Stop:0x0000000A
Stop:0x0000000A (0x00000058,0x00000002,0x0000000,0x804DFAB3)
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
poza tym mam jeszcze taki problem
ACPI AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcfc), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 – 0xcff. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. (to wypis z dziennika błędów)
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
poza tym mam jeszcze taki problem
ACPI AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcfc), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 – 0xcff. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. (to wypis z dziennika błędów)
Odpowiedzi: 20
Miałem podobny problem, ale nie był on spowodowany ani uszkodzonym RAMem, ani sterownikami, ani niczym szczególnym tylko wadliwym zasilaczem. Oczywiście najpierw musiałem przetestować cały sprzęt, ale nie przyniosło to rezultatu. Wymiana zasilacza na nowy rozwiązała samoistnie problem.
jak by kto szukał łatki
http://www.poradnikkomputerowy.republika.pl/download/isdn.html
http://www.poradnikkomputerowy.republika.pl/download/isdn.html
Chodzi oto ze zainstalowałem tą łątke i problem nadal jest
A jeśl chodzi o ten RAM co mam uszkodzony wystarczy źe włoźe do kompa odrazu pokazuje się niebieski ekran
Ajeśli zrobie format i od nowa system postawie to problemy te znikną :?: :?:
A jeśl chodzi o ten RAM co mam uszkodzony wystarczy źe włoźe do kompa odrazu pokazuje się niebieski ekran
Ajeśli zrobie format i od nowa system postawie to problemy te znikną :?: :?:
A czy Ty chlopie przeczytales artykul do ktorego podajesz linka ? Czyzby tam nie pisalo ze chodzi o bledy w przypadku SDI i modemu Ericsona ? Wez sie zastanow nad tym o czym uparcie piszesz.
Ludzie poczytajcie pod tym adresem jaki podałem wcześniej http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=74 Tam jest wszystko napisane i nie grzebcie w kompie jak nie wiecie co jest grane. Najpierw zobaczyć tu a potem grzebac w RAM, ale podejrzewam, źe w sporo przypadków nie chodzi wcale o RAM.
racja to był RAM ale błąd nadal wystepuje nawet gdy jush niema tego wadliwego ramu
Stop 0x00000050 PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Oznacza próbę odwołania do danych, które nie znajdują sie w fizycznej pamięci RAM i powinny zostać wczytane z pliku wymiany. Jednak w tym wypadku szukane dane zostały wcześniej określone jako nonpaged, czyli takie, których nie wolno zapisywać i odczytywać z pliku wymiany – co powoduje wystąpienie błędu STOP.
Powodów powstania błędu 0x50 moźe być kilka: uszkodzona pamięć RAM, błędnie napisana usługa systemowa lub sterownik sprzętu, niekompatybilne oprogramowanie antywirusowe lub nawet uszkodzony system plików na dysku.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Znowu artykuł z Eksperta
Oznacza próbę odwołania do danych, które nie znajdują sie w fizycznej pamięci RAM i powinny zostać wczytane z pliku wymiany. Jednak w tym wypadku szukane dane zostały wcześniej określone jako nonpaged, czyli takie, których nie wolno zapisywać i odczytywać z pliku wymiany – co powoduje wystąpienie błędu STOP.
Powodów powstania błędu 0x50 moźe być kilka: uszkodzona pamięć RAM, błędnie napisana usługa systemowa lub sterownik sprzętu, niekompatybilne oprogramowanie antywirusowe lub nawet uszkodzony system plików na dysku.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Znowu artykuł z Eksperta
a nie sory mój błąd tak wygląda
STOP: 0x00000050(0xf3560264,0x00000001,0xbf8d7a58,0,00000001)
Czy to ten sam błąd :?: :?: jeśli nie to poradzcie co z tym zrobić :( bo ja juz niewiem
A oto co jest napisane w podglądzie zdarzeń
AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 – 0x71. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej.
poradzcie cośś :cry:
STOP: 0x00000050(0xf3560264,0x00000001,0xbf8d7a58,0,00000001)
Czy to ten sam błąd :?: :?: jeśli nie to poradzcie co z tym zrobić :( bo ja juz niewiem
A oto co jest napisane w podglądzie zdarzeń
AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 – 0x71. To moźe prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej.
poradzcie cośś :cry:
STOP 0x0000000A: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Najczęstszą przyczyną tego błędu jest wadliwie napisany sterownik sprzętu, konflikt sprzętowy, za stary BIOS komputera, a takźe przetaktowany procesor. Błąd oznacza próbę dostępu przez proces pracujący w trybie jądra do obszaru pamięci innego procesu, któremu system przypisał wyźszy priorytet przerwań niź procesu zgłaszającego źądanie.
Jeśli 0x0A pojawia się na przykład po dodaniu nowej karty rozszerzeń, usuwamy kartę i sprawdzamy, czy niebieski ekran nadal sprawia problemy. Przeglądamy równieź zawartość dzienników systemowych. W Panelu sterowania wybieramy Narzędzia administracyjne i w pojawiającym się oknie dwukrotnie klikamy na Podgląd zdarzeń.
W oknie Podglądu zdarzeń moźna znaleźć dodatkowe informacje na temat przyczyny powstania błędu.
