Sterowniki do płyty głównej problem.
Mam płytę Shuttle AK31 pod Athlona i DDR–y z USB 1.1. Na sterownikach z Windowsa urządzenia pod USB w systemie plug and play nie były wykrywane albo w menadźerze urządzę pisało nieznane urządzenie, działały tylko takie do których były sterowniki dołączone na płycie. Jak chciałem zainstalować sterowniki z CD dołączonej do płyty głównej to niby się zainstalowały a po ponownym uruchomieniu wyskakuje powiadomienie źe sterowniki nie zostały wykryte, władcza się kreator dodawania nowego sprzętu oczywiście nie znajduje sterowników i potem wyskakuje chmurka źe wystąpił problem w instalacji nowego sprzętu co mam zrobić źe by się sterownik zainstalowały i USB działało poprawnie proszę o pomoc z góry dziękuje.
Odpowiedzi: 1
Zrób tak:
Odłącz wtyczki USB z portów kompa.
Menadźer urządzeń i usuń lub odinstaluj wszystko co kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej – ma być pusto,restart kompa i system zainstaluje ponownie USB(stery do USB wersji 1.1 ma system nie ma potrzeby instalować innych) i zobacz jak się zainstalowało USB i czy działa poprawnie.
lub
Moźliwe źe porty USB są uszkodzone.
Podepnij mocniejszy zasilacz i sprawdź.
Odłącz wtyczki USB z portów kompa.
Menadźer urządzeń i usuń lub odinstaluj wszystko co kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej – ma być pusto,restart kompa i system zainstaluje ponownie USB(stery do USB wersji 1.1 ma system nie ma potrzeby instalować innych) i zobacz jak się zainstalowało USB i czy działa poprawnie.
lub
Moźliwe źe porty USB są uszkodzone.
Podepnij mocniejszy zasilacz i sprawdź.
Strona 1 / 1