta loga z HJT
Fala:Powiedzcie mi czy svchost musi miec dostep do netu???? bo na pandzie mi wyskakuje zapytanie i go teraz blokuje
Mósi
zrob formata hehe
tak zapoznalem ale 99% procka bylo zuzywane nadal.a tak w ogole to nie jetem uzytkonikiem forum od wczorj i znam zasady wiec spoko
Darks : przeskanowlem nic nie znalazlo
Powiedzcie mi czy svchost musi miec dostep do netu???? bo na pandzie mi wyskakuje zapytanie i go teraz blokuje
Darks : przeskanowlem nic nie znalazlo
Powiedzcie mi czy svchost musi miec dostep do netu???? bo na pandzie mi wyskakuje zapytanie i go teraz blokuje
Fala:moj problem polega na tym ze zarazilem sie jakim swinstwem z netu i teraz svchost zajmuje mi 99% zuzycia procesora gdy go wylacze komp tez iswe wylacza dodatkow wyskakuje czasm okienko ze sytstem sie wylaczy za 60 sec wywolana przez zarzadzanie NT/ system.... skanowalem fix saserem i fixblasterem do tego mksem i panda i mam dysk podlaczony do kompa brata i SVChost na jego OS chce laczyc sie z netem nie wiemn tez czy mu na to pozwolic narazie blokuje saM PLIK DOKADNIE PRZESKANOWALEM PANADA MKSEM I KASPERSKIM ZE STRONY i swoj i brata i nic nie znaleziono co to moze byc
Zapoznałes sie z przyklejonymi tematami w tym dziale dotyczacymi usuwania Blastera/Sassera??
sciagnij sobie Stinger w. 2.2.4 ze:
http://mcafee.pl/download.php?page=download/narzedzia
http://mcafee.pl/download.php?page=download/narzedzia
Strona 1 / 1