strona logowania do win98/jak sie pozbyc?
Witam ,
jak się pozbyć strony logowania do win98
dzięki za pomoc
pozdrawim
dzięki za pomoc
pozdrawim
Odpowiedzi: 5
Rozumiem, ze podanie na tacy kilku wpisow do rejestru jest zmuszeniem do wysilku intelektualnego ?Piotr P.:Natomiast gdy zmusisz usera do wysilku umyslowego...
Cos pokretna ta "filozofia" :P .
Rebe:Piotrze – tylko po co zabawa z rejestrem skoro wszystko, z poziomu apletu panelu sterowania do sieci się odnoszącego moźna, w tym zakresie, ustawić ?
Nie zawsze to mozna usyskac z poziomu Panelu sterowania/ aplet Siec
Nie bede tego udowadniaj, mozna poszukac moje "wypociny" proszac o to google ;–)
Zwóć, przoszę uwagę i na to, źe jeźeli padają tego typu pytania to jest wielce prawdopodobne, iź wskazanie jako rozwiązania "robótek ręcznych" z rejestrem związanych moze być problemem, uźytkownik bowiem ma prawo nie wiedzieć jak rozszyfrować enigmatyczną sugestię "wstaw".
Dla mnie i IMHO kazdego przecietenego usera jest to doskonale zrozumiale, wstaw to wstaw np. wartosc DWORD ... czyli jak kto woli Dopisz itd..
Nie traktuj powyźszego zdania jako wytyku, a jedynie jako wskazówkę,
Nie jestem dzisiejszy abym traktowal to jako wytyk ;–)
źe nie kaźdy posiada wiedzę i rozeznanie by z porady na taim poziomie zaawansowania mógł skorzystać
Odpowiem Ci tak, przedstawione moje rozwiazanie jest w 100% poprawne, a ze nie kazdy wie jak to ugryzc to juz inna para kaloszy. Najczeszczym bledem "odpowiadaczy" jest wylozenie kawy na lawe, dany user ktory potrzebuje pomocy zrobi to machinalnie, a kiedy go zapytasz na drugi/trzeci dzien jak to zrobl(ic) to rozlozy rece i nic z tego nie pozostanie mu w glowie. Natomiast gdy zmusisz usera do wysilku umyslowego to zareczam, ze pozostanie mu to w glowie na cale zycie, a przeciez o to nam tu chodzi, aby innym pomoc i przy okazji nauczyc ich myslenia to co wykonuja. Ot to cala moja 'filozofia'
Piotrze – tylko po co zabawa z rejestrem skoro wszystko, z poziomu apletu panelu sterowania do sieci się odnoszącego moźna, w tym zakresie, ustawić ?
Zwóć, przoszę uwagę i na to, źe jeźeli padają tego typu pytania to jest wielce prawdopodobne, iź wskazanie jako rozwiązania "robótek ręcznych" z rejestrem związanych moze być problemem, uźytkownik bowiem ma prawo nie wiedzieć jak rozszyfrować enigmatyczną sugestię "wstaw".
Nie traktuj powyźszego zdania jako wytyku, a jedynie jako wskazówkę, źe nie kaźdy posiada wiedzę i rozeznanie by z porady na taim poziomie zaawansowania mógł skorzystać.
Nie traktuj powyźszego zdania jako wytyku, a jedynie jako wskazówkę, źe nie kaźdy posiada wiedzę i rozeznanie by z porady na taim poziomie zaawansowania mógł skorzystać.
kozioł:Witam ,
pozdrawim
Logowanie do systemu windows, wykonaj jak ponizej:
Usuń plik(i) *.pwl, po ponownym uruchomieniu wpisz hasło i przyciśnij
OK. Następne wejście będzie z okienkiem i hasłem ;).
oraz gdy nie chcesz okienka logowania do sieci, to
Wstaw do rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Network\Real Mode Net
"AutoLogon"=dword:00000000
oraz gdyś miał złoźone profile to:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon
"UserProfiles"=dword:00000000
Wpisz w http://forum.centrumxp.pl/search.php "logowanie windows", wskaź szuanie wszystkich słów, ogranicz zakres do tego działu i mnie wpisz jaka autora – powinno "wyskoczyć" coś, co Cię nakieruje.
Strona 1 / 1