Strona startowa w przegladarce

Witam. Mam win xp i ostatnio nie moge zmienic strony glownej. Ciagle jest jakas inna i nie wiadoma skad sie wziela. Co zrobic. Prosze o pomoc.
Mariusz.

nie tan dział...ali...

Odpowiedzi: 6

Po przeinstalowaniu windowsa (do tego mnie to doprowadzilo) znowu wpadlem na jakas stronke z kasynami i grami losowymi. Nagle windows media player poprosil o dostep do internetu (przez nortona internet secruity). Odmowilem, pozniej jeszcze jakis inny program chcial sie polaczyc. Tez odmowilem. Chwile pozniej dysk twardy zacza pracowac mimo otwartej tylko przegladarki. Sprawdzilem aktywnosc procesora. Wynosila 50–90%. Czyli cos dran robi (czasami windows sam cos tam robi, ale ten odglos dysku byl taki jak przy kopiowaniu). Zajrzalem do menadzera zadan a w procesach pokazalo ze media player z jakims innym programem sa aktywne i stad te uzycie procka. Wynik jest taki, ze cos sie zainstalowalo w kompie. Stronki startowej nie mozna zmienic. Jest tak jak poprzednio "about:blank" a w procesach pojawily sie nowe pozycje o nazwie "svchost.exe" – USLuGA LOKALNA i drugi o tej samej nazwie tylko USLUGA SIECIOWA. Wylaczyc sie tego nie da bo zaraz sie nowe pojawia. Zaden program do wykrywania szpiegow nie pomaga. Znaczy znajduje co trzeba usowa, ale po restarcie wszystko jest z powrotem. A CWShredder pokazuje cos takiego "Please close all browser windows before contyniuing. If any windows are left open, teho Cool Web Search hijack can not be fixed". Czy moze ktos wie jak sie pozbyc tego cholerstwa? Jak sie przed czyms takim zabezpieczyc? Ja juz wyczerpalem swoje mozliwosci. Prosze o pomoc.
Mariusz.
mst14
Dodano
17.05.2004 05:20:27
i zastosuj wreszcie jeden z programów zabezpieczających na przyszłość bo problem będzie niestety wracał . Zabezpieczające aplikacje znajdziesz tu : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=14198
Anonymous
Dodano
16.05.2004 15:55:27
W tym wypadku rowniez pomoze CWShredder w najnowszej wersji. Usunie co ma usunac a wtedy przygladnij sie jego raportowi i odszukaj na dysku wymieniane przez niego pliki i usun. Po prostu czytaj co sugeruje zebys nie mial juz takich problemow.
EL NINO
Dodano
16.05.2004 01:57:55
Ostatnio mialem problemy ze stronka w przegladarce. Programy ad–aware 6.0, CW Shredder i spybotsd daly sobie z tym rade. Znowu moglem zmienic stronke startowa. Teraz jest znowu tak samo, tylko te programiki juz nie pomagaja. Tam gdzie sie zmienia stronke startowa to pisze "about:blank" a stronka to jakas z rodzaju search for... Nie wiem jak jej sie pozbyc. Odwiedzajac zagraniczna strone w internecie trafilem na jakies przekierowanie i wyskoczyl komunikat, ze cos probuje zastapic pliki windowsa Xp innymi. Pisalo aby wlozyc plytke, a ze nie mialem to kliknalem anuluj. No ale chyba cos sie zmienilo. Co mam teraz zrobic. Pomocy!!!
Mariusz
mst14
Dodano
16.05.2004 00:29:40
ściągnij program Ad–aware 6 i przeskanuj nim system
Anonymous
Dodano
10.05.2004 15:08:01
Looknij tutaj moze pomorze.
theboss78
Dodano
09.05.2004 15:31:59