[sterowniki] Sound Blaster AudioPCI 128
Po zainstalowaniu Windowsa XP (jako nakładki na 98 SE) podczas uruchamiania Windowsa lub słuchania muzyki słychać trzaski. Podejrzewam, źe problem tkwi w sterownikach (na płycie mam tylko do 95 i 98 ) ale po zainstalowaniu sterowników pod XP ze strony Creative wyskoczył mi taki komunikat
Co jak podejrzewam oznacza, źe karta jest niezianstalowana.
Kompletnie nie mam pomysłu co z tym zrobić. Tylko proszę nie pisać mi porad w stylu "walnij format" lub "kup nową kartę", no chyba źe nie będzie innego sposobu na pozbycie się trzasków. Ma ktoś jakiś pomysł?
Direct Sound Output v.2.2.6
Device not found. Please select another device in configuration. Error code:88780078
Co jak podejrzewam oznacza, źe karta jest niezianstalowana.
Kompletnie nie mam pomysłu co z tym zrobić. Tylko proszę nie pisać mi porad w stylu "walnij format" lub "kup nową kartę", no chyba źe nie będzie innego sposobu na pozbycie się trzasków. Ma ktoś jakiś pomysł?
Odpowiedzi: 9
Sprawdzałem z róźnymi głośnikami, dźwięk trzeszczy obojętnie jakiego jest formatu, muzyka odtwarzana z płyty teź. Sprawdziłem juź chyba wszystkie moźliwości napewno jest uszkodzona. :(
A jak odgrywasz czystego wava to teź trzeszczy ?? Trzeszczenie sprawdzałeś na jednych głośnikach czy próbowałeś teź z innymi ??
po przełoźeniu w inny slot i zainstalowaniu sterownika pod XP nadal trzeszczy, więc karta jest napewno zwalona :cry: , wielkie dzięki za próby pomocy
Pozdro 8)
Pozdro 8)
czytaj uwaźnie dźwięk jest tylko trzeszczy.usunąłem z dodaj/usuń i z menadźera urządzeń zainstalowałem jescze raz => winamp nie wywalił juź komunikatu ale nadal trzeszczy.
Nie próbowałem przekładać karty w inny slot => zaraz spróbuje i napisze czy coś pomogło
zaba285:chyba nieuwaźnie przeczytałeś, napisałem przecieź źe instalowałem sterowniki ze strony Creative
A te instalowałeś ? Jak to to wybacz ;)
Pozostaje jeszcze sprawa czy przekładałeś kartę w inny slot.
P.S: Czy nie było dziwęku wogóle, czy tylko winamp sie pluł ?
Moja karta działa na tych sterach.
chyba nieuwaźnie przeczytałeś, napisałem przecieź źe instalowałem sterowniki ze strony Creative
usunąłem z dodaj/usuń i z menadźera urządzeń zainstalowałem jescze raz => winamp nie wywalił juź komunikatu ale nadal trzeszczy. Chyba karta jest uszkodzona, ale jeśli znacie jakieś linki do stron ze sterownikami to podawajcie napewno wypróbuje
Spróbuj usunąć wszystki sterowniki do karty muzycznej i jeszcze raz zainstalować.
Strona 1 / 1