Sterowniki SATA

Witam. Mam mały kłopot, otóż od pewnego czasu mam (nie) przyjemność korzystania z dysku na złączu SATA. Mam więc pytanie w związku z tym, że instalacja sterowników jest bardzo kłopotliwa - czy jeśli takowe zostały już zainstalowane, to czy po formacie C trzeba będzie je ponownie instalować?

Odpowiedzi: 4

[quote=Amen]. Mam więc pytanie w związku z tym, że instalacja sterowników jest bardzo kłopotliwa - czy jeśli takowe zostały już zainstalowane, to czy po formacie C trzeba będzie je ponownie instalować?[/quote] Czy trzeba zależy jaką masz płytę główną , a konkretnie rodzaj chipsetu i kontrolera SATA .Na jednych płytach nie trzeba nic instalować , na innych tak - podczas instalacji po wciśnięciu klawisza F6 z dyskietki podajesz sterowniki do dysku. Prócz tego musi być odpowiedni skonfigurowany BIOS dla dysków SATA , a konkretnie wyłączony RAID
Seeker
Dodano
30.04.2007 23:18:54
Zawsze sterownik Sata możesz sobie zintegrować z płytą instalacyjną za pomocą nlite.
Anathema
Dodano
30.04.2007 17:24:10
No tak, a z tego co słyszałem ich instalacja jest bardzo kłopotliwa, jest może jakiś w miarę łatwy sposób?
Amen
Dodano
30.04.2007 16:44:14
[quote=Amen]czy po formacie C trzeba będzie je ponownie instalować?[/quote] Będzie to nieuniknione ;) Przecież bez nich system podczas instalacji najpewniej Ci dysku nie pokaże, więc co będziesz formatował :/
Anathema
Dodano
30.04.2007 16:38:13
Amen
Dodano:
30.04.2007 16:06:20
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1