Straciłem kontrolę nad siecią... :(

:shock:
Witam! Proszę o wskazówki! Mam połączone siecią domową dwa komputery. [1]System w98 z dostepem do internetu (modemem) i podłaczony do niego [2] z wXP. Wszystko dzialalo cacy do czasu az....
ostatnio po wlaczeniu obu komputerow i zalogowaniu do sieci natychmiast, automatycznie (i samoczynnie) [2] wlacza wybieranie numeru i w najlepsze chce laczyc sie z internetem (poprzez modem w [1]). Strasznie mnie to wkurza. Wogole nie panuje nad tym co sie dzieje.
Jedynym rozwiazaniem jakie mi przyszlo do glowy – to recznie wylaczyc polaczenie sieciowe w [2] w panelu sterowania XP (ale wtedy nie dziala cala siec)

Pytanie:
Gdzie szukać – co powoduje automatyczne(moze jakis program , itp) źądanie polaczenia z internetem???
Z góry dziękuję

Odpowiedzi: 1

Dialer, trojan, wirus, automatyczny update lub cos w tym rodzaju. Przegladnij dzial Bezpieczenstwo a w szczegolnosci przyklejony temat o stronie startowej. Sa tam wymienione pomocne w takich przypadkach programy, ktorych powinienes uzyc. Mozesz pojsc na skroty, sciagnac HiJackThis'a, przeskanowac system i zamiescic na forum log wynikowy. http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19974

Przegladnij mcsonfig, Task manager.
EL NINO
Dodano
24.08.2004 13:19:47
jabbarex
Dodano:
24.08.2004 11:41:41
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1