Opisywany rodzaj błędu pojawia się teź podczas procedury aktualizacji wcześniejszej wersji Windows do Windows XP, jeśli posiadamy zainstalowany program, który nie jest kompatybilny z Windows XP (sterownik, usługa systemowa, program antywirusowy czy program do wypalania płyt CD). W takiej sytuacji Ekspert radzi usunięcie niezgodnych z XP aplikacji i ewentualną ponowną reinstalację Windows.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Uff... ale się napisałem.
Artykuł z czasopisma Expert.[/b]
Najczęstszą przyczyną tego błędu jest wadliwie napisany sterownik sprzętu, konflikt sprzętowy, za stary BIOS komputera, a takźe przetaktowany procesor. Błąd oznacza próbę dostępu przez proces pracujący w trybie jądra do obszaru pamięci innego procesu, któremu system przypisał wyźszy priorytet przerwań niź procesu zgłaszającego źądanie.
Jeśli 0x0A pojawia się na przykład po dodaniu nowej karty rozszerzeń, usuwamy kartę i sprawdzamy, czy niebieski ekran nadal sprawia problemy. Przeglądamy równieź zawartość dzienników systemowych. W Panelu sterowania wybieramy Narzędzia administracyjne i w pojawiającym się oknie dwukrotnie klikamy na Podgląd zdarzeń.
W oknie Podglądu zdarzeń moźna znaleźć dodatkowe informacje na temat przyczyny powstania błędu.
Opisywany rodzaj błędu pojawia się teź podczas procedury aktualizacji wcześniejszej wersji Windows do Windows XP, jeśli posiadamy zainstalowany program, który nie jest kompatybilny z Windows XP (sterownik, usługa systemowa, program antywirusowy czy program do wypalania płyt CD). W takiej sytuacji Ekspert radzi usunięcie niezgodnych z XP aplikacji i ewentualną ponowną reinstalację Windows.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Uff... ale się napisałem.
Artykuł z czasopisma Expert.[/b]
Witam mam taki sam problem spowodował go RAM gdy go wujołem problem nadal się pojawiał.
Adammały niemoge ściagnąć tego pliku co naprawia ten błąd moźe jakiś inny adres :?: :?:
Z góry dzięki
Adammały niemoge ściagnąć tego pliku co naprawia ten błąd moźe jakiś inny adres :?: :?:
Z góry dzięki
tire:Błąd 0x00000058 moźe być spowodowany kilkoma przyczynami:
–uszkodzona pamięć RAM,
–błędnie napisana usługa systemowa lub sterownik sprzętu,
–niekompatybilne oprogramowanie antywirusowe,
–uszkodzony system plików na dysku.
Musicie posprawdzać po kolei ww.
Pozdrawiam. 8)
Bzdura. Problem jest tylko jeden. http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=74
Ja niestety nie mogę ściągnąć z tamtąd tej łaty. Napiszcie czy mozecie to pobrać.
hi
mam taki sam problem. wlasnie jestem w trakcie walki z nim. problem dotyczy najprawdopodobniej sterownikow. (blad IRQLa czy cus tam)
najlepiej sprawdzic to verifier i dac sprawdzanie wszystkich sterownikow. XPek moze sie po ponownym uruchomieniu wysypac ale powie za to z jakim sterownikiem mial problem.wtedy naprawiamy dany sterownik. jak zrobie jakies postepy w tej sprawie to dam znac. pozdro
mam taki sam problem. wlasnie jestem w trakcie walki z nim. problem dotyczy najprawdopodobniej sterownikow. (blad IRQLa czy cus tam)
najlepiej sprawdzic to verifier i dac sprawdzanie wszystkich sterownikow. XPek moze sie po ponownym uruchomieniu wysypac ale powie za to z jakim sterownikiem mial problem.wtedy naprawiamy dany sterownik. jak zrobie jakies postepy w tej sprawie to dam znac. pozdro
mialem cos takiego juz nie mam byl blad na dysku jakies pliki sie pop.......... sprawdzanie z poziomu wina chkdsk nic nie pomagalo natomiast z poziomu konsoli /bez winXP/ owszem znalazl kilka bledów i poprawil i nie mam teraz problemu.
/stalo sie cos takiego po nagłym wylączeniu pradu/
nie twierdze ze to rozwiaze problem ale...........
/stalo sie cos takiego po nagłym wylączeniu pradu/
nie twierdze ze to rozwiaze problem ale...........
No to przeskanuj na wiry. 8)
w moim przypadku wszystkie testy (w/w) przechodziły idealnie a jednak blue screen nawiedzał mnie regularnie.
Do RAM jest MemTest.lub GoldTest.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Do RAM jest MemTest.lub GoldTest.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
0x0000000A– pojawia się (teź) jak masz przetaktowany sprzęcior, choć akuratnie w Twoim wypadku tak nie musi być. albo konflikt sprzetowy, albo sterownik... jeźeli coś dodawałeś ostatnio to wyciagnij to z kompa (bądź odinstaluj) i posprawdzaj.
Tire znasz moźe jakiś dobry program do sprawdzania Ramu? myslę o takim co by nie tylko mierzył wydajność ale sprawdził go czy nie ma jakiś kwasów
Błąd 0x00000058 moźe być spowodowany kilkoma przyczynami:
–uszkodzona pamięć RAM,
Pozdrawiam. 8)
–uszkodzona pamięć RAM,