STOP 0x0000008E !
Podczas defraga dysku pojawił mi się BSOD:
STOP 0x0000008E ( 0xC00000005, 0xBF875E5F, 0xF95B9A58, 0x00000000)
win32k.sys address BF875E5F base at BF800000 DateStamp 367de698
Dysk to Seagate U6 40GB, procek D1000, płyta Soltek DRV4, 256 DDR.
Czy ktos wie, co znaczy ten błąd?
Dzieki za odpowiedzi !
STOP 0x0000008E ( 0xC00000005, 0xBF875E5F, 0xF95B9A58, 0x00000000)
win32k.sys address BF875E5F base at BF800000 DateStamp 367de698
Dysk to Seagate U6 40GB, procek D1000, płyta Soltek DRV4, 256 DDR.
Czy ktos wie, co znaczy ten błąd?
Dzieki za odpowiedzi !
Odpowiedzi: 11
Poza tym proponuję zainstalowanie sobie programu pn.:
MS Windows Error Messages 2.5
Komunikuje on o przyczynach błędów.
Pozdrawiam. 8)
MS Windows Error Messages 2.5
Komunikuje on o przyczynach błędów.
Pozdrawiam. 8)
No to wszyscy cieszymy się.Powiem tyle,źe ten program do testowania RAM na [7] n–godzin to znany szajs.Zatem,jak teraz?
Witam !
RAM wymieniłem na inny. Narzędzia Seagateowe nie wykazały na dysku źadnych błędów. Na razie całość działa bez problemu, ale niestety nie wiem, czy się nie zwali za którymś razem. W kaźdym razie będę Was powiadamiał, jak się sprawy mają ! Dzięki !
RAM wymieniłem na inny. Narzędzia Seagateowe nie wykazały na dysku źadnych błędów. Na razie całość działa bez problemu, ale niestety nie wiem, czy się nie zwali za którymś razem. W kaźdym razie będę Was powiadamiał, jak się sprawy mają ! Dzięki !
Witam !
http://www.seagate.com/support/disc/drivers/index.html/
tam powinien znajdować się program narzedziwy do twojego dysku...
DiscWizard – partycje,formatowanie,diagnostyka
SeaTools Enterprise – testuje powierzchnie dysku, testuje logiczna strukture FAT/FAT32
pozdrawiam
tam powinien znajdować się program narzedziwy do twojego dysku...
DiscWizard – partycje,formatowanie,diagnostyka
SeaTools Enterprise – testuje powierzchnie dysku, testuje logiczna strukture FAT/FAT32
pozdrawiam
Słyszałem o jakimś programie do diagnostyki dysków.Tak jest taki.Jak przypomnę,dam znać.
Pozdrawiam. 8)
Pozdrawiam. 8)
Po pierwsze – dzięki za pomoc.
Pamietam, ze RAM testowałem 7 godzin jakims ciekawym programem, ale zawsze jest mozliwe, ze jakis blad parzystosci wystapi raz na tydzien.
Sterowniki sprawdzę, boję się tylko, źe to dysk.
Pamietam, ze RAM testowałem 7 godzin jakims ciekawym programem, ale zawsze jest mozliwe, ze jakis blad parzystosci wystapi raz na tydzien.
Sterowniki sprawdzę, boję się tylko, źe to dysk.
Ja stawiam na uszkodzenie RAM.
Jednak proponuję sprawdzić sterowniki w następujący sposób:
–Start
–uruchom
–w oknie wpisujesz sigverif.exe
–po uruchomieniu klikasz na Zaawansowane
–potem Przeglądaj
–wybierz domyślny folder C:WindowsSystem32Drivers
–potwierdz Rozpocznij
Po zakończeniu pracy program wyświetli wszystkie znalezione pliki bez podpisu cyfrowego
–przenieś je do oddzielnego katalogu i sprubuj,czy bez nich sys nie ma tych cholernych KOMUNIKATÓW S T O P !!!Pozdrawiam.
Jednak proponuję sprawdzić sterowniki w następujący sposób:
–Start
–uruchom
–w oknie wpisujesz sigverif.exe
–po uruchomieniu klikasz na Zaawansowane
–potem Przeglądaj
–wybierz domyślny folder C:WindowsSystem32Drivers
–potwierdz Rozpocznij
Po zakończeniu pracy program wyświetli wszystkie znalezione pliki bez podpisu cyfrowego
–przenieś je do oddzielnego katalogu i sprubuj,czy bez nich sys nie ma tych cholernych KOMUNIKATÓW S T O P !!!Pozdrawiam.
BŁĄD stop 0X00000050 oznacza próbę odwołania do danych,które znajdują się w fizycznej pamięci RAM i powinny zostać wczytane z pliku wymiany,zostały określone jako nonpaged,czyli takie,których nie wolno zapisywać i odczytywać z pliku wymiany.Zatem uszkodzenie dotyczy:
–uszkodzona pamięć RAM,
–błędnie napisana usługa systemowa lub sterownik sprzętu,
–niekompatybilne oprogramowanie antywirusowe,
–uszkodzony system plików na dysku.
I to jest tyle napewno.Eliminację uszkodzeń przeprowadź sam.
Pozdrawiam.
–uszkodzona pamięć RAM,
–błędnie napisana usługa systemowa lub sterownik sprzętu,
–niekompatybilne oprogramowanie antywirusowe,
–uszkodzony system plików na dysku.
I to jest tyle napewno.Eliminację uszkodzeń przeprowadź sam.
Pozdrawiam.
Kurdę. Znów defragmentowałem dysk. Tym razem niebieski ekran i bład:
STOP 0x00000050 (...)
FastFAT.sys ADDRESS F3FE303A base at ...
DateStamp 3d6de58d
Niestety problem nie pojawia sie tylko przy defragmentacji. Czy ktokolwiek wie, co moźe być przyczyną tych 2 błądów ? (Mi to wygląda na HDD) ? Czy ktos nie miał podobnych doświadczeń ( moźe wystarczy wymienić szaraczki... będzie znacznie taniej ). Z góry dziękuję za zaangaźowanie !
STOP 0x00000050 (...)
FastFAT.sys ADDRESS F3FE303A base at ...
DateStamp 3d6de58d
Niestety problem nie pojawia sie tylko przy defragmentacji. Czy ktokolwiek wie, co moźe być przyczyną tych 2 błądów ? (Mi to wygląda na HDD) ? Czy ktos nie miał podobnych doświadczeń ( moźe wystarczy wymienić szaraczki... będzie znacznie taniej ). Z góry dziękuję za zaangaźowanie !
Komunikaty ten oznaczają,źe jeden z procesów działających w trybie jądra[uprzywilejowanym]próbował wykonać nielegalną danemu modelowi procesora instrukcję maszynową[np.błędnie napisany sterownik]oraz błąd w zawartości pliku wymiany spowodowany występowaniem uszkodzonych sektorów na dysku..Krótko mówiąc sterowniki,sterowniki....Moźe być teź brak wolnego miejsca na dysku lub mało pamięci fizycznej.Naleźy usunąć sterownik wyświetlany wraz z komunikatem STOP.
Jednak przypisywanie tym komunikatom tylko tych przyczyn moźe być wadliwe.Dlatego,polecam zajrzeć na
www.microsoft.com/technet
lub>Google>microsoft error>.........
Pozdrawiam 8)
Jednak przypisywanie tym komunikatom tylko tych przyczyn moźe być wadliwe.Dlatego,polecam zajrzeć na
www.microsoft.com/technet
lub>Google>microsoft error>.........
Pozdrawiam 8)
Strona 1 / 1