Strona nie chce się otworzyć

Witam mam taki problem otóż zainstalowalem windows xp sp3 i po włączeniu neta wszystko ładnie śmiga z wyjątkiem strony nasza-klasa.pl czasem załapie i uruchomią się jakieś "haszcze" ale większość razy to czysta strona i nic. nie wiem czym to jest spowodowane bo na drugim kompie podlączonym do routera wszystko działa jeśli ktoś wie jak sobie z tym poradzić można to proszę o odpowiedź

Odpowiedzi: 11

o pingach pisalem wczesniej juz ze dochodza a co do komunikatu to hmm pojawia sie czysta strona i oczekiwanie az cos sie pojawi po ok 10 min pojawia sie logo nk i po lewej stronie sam tekst ze strony i troszke grafiki wszystko w takim nieladzie bo strona nie laduje sie do konca to jest 1 opcja a 2 to taka ze w nieskonczonosc mam czysta strone ze niby sie laduje a potem wyskakuje problem z siecia
kierasckm
Dodano
16.10.2009 15:01:20
Wracamy więc do podstaw: podaj dokładnie komunikat jaki ci sie pokazuje przy wejściu na N-K. Zobacz czy dochodzą pingi na N-K.
Veers
Dodano
16.10.2009 14:04:43
wyczytalem w necie ze dodanietego to raczej blokuje otwieranie strony no ale zrobilem jak napisales i lipa
kierasckm
Dodano
16.10.2009 13:31:06
No to opcje zaczynają się kończyć ... Zobacz czy dodanie ip N-K do pliku HOSTS nie pomoże. Jeśli nie - to moje pomysły niestety się kończą.
Veers
Dodano
16.10.2009 13:05:44
dwóch ścianek nie ma....proxy też nie ma...
kierasckm
Dodano
16.10.2009 12:17:54
Sp3 - owszem - ale diagnozowanie przyczyny może być ciężkie. DNS i MTU tu raczej nie mają większego znaczenie - natomiast dwukierunkowy FW - tak. Sprawdź w Centrum Zabezpieczeń czy nie masz przypadkiem włączonych dwóch ścianek ogniowych (jeśli tak - wyłącz wbudowaną w Windowsa). Co do przeglądarek - to też może być przyczyna - ale już dawno się z podobnymi objawami nie spotkałem - najlepiej ograniczyć się do dwóch przeglądarek, ale .... większa ilość nie powinna mieć wpływu na możliwość otwierania stron. Sprawdź za to czy przypadkiem nie masz ustawionego jakiegoś serwera proxy. Ostatnia kwestia to Windowsblind - to jest twoja sprawa (upiększanie systemu) sęk jednak w tym, że upiększacze podmieniają pliki systemowe. Zazwyczaj są też wydawane dla konkretnej wersji SP. Podejrzewam że skoro logi masz czyste - po prostu po instalacji SP3 - pliki Windowsblind zostały podmienione, co powoduje drastyczne spowolnienie działania np. bibliotek odpowiedzialnych za działanie połączeń. (to wprawdzie tylko teoria - ale już podobne cuda widziałem w przypadku UxTheme).
Veers
Dodano
16.10.2009 11:53:17
ale ja nie mam windowsblinds wiec jesli chodzi o AlienGuise to laptop dzwigal go zawsze i nie bylo problemu Firefoxa mam zawsze jako alternatywa Opery ale to samo sie dzieje nie wspominajac o IE na poczatku jeszcze byl problem z czyszczeniem pamieci DNS ale poczytalem na forach i zrobione dodam jeszcze ze zmienilem juz MTU na 1452 (nie wiem czemu az takie niskie mi wyszlo) pingowalem nk i pakiety przechodzily bez problemu nie wiem moze to jest wina SP3
kierasckm
Dodano
15.10.2009 21:43:18
Na dobry początek - wywal Windowsblind - może być tak że twój laptop nie jest w stanie dźwignąć nowego stylu windowsa. Wywal też oprogramowanie typu super-duper-pc-turbo-boost. Następnie doinstaluj sobie Firefoxa i zobacz czy z jego poziomu strony chodzą normalnie.
Veers
Dodano
15.10.2009 21:26:12
widze ze nikt mi nie pomoze tu a nk uruchamia sie po kilkunastu minutach w "okrojonej" wersji tzn widac ze strona jest ale nie ma calej grafiki i nic nie mozna zrobic nigdzie wejsc zauwazylem tez ze interia.pl uruchamia sie ale juz podstrony do niej bialy ekran no nie wiem dlaczego inne strony dzialala a inne nie
kierasckm
Dodano
15.10.2009 18:19:41
  • XanTyp 15.10.2009 20:12:30

[quote=kierasckm]widze ze nikt mi nie pomoze tu[/quote]Bo całe życie nasze sprowadza się do siedzenia [u]tylko[/u] na tym forum i czyhanie na nowe wyzwania #-o A jeśli odpowiedź nadejdzie późnym wieczorem, albo jutro... tak trudno poczekać? Musi to być już zaraz natychmiast? Nie możesz pożyć trochę bez NK? Tak czy owak, brak dostępu do jednej strony na tle swobodnego dostępu do innych to raczej nie wina wirusów... Poczekamy na wypowiedzi lepszych ode mnie.

