strategie wojenne
Tak sobie myśle źe zagrałbym sobie w jakąś grę strategiczną o tematyce II Wojny Światowej. Zaleźy mi na tym aby misje w grze odpowiadały faktom historycznym. Aby moźna było dowodzić oddziałami w bitwach które naprawde sie kiedyś odbyły. Bardzo proszę o jakieś tytuły bo ja sie na tym kompletnie nie znam.
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Damian
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Damian
Odpowiedzi: 20
A no i oczywiscie jeszcze zelazna klasyka jezeli chodzi o strategie w czasie II WS. Panzer General 2. Znakomita gra prawie sprzed dekady. Znakomita,nikt nie zrobił dotąd lepszej strategii o II WS. :idea:
O właśnie i jeszcze jedna strategia wojenna: Stalingrad
No afera była.. Tylko ze niesłuszna... :lol: Te niemieckie rozkazy naprawde w czasie II WŚ takie były. Tylko szkoda ze twórcy gry nie pomyśleli o tym, źe nas to moze urazic i mozemy zle zrozumiec intencje twórców. :?
:arrow: Soldiers
:arrow: jakis najnowszy :mrgreen: "Sudden Strike"
ale bardziej i chyba najbardziej polecam "Soldiers" sciagnij sobie demko i zobaczysz :)
:arrow: jakis najnowszy :mrgreen: "Sudden Strike"
ale bardziej i chyba najbardziej polecam "Soldiers" sciagnij sobie demko i zobaczysz :)
Ale afery z nią były :wink:
Codename Panzers – wierna hostorycznie i bardzo innowacyjna strategia z czasów II WŚ.
Codename Panzers – wierna hostorycznie i bardzo innowacyjna strategia z czasów II WŚ.
D–DAY
Radzę Western Front i Eastern Front. 8–mio letnie gry ale prawdziwe bitwy. Grafika teź wysoka.
Daishi nie gadaj głupot i napisz linki w jednym poście.
ja wybrałbym blitzkrieg bo troche o nim słychać w przeciwieństwi do innych tu podanych. lepiej wybrać coś sprawdzonego ,zamiast sie pózniej rozczarować na jakimś shit`cie.
ja wybrałbym blitzkrieg bo troche o nim słychać w przeciwieństwi do innych tu podanych. lepiej wybrać coś sprawdzonego ,zamiast sie pózniej rozczarować na jakimś shit`cie.
To bardzo ciekawa pozycja ale nie wiem czy na moim wysłuźonym juź sprzęcie ta gra będzie działać. Mam pesymistyczne przeczucia ale postanowiłem pobrać demo i sprawdzić.
To bardzo ciekawa pozycja ale nie wiem czy na moim wysłuźonym juź sprzęcie ta gra będzie działać. Mam pesymistyczne przeczucia ale postanowiłem pobrać demo i sprawdzić.
No to chyba będzie tylko blitzkrieg a inne gry są tylko w realiach II wojny światowej
chyba źe ...http://www.gry–online.pl/s016.asp?ID=4642ale nie wiem
chyba źe ...http://www.gry–online.pl/s016.asp?ID=4642ale nie wiem
Zastanawiam sie bardziej nad grami typu blitzkrieg tylko źeby wszystkie misje były stworzone na podstawie prawdziwych wydarzeń historycznych.
No to moźe takie coś:http://www.gry–online.pl/s016.asp?ID=5050
Bo to gra FPP a ja takiej nie chce.
Damianos:Daishi:Moźe teź Brothers in Arms(czy jakos tak)
Odpada.
Dlaczego :?:
Daishi:Moźe teź Brothers in Arms(czy jakos tak)
Odpada.
Moźe teź Brothers in Arms(czy jakos tak)