Strowniki pod USB dla płyty głównej.

witam;

szwagier ma taką dziwną płytę (jak znajde jej nazwę i typ to podam następnym razem) do której sterowniki dla USB pracują pod systemem 2000, a pod XP juź nie (nawet na stronce producenta jest taka uwaga źe tylko pod Win2000);
stąd moje pytanie czy znacie jakieś uniewersalne sterowniki pod USB dla płyt głównych, czy moźe jest to indywidualnie rozwiązywanie w zaleźności jaki chipset ma płyta (i tego się obawiam)?

Odpowiedzi: 5

Microsoft nie powinien kontrolować licencji. Śmiało moźesz się łączyć...
kris_
Dodano
20.01.2006 12:06:05
mówisz z witryną "Windows Update", a jak to się ma do autoryzacji systemu operacyjnego (czy jest jakaś kontrola zainstalowanej wersji, chodzi mi o licencje) przy łączeniu się z tą witryną?[/url]
marcc
Dodano
20.01.2006 11:59:26
W menedźerze urządzeń odnajdujesz sprzęt którego sterowniki chcesz uaktualnić. Klikasz na niego prawym przyciskiem myszy i z menu wybierasz 'Aktualizuj sterownik'. Potem system spyta cie czy moźe połączyć sie z witryną Windows Update aby wyszukać oprogramowanie. Ty zaznaczasz źe tak i klikasz dalej. A potem to myśle źe juź wszystko jasne;)
kris_
Dodano
20.01.2006 11:47:19
nie;

moźesz mnie naprowadzić jak wyszukiwać sterownki on–line (gdzie tego szukać pod systemem)?
marcc
Dodano
20.01.2006 11:34:47
Chipset chipsetem ale nie od chipsetu jest to zaleźne. Zaleźy to od kontrolera USB jaki jest wbudowany w płyte. W XP jest moźliwość automatycznego wyszkukiwania sterowników on–line, sprawdzałeś to?
kris_
Dodano
20.01.2006 11:19:24
marcc
Dodano:
20.01.2006 11:03:40
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1