• kierasckm 15.10.2009 20:38:36

[quote=XanTyp][quote=kierasckm]widze ze nikt mi nie pomoze tu[/quote]Bo całe życie nasze sprowadza się do siedzenia [u]tylko[/u] na tym forum i czyhanie na nowe wyzwania #-o A jeśli odpowiedź nadejdzie późnym wieczorem, albo jutro... tak trudno poczekać? Musi to być już zaraz natychmiast? Nie możesz pożyć trochę bez NK? Tak czy owak, brak dostępu do jednej strony na tle swobodnego dostępu do innych to raczej nie wina wirusów... Poczekamy na wypowiedzi lepszych ode mnie.[/quote] nie chodzilo mi o odpowiedz jak rozwiazac problem tylko liczylem ze ktos sie odezwie zapyta o cos wiecej a ja moge przezyc bez nk no ale jak pisalem wczesniej inne strony tez nie laduja sie onet i wp smiga a interia tylko strona startowa no coz pozyjemy zobaczymy jak nic nie da rady to sproboje przeintalowac system na sp 2 bo taki wczesniej mialem i taki mam na drugim kompie

Nie myl moda z ekspertem. Moją działką jest klar na forum a nie pierwsza pomoc. Przeczytaj sobie dokładnie mój sig (te słówka na zielono) i zastosuj się możliwie najprecyzyjniej. Napisz jak najwięcej o środowisku, o sytuacji, kiedy zaczęło się to robić, dodaj w załączniku jakiś log z HiJacka, czy ComboFixa... Cokolwiek!
XanTyp
Dodano
15.10.2009 16:24:57
  • kierasckm 15.10.2009 16:29:56

[quote=XanTyp]Nie myl moda z ekspertem. Moją działką jest klar na forum a nie pierwsza pomoc. Przeczytaj sobie dokładnie mój sig (te słówka na zielono) i zastosuj się możliwie najprecyzyjniej.[/quote] ehh jestem nowy wiec wybacz ze pomylilem moda z ekspertem i jak mam sie zastosowac skoro nie wiem co mam napisac zeby kazdy wiedzial jaki mam problem? mialem stary system i wszystko dzialalo a teraz zainstalowalem ponownie i nie dziala nk czy tak trudno to zrozumiec??? no chyba ze nr buta musze podac jeszcze... i jeszcze jedno nie miaszkam w akademiku zeby do kolegi za sciana latac...jesli bym wiedzial o co chodzi to bym odpowiedzial na to pytanie...jesli ty masz problem ze zle zadalem pytanie to pytaj a ja postaram sie udzielic info a nie oczerniasz kogos nowego...jesli tak pomoc ma wygladac to ja dziekuje

Pewnie masz bana po numerze płyty głównej, a że filtr czasem przecieka więc udaje Ci się czasem otworzyć NK... I możemy sobie tak dalej pleść androny - z braku innych atrakcji... Dobrze, że napisałeś, że działa na drugim kompie, jeszcze dla pewności sprawdź, czy u kolegi za ścianą też działa. Do mnie nie przychodź - u mnie działa, u babci [b]Veersa[/b] też. Litości #-o Przyznaj sam - czy po przeczytaniu takiego posta byłbyś sam w stanie logicznie na niego odpowiedzieć?
XanTyp
Dodano
15.10.2009 16:03:15
  • kierasckm 15.10.2009 16:11:03

[quote=XanTyp]Pewnie masz bana po numerze płyty głównej, a że filtr czasem przecieka więc udaje Ci się czasem otworzyć NK... I możemy sobie tak dalej pleść androny - z braku innych atrakcji... Dobrze, że napisałeś, że działa na drugim kompie, jeszcze dla pewności sprawdź, czy u kolegi za ścianą też działa. Do mnie nie przychodź - u mnie działa, u babci [b]Veersa[/b] też. Litości #-o Przyznaj sam - czy po przeczytaniu takiego posta byłbyś sam w stanie logicznie na niego odpowiedzieć?[/quote] no to k... zaje..... z ciebie mod jest nie ma co dzieki za pomoc jestem tu nowy nie znam sie na tym nie wiem jakie dane mam napisac z ty zamiast mi pomoc gnoisz mnie jeszcze bardziej dziaki wielkie moderatorze szanowny

kierasckm
Dodano:
15.10.2009 12:51:34
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1