SVCD
jak mam nagrać film w formacie SVCD? Uźywam nero w wersji 5.5.9.9. bundled, mam nagrywarkę lg, win XP. gdy wchodzę do menu nagrywania super video cd ukazuje się komunikat źe 'nie wykryto lub nie odnaleziono w systemie wtyczki MPEG–2/SVCD' i tak dalej. Chodzi o to źe nie wiem gzi taką wtyczkę znaleźć i a tak poza tym to chyba i tak nie za bardzo wiem jak taki film nagrać ? Ale póki co potrzebuje tej wtyczki i nie wiem gdzie jej szukać. W tym komunikacie jest jeszcze o tym źe mogę tę wtyczkę zakupić na www.nero.com, ale nie bardzo chcę :) Byłbym wdzięczny za udzielenie jakichś informacji na ten temat. :oops:
Odpowiedzi: 4
dzięki popróbuje
poczytalem to co jest napisane na tej stronie ale to roboty a roboty w nero jest mozliwosc kompresji na vcd i svcd ale wykazuje mi ze plyta 700 mega to o wiele zamalo co zrobic aby wcisnac to na 700 mega avi z dixa ma 550 mega i jak zrobic z tego vcd lub svcd na 1 cd bez bawienia sie pare godzin 5 programami moze jest inny program to przerobki ?? winoncd ?? eassy cd creator ? inne propozycje ?? wcisnac dalej i zapomniec bo zabawa z 5 programami mnie denerwuje
Ta wtyczka niestety darmowa nie jest, ale zamiast bawić się w svcd, nagraj film w formacie vcd. napewno jakość będzie trochę gorsza niź svcd, ale nero ma wszystko co potrzebne.
Poza tym lepiej najpierw jakimś zewnętrzym softem przygotuj plik(i) w formacie vcd. A potem nagraj to jako vcd w nero.
Tutaj znjdziesz artykuły/instrukcje na temat kompresji do formatu vcd.
KLIK
Poza tym lepiej najpierw jakimś zewnętrzym softem przygotuj plik(i) w formacie vcd. A potem nagraj to jako vcd w nero.
Tutaj znjdziesz artykuły/instrukcje na temat kompresji do formatu vcd.
KLIK
Troche jasniej,bo nie wiem dokładnie o co ci chodzi.
Masz film SVCD i chcesz go nagrać na cd czy masz film DVD,avi,inny i chcesz go nagrać na cd jako svcd ?
pozdro...
Masz film SVCD i chcesz go nagrać na cd czy masz film DVD,avi,inny i chcesz go nagrać na cd jako svcd ?
pozdro...
Strona 1 / 1