Sterowniki
Szukam programu ktury wykona automatycznie pobur sterowników dlamojego komputera(czyli karty graficznej muzycznej itp.)Gdzie moge taki znaleść i jak sie nazywa.
Odpowiedzi: 6
Oj, Mrówek, Mrówek – a MSI LiveUpdate np.?
Tyle, źe wracamy do warunku posiadanai oprogramowania producenckiego.
Faktem jest, źe zapomniałem – to pewnie wina braku ryb w diecie – źe są jakieś automaty – coś podobnego do tego o czym lackyd napisał, , które zainstalowane monitorują sieć i sprawdzają moźliwe upadaty – nazw nie podam, bo nigdy nie miałem do tego głowy.
Jednak skutecznosć ich działania jest ograniczona do wskazania, źe upadty są i ew. ściągniecia ich.
Pamiętać jednak naleźy, źe nie zawsze nowsze znaczy lepsze,a w konsekwencji automatyzacja w tym zakresie moze do przeciwnych postulowanym skutków prowadzić.
Tyle, źe wracamy do warunku posiadanai oprogramowania producenckiego.
Faktem jest, źe zapomniałem – to pewnie wina braku ryb w diecie – źe są jakieś automaty – coś podobnego do tego o czym lackyd napisał, , które zainstalowane monitorują sieć i sprawdzają moźliwe upadaty – nazw nie podam, bo nigdy nie miałem do tego głowy.
Jednak skutecznosć ich działania jest ograniczona do wskazania, źe upadty są i ew. ściągniecia ich.
Pamiętać jednak naleźy, źe nie zawsze nowsze znaczy lepsze,a w konsekwencji automatyzacja w tym zakresie moze do przeciwnych postulowanym skutków prowadzić.
W kartach graficznych Winfast firmy Leadtek jest dodawane oprogramowanie do podkręcania karty o nazwie Winfox. Pamiętam, źe za pomocą tego programu moźna automatycznie pobrać sterowniki do swojej karty.
Warunek jest jeden... karta graficzna firmy Leadtek.
Ale jeśli chodzi o ten program, to nie jest on rewelacyjny. Wolę samemu wyszukać sterowników, które będą się u mnie doskonale sprawdzać.
A kręcić kartę wolę Rivatuner'em...
Warunek jest jeden... karta graficzna firmy Leadtek.
Ale jeśli chodzi o ten program, to nie jest on rewelacyjny. Wolę samemu wyszukać sterowników, które będą się u mnie doskonale sprawdzać.
A kręcić kartę wolę Rivatuner'em...
lackyd:jest cos podobnego – najpierw wykonujesz skan swojego kompa a nastepnie pobiera sterowniki lub wskazuje strone skad mozesz je pobrac.
duza pomoc lecz nie jest to full automat
No niestety nic niewidac z tego obrazeczka... Pewnie mial to byc adresik www ale co tam :]
jest cos podobnego – najpierw wykonujesz skan swojego kompa a nastepnie pobiera sterowniki lub wskazuje strone skad mozesz je pobrac.
http://www.driverguidetoolkit.com/images/dgtscr–big.gif
http://www.driverguidetoolkit.com/images/dgtscr–big.gif
Everest upraszcza nieco taką czynność, w "Komputer/Podsumowanie" są odnośniki do witryn producenta.
Nie znajdziesz.
Chyba, źe producent o takie coś zadbął i to dodatkowo z opcją automatyzacji łączenia z witryną i pobierania.
Chyba, źe producent o takie coś zadbął i to dodatkowo z opcją automatyzacji łączenia z witryną i pobierania.
Strona 1 / 1