Strona startowa
Mam neostradę 512, programy Ad–aware pro, ściągnąłem 30–to dniowego Spy Sweepera.
Surfowanie w internecie dla mnie to juź nie przyjemność a cięźka robota. Po kilkunastu minutach bycia w sieci wchodzę np na stronę Korkonetu i ni jak nie mogę otwoźyć kamery np pogodowej. Pokazuje się tylko ramka okna kamery i natychmiast znika, nadomiar tego zmienia mi się strona startowa. Po wyjściu z internetu robię scan w/w programami i wszystko wraca do normy, ale tylko na kilka minut.
Nawet w chwili kiedy piszę ten post wyskoczyła mi jakaś lewa strona. Czy to jest moźliwe, źe serwery z których korzystamy są źle zabezpieczone czy to tylko moja wina bo nie potrafię sobie dać rady z tym problemem. Mam kolegę który mieszka na drugim końcu miasta, nie ma tych programów co ja, tylko AntiVirusa Symanteka i takich kłopotów nie ma.
Proszę o radę.
Pozdrowienia :D
Surfowanie w internecie dla mnie to juź nie przyjemność a cięźka robota. Po kilkunastu minutach bycia w sieci wchodzę np na stronę Korkonetu i ni jak nie mogę otwoźyć kamery np pogodowej. Pokazuje się tylko ramka okna kamery i natychmiast znika, nadomiar tego zmienia mi się strona startowa. Po wyjściu z internetu robię scan w/w programami i wszystko wraca do normy, ale tylko na kilka minut.
Nawet w chwili kiedy piszę ten post wyskoczyła mi jakaś lewa strona. Czy to jest moźliwe, źe serwery z których korzystamy są źle zabezpieczone czy to tylko moja wina bo nie potrafię sobie dać rady z tym problemem. Mam kolegę który mieszka na drugim końcu miasta, nie ma tych programów co ja, tylko AntiVirusa Symanteka i takich kłopotów nie ma.
Proszę o radę.
Odpowiedzi: 9
OK dzięki :D
Marku pomyśl o sofcie zabezpieczającym przed nieautoryzowaną zmianą strony startowej, lepiej przeciwdziałać niź się później męczyć.
Marku pomyśl o sofcie zabezpieczającym przed nieautoryzowaną zmianą strony startowej, lepiej przeciwdziałać niź się później męczyć.
Dźęki za zainteresowanie się moim logiem.
Przyznam się źe spisałem sobie te strony, które otwierały mi się na dziko, weszłem do rejestru i kluczu MAIN odnalazłem je, zrobiłem ich kopie tak na wszelki wypadek. Następnie wszystko co znajdowało się po prawj stronie od liter www. wykasowałem i wstawiłem neostrada.pl, nie wiem czy zrobiłem dobrze ale na razie źadna z byłych upierdliwych stron się nie owieta i nie zmienia mi strony startowej. Czytałem gdzieś na naszym forum, źe niektóre programy uźywają spyware i dlatego się tak dzieje jak w miom przypadku.
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :D
Przyznam się źe spisałem sobie te strony, które otwierały mi się na dziko, weszłem do rejestru i kluczu MAIN odnalazłem je, zrobiłem ich kopie tak na wszelki wypadek. Następnie wszystko co znajdowało się po prawj stronie od liter www. wykasowałem i wstawiłem neostrada.pl, nie wiem czy zrobiłem dobrze ale na razie źadna z byłych upierdliwych stron się nie owieta i nie zmienia mi strony startowej. Czytałem gdzieś na naszym forum, źe niektóre programy uźywają spyware i dlatego się tak dzieje jak w miom przypadku.
Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam :D
Marek2, bez obaw wszystko jest OK.
A ten log?
Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 11:18:23, on 2004–11–01
Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSsystem32csrss.exe
C:WINDOWSsystem32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:PROGRA~1SYMANT~1SYMANT~1DefWatch.exe
C:Program FilesCommon FilesEPSONEBAPISAgent2.exe
C:PROGRA~1SYMANT~1SYMANT~1Rtvscan.exe
C:WINDOWSSystem32atiptaxx.exe
C:PROGRA~1SYMANT~1SYMANT~1vptray.exe
C:WINDOWSSystem32ctfmon.exe
C:Program FilesMessengermsmsgs.exe
C:Program FilesSAGEMSAGEM F@st 800–840dslmon.exe
C:WINDOWSSystem32devldr32.exe
C:WINDOWSSystem32wuauclt.exe
C:Program FilesLavasoftAd–Aware SE ProfessionalAd–Watch.exe
C:Program FilesWanadooEspaceWanadoo.exe
C:Program FilesWanadooComComp.exe
C:Program FilesWanadooWatch.exe
C:Documents and SettingsMAREKPulpitHijackThis.exe
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Search Bar = http://szukaj.wp.pl
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Window Title = Neostrada Plus wita Cie w Internecie
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:Program FilesAdobeAcrobat 5.0ReaderActiveXAcroIEHelper.ocx
O2 – BHO: IeCatch2 Class – {A5366673–E8CA–11D3–9CD9–0090271D075B} – C:PROGRA~1FlashGetjccatch.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O3 – Toolbar: FlashGet Bar – {E0E899AB–F487–11D5–8D29–0050BA6940E3} – C:PROGRA~1FlashGetfgiebar.dll
O4 – HKLM..Run: [AtiPTA] atiptaxx.exe
O4 – HKLM..Run: [vptray] C:PROGRA~1SYMANT~1SYMANT~1vptray.exe
O4 – HKCU..Run: [CTFMON.EXE] C:WINDOWSSystem32ctfmon.exe
O4 – HKCU..Run: [MSMSGS] "C:Program FilesMessengermsmsgs.exe" /background
O4 – Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:Program FilesCommon FilesAdobeCalibrationAdobe Gamma Loader.exe
O4 – Global Startup: DSLMON.lnk = C:Program FilesSAGEMSAGEM F@st 800–840dslmon.exe
O8 – Extra context menu item: Download All by FlashGet – C:Program FilesFlashGetjc_all.htm
O8 – Extra context menu item: Download using FlashGet – C:Program FilesFlashGetjc_link.htm
O9 – Extra button: Badanie – {92780B25–18CC–41C8–B9BE–3C9C571A8263} – C:PROGRA~1MICROS~2OFFICE11REFIEBAR.DLL
O9 – Extra button: FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – C:PROGRA~1FlashGetflashget.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet – {D6E814A0–E0C5–11d4–8D29–0050BA6940E3} – C:PROGRA~1FlashGetflashget.exe
O12 – Plugin for .spop: C:Program FilesInternet ExplorerPluginsNPDocBox.dll
O16 – DPF: {9A9307A0–7DA4–4DAF–B042–5009F29E09E1} (ActiveScan Installer Class) – http://www.pandasoftware.com/activescan/as5/asinst.cab
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{E45C5E18–F1D9–4A96–969B–AD8BD4233C0C}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
Marek2:Proszę oto on:
Nastepnym razem wklej zawartosc w znaczniku code na forum, a nie *.txt jako zalacznik
Log jest czysty jak malo ktory
Marek2:...wchodzę np na stronę Korkonetu i ni jak nie mogę otwoźyć kamery np pogodowej. Pokazuje się tylko ramka okna kamery i natychmiast znika...
Sprawdz czy nie zablokowales gdzies pop–up'ów,
sprawdz Poziom prywatnosci (Cookie's)
Proszę oto on:
Marek2:Mam neostradę 512, programy Ad–aware pro, ściągnąłem 30–to dniowego Spy Sweepera.
Proszę o radę.
Wklej loga z HJT
Trzeba dziada ubic a przy tym nieco wprawy nabrac
Strona 1 / 1