Strony www nie ładują się.
Witam! Mam pewien, dość poważny problem. Mam nadzieję, że pomożecie mi go rozwiązać. ;-)
Otóż w domu mam Neostradę. Jest ona podłączona do mojego blaszaka, a mój blaszak połączony siecią z komputerem taty. Problem dotyczy komputera taty. Na jego komputerze nie działają niektóre strony jak na przykład managerzone.com (;-)) oraz strona pewnej agencji ubezpieczeniowej, która jest mojemu tacie potrzebna niezbędnie do pracy. Doszło do tego, że tatuś chce pozbawić mnie modemu. :) A, więc moje pytanie, co to może być i jak to leczyć (nie pytam o ojca :] )
Z góry dzięki za odpowiedź. Aha, oba komputery mają windowsy XP. Mój profesional, ojca home edition.
Odpowiedzi: 2
Wielkie dzięki mistrzu! ;) Ustawiłem te MTU i śmiga. ;) Swoją drogą myślałem o tym, no nie o tym, ale o jednym programie, który właśnie MTU zmienia, ale nie wiedziałem jak on się nazywa. :D
Dzięki jeszcze raz!
Na komputerze Taty: ipconfig /all
Czym dzielisz Neo? Udostepnianiem polączenia w Windows?
Moze warto bylo by uzyc jakiegos programu?
Generalnie wyglada to na problem z MTU wiec moze warto byloby tez ustawic to za pomoca odpowiedniego programu na komputerze Taty oczywiscie. Znajdziesz w Google.
Strona 1 / 1