Strowniki pod USB dla płyty głównej.
witam;
szwagier ma taką dziwną płytę (jak znajde jej nazwę i typ to podam następnym razem) do której sterowniki dla USB pracują pod systemem 2000, a pod XP juź nie (nawet na stronce producenta jest taka uwaga źe tylko pod Win2000);
stąd moje pytanie czy znacie jakieś uniewersalne sterowniki pod USB dla płyt głównych, czy moźe jest to indywidualnie rozwiązywanie w zaleźności jaki chipset ma płyta (i tego się obawiam)?
szwagier ma taką dziwną płytę (jak znajde jej nazwę i typ to podam następnym razem) do której sterowniki dla USB pracują pod systemem 2000, a pod XP juź nie (nawet na stronce producenta jest taka uwaga źe tylko pod Win2000);
stąd moje pytanie czy znacie jakieś uniewersalne sterowniki pod USB dla płyt głównych, czy moźe jest to indywidualnie rozwiązywanie w zaleźności jaki chipset ma płyta (i tego się obawiam)?
Odpowiedzi: 5
Microsoft nie powinien kontrolować licencji. Śmiało moźesz się łączyć...
mówisz z witryną "Windows Update", a jak to się ma do autoryzacji systemu operacyjnego (czy jest jakaś kontrola zainstalowanej wersji, chodzi mi o licencje) przy łączeniu się z tą witryną?[/url]
W menedźerze urządzeń odnajdujesz sprzęt którego sterowniki chcesz uaktualnić. Klikasz na niego prawym przyciskiem myszy i z menu wybierasz 'Aktualizuj sterownik'. Potem system spyta cie czy moźe połączyć sie z witryną Windows Update aby wyszukać oprogramowanie. Ty zaznaczasz źe tak i klikasz dalej. A potem to myśle źe juź wszystko jasne;)
nie;
moźesz mnie naprowadzić jak wyszukiwać sterownki on–line (gdzie tego szukać pod systemem)?
moźesz mnie naprowadzić jak wyszukiwać sterownki on–line (gdzie tego szukać pod systemem)?
Chipset chipsetem ale nie od chipsetu jest to zaleźne. Zaleźy to od kontrolera USB jaki jest wbudowany w płyte. W XP jest moźliwość automatycznego wyszkukiwania sterowników on–line, sprawdzałeś to?
Strona 1 / 1