Stery do grafiki (reasumując:) )
czy moźna prosić o wyszczególnienie hierarchii (wg niezawodności) sterowników do kart graf na chipsecie nividii (w moim przypadku gf 200400 mx 64 ramy)
Odpowiedzi: 10
Wszystko to było sprawdzane – temperaturka dobra, smarowanie tesch było niezłe :lol:
Taaa – i jeszcze te dodatkowe plusy u przyszłych teściowych za naprawienie komputerka :D hihi
Pozdrowionka :!:
Taaa – i jeszcze te dodatkowe plusy u przyszłych teściowych za naprawienie komputerka :D hihi
Bo moźe się procesor przegrzewał i stąd te zwisy, trzeba sprawdzić czy radiator jest poprawnie załoźony, trzeba teź miejsce styku procka z radiatorem posmarować pastą termoprzewodzącą.
mój kumpel ma teraz athlona [czy durona nie pamiętam] 1 GHz i źeby mu w ogóle działał windows, nie waźne który to musi se ustawić 766 Mhz
:D Problemik rozwiązany, no i postanowiłem się tym podzielić ; Testowałem procek na innej płycie i inny procek na swojej – wychodziło na to, źe obie części są sprawne, tylko ze sobą nie chcą współpracować ...
w chwilowym ataku geniuszu kopmuterowego, postanowiłem zmienić częstotliowść procka w biosie – wyszło na to źe z 1000mhz zrobiłem 900 i.... jest!!
Komp się nie wisza, szystko hula jak trza – polecam więc sprawdzić tę metode w podobnych do mojego przypadkach – czekam na opinie.
Pozdrowionka!
w chwilowym ataku geniuszu kopmuterowego, postanowiłem zmienić częstotliowść procka w biosie – wyszło na to źe z 1000mhz zrobiłem 900 i.... jest!!
Komp się nie wisza, szystko hula jak trza – polecam więc sprawdzić tę metode w podobnych do mojego przypadkach – czekam na opinie.
Pozdrowionka!
Ceem mialem kiedys tego ECSa co Ty. Jezdzilem po serwisach itd. byly problemy z grafika , komp zawieszal sie co chwila w grach.Wielkie mozgi w serwisie ( firma TPC Wroclaw )wlaczaly 3D Marka na ktorym akurat wszystko bylo ok i mowili ze sprzet jest sprawny a ja myslalem ze mie ....... W koncu ktoregos dnia wk.... sie zmienilem plyte na GigaByta K7VRXP reszta zostala bez zmian i wszystko chodzi jak nalezy. Jednym slowen ECS to lipa
Tzn tam ma byc opczywiscie K7VTA :)
Podmieniłem grafe w kompie i znowu sie wisza :(
Mam pytanko na co teraz zwrocic uwage : ram, procek czy plyta glowna (bo chyba twardziel jest najmniej podajrzany)
pozdro !!
Podmieniłem grafe w kompie i znowu sie wisza :(
Mam pytanko na co teraz zwrocic uwage : ram, procek czy plyta glowna (bo chyba twardziel jest najmniej podajrzany)
pozdro !!
Wielkie dzieki !!! .. ale.............:
Jezeli na wszystki w.w. sterach system np podczas ogladania filmu nagle stoi, a pojawiający sie czasem (raz wczesniej ,raz pozniej) niebieski ekranik informuje o bledzie stera grafiki; czy moze to byc uszkodzenie sprzetowe, czy jest jeszcze cos co mozna zrobic......sprawdzic, czy cusik innego...........
(dodam, ze probowalem takze sery dolaczone do karty i oryginalne windowsowskie)
––ECS k7VZA,Athlon1000,RAM256DDR,Gforce400 64MB––
Jezeli na wszystki w.w. sterach system np podczas ogladania filmu nagle stoi, a pojawiający sie czasem (raz wczesniej ,raz pozniej) niebieski ekranik informuje o bledzie stera grafiki; czy moze to byc uszkodzenie sprzetowe, czy jest jeszcze cos co mozna zrobic......sprawdzic, czy cusik innego...........
(dodam, ze probowalem takze sery dolaczone do karty i oryginalne windowsowskie)
––ECS k7VZA,Athlon1000,RAM256DDR,Gforce400 64MB––
Testowałem róźne sterowniki poczynając od 6.50 i zatrzymałem się na 28.32 spoko stery według mnie najlepsze do tej karty, po zainstalowaniu detonatrów z seri 29 i wyźszych spowodowało znaczny spadek wydajności.
B3T0N:wg mnie :
zaczynajac od najgorszego pod ta karte:
40.71
30.82
28.32
23.11 – > uwazam ze jest to najlepszy i najstabilniejszy sterownik do tego typu kart , ew, 28.32
Mozesz mi wyjasnic co jest zlego w 30.82??? Bo zgodze sie z Toba ze 40.72 do geforce'a 2 sie kompletnie nie nadaja...
wg mnie :
40.71
30.82
28.32
23.11 – > uwazam ze jest to najlepszy i najstabilniejszy sterownik do tego typu kart , ew, 28.32
40.71
30.82
28.32
Strona 1 / 1