stery nitro dvd pod xp lub 2000

Potrzeba jak w tytule. Potrzebny link. Szukaczka nic nie wyrzuca w tym temacie. Ewentualnie jakaś podpowiedź jak obejść problem. Na oryginalnej płytce są tylko stery do win95 lub NT 4.0, ale XP–ekowi Pro SP1 "nie smakują". Nie mam za bardzo "placu" na dogranie SP2, ale gdyby to miało pomóc coś wymyślę.

Konfiguracja sprzętowa: PII – 350 MhZ, płyta główna Pro PC, grafika VooDoo 2 pod PCI, dekoder DVD – Nitro DVD, tuner TV – Zoltrix, RAM – 256 MB, dźwięk – Sound Blaster AWE 32, HDD – 10GB podzielone na pół.
Z góry dzięki za pomoc.

Odpowiedzi: 4

Będzie problem,ostatnie stery są do NT ale spróbuj na nich.

Jak nic nie zrobisz,trzeba załoźyć za parę groszy zwykłą kartę PCI lub AGP.

http://www.video–drivers.com/companies/988.htm

http://www.treiberupdate.de/treiber–download/download–1834–treiber–STB–Nitro%20DVD.html

http://www.download.com/STB–Nitro–DVD–Drivers/3000–2108_4–894640.html
JNJN
Dodano
07.07.2005 14:00:11
JN:
Napisz dokładnie typ tego dekodera DVD i producenta.

I powiedz jak na tej konfiguracji chodzi XP z SP1,na takim kompie to XP jeszcze nie widziałem.

Dekoder DVD to Nitro DVD firmy STB. Konfigurację sprzętową podałem w poście. Jeśli czegoś zabrakło to powiedz co Cię interesuje to dopiszę.
Co do płynności chodzenia maszyny to całkiem przyzwoicie, z tym źe wgrane podstawowe aplikacje jak Office 2000, English Translator 3, ACDSee 5. Kłopot z tym Nitro polega na tym, źe po wyjęciu go z kompa karta graficzna VooDoo 2 z którą on ściśle współpracuje [połaczenie przelotką na zewnątrz kompa] jest niewidoczna dla systemu tzn. komp przy starcie sygnalizuje to sekwencją dźwięków no i wita mnie czarnym ekranem. A jak włoźę to "cudo" z powrotem to pracuje na sterowniku podstawowym VGASave, źe aź oczy bolą od patrzenia. Jaka jest częstotliwość odświeźania nawet nie wiem, bo lista częstotliwości odświeźania składa się z jednej pozycji o nazwie "Domyślna częstotliwość odświeźania". Dzięki za zainteresowanie tematem, gdyź miałem niewielkie nadzieje na jakikolwiek odzew w tym temacie. Niemniej jak się jakiś ciekawy pomysł wykluje nie omieszkam wypróbować. Jeszcze raz dziekuję i czekam na sugestie.
P.S. DVD Nitro siedzi w AGP
Endrju
Dodano
07.07.2005 01:02:20
JN:

I powiedz jak na tej konfiguracji chodzi XP z SP1,na takim kompie to XP jeszcze nie widziałem.

Mi Windows XP chodził na 457 MHZ (Celeron Mendocino kręcony z 366 MHZ). Duźo zaleźy w tym przypadku od pamięci RAM... (miałem 96 MB i się strasznie zacinał... gdybym miał o 100 MB RAM więcej, to by się nic nie zacięło) nawet jeślibym nie kręcił, to pewnie by chodził.
Zresztą jest duźa róznica między Celeronami, a Pentium II z tamtego okresu... więc jeśli Endrju chciałby się pobawić w OC, to musi mieć dobrą płytę główną działającą z procesorami Pentium II. Wtedy moźe go kręcić nawet do 550 MHz... jak chce, to moźe wrzucić jakiegoś Coolermastera przystosowanego do gniazda Socket 370 ;)

Równieź moźna odpowiednio zoptymalizować pracę Windowsa XP, czyli wyłączyć cienie pod ikonami itd. itp. :)

Pozdrawiam :)
Mrówek
Dodano
07.07.2005 00:04:21

JNJN
Dodano
06.07.2005 22:17:54
Endrju
Dodano:
05.07.2005 21:20:27
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1