Sterowniki do karyt telewizyjnej
posiadam karte tv capturer oznaczonej numerkiem cph033 opartej na tehnologi bt848a. jest to karta dosc stara wiec nie hodzi pod windowsem xp (windows mowi cos o zgodnosci sterownikow). nigdzie nie ma terz podanego adresu strony www producenta. jesli ktos wie skad mozna sciagnac sterowniki to za odpowiedz bardzo dziekuje. dodatkowe pytanie jest takie czy moge zainstalowac sterowniki od innego tunera opartego na tej samej tehnologi i czy bedzie to dzialac ??? prosze o pmoc Dziekuje
Odpowiedzi: 20
od jakiejs osoby dostalem sterowniki za ktore dziekuje cos zaczelo dzialac ale nie do konca ale sprawdze dokladnie w czwartek i damwam znac Dzieki
od jakiejs osoby dostalem sterowniki za ktore dziekuje cos zaczelo dzialac ale nie do konca ale sprawdze dokladnie w czwartek i damwam znac Dzieki
no moglem wkoncu naprawic to lacze tutaj jest scan pudelka http://www.strony.wp.pl/wp/thunderbolt2/html/karta.htm wiec to mam nadzieje ze wiele wyjasni jak ktos nie moze odczytac obrazka niech wysle mejla do mnie to jak najszybciej wysle mu ten obrazek aha obrazek jest bardzo durzy tylko ja na stronie ustawilem mniejszy rozmiar ale mam nadzieje ze karzdy widzi jesli nie to zapisac na dysku bo obrazek jest w rozdzielczosci 2032x1290 wie chyba wszyscy zobacza. dzieki za pomoc. hoc jak narazie jej nie dostalem chociaz wszyscy sie staraja za co terz dziekuje. Rafal[/url]
no moglem wkoncu naprawic to lacze tutaj jest scan pudelka http://www.strony.wp.pl/wp/thunderbolt2/html/karta.htm wiec to mam nadzieje ze wiele wyjasni jak ktos nie moze odczytac obrazka niech wysle mejla do mnie to jak najszybciej wysle mu ten obrazek aha obrazek jest bardzo durzy tylko ja na stronie ustawilem mniejszy rozmiar ale mam nadzieje ze karzdy widzi jesli nie to zapisac na dysku bo obrazek jest w rozdzielczosci 2032x1290 wie chyba wszyscy zobacza. dzieki za pomoc. hoc jak narazie jej nie dostalem chociaz wszyscy sie staraja za co terz dziekuje. Rafal[/url]
no i widzicie tu miedzy innymi lezy problem bo win xp mowi ze plik nie zawiera informacji na temat sprzetu. a robi to z karzdym jak narazie sciagniety sterownikiem a mialem ihjuz ponad 20.
Sterowniki będą działały ale takie które obsługiwały by chip BT484 a z tego co mi wiadomo to niektóre karty AverMedi tez były wyposazone w takie chipy wiec nie widze problemu zeby je zainstalowac !!
Wiem na pewno, źe nie masz karty avermedia, ale moźe stery od mojej averki bedą u ciebie działać, bo to pewnie jeszcze starszy zabytek niź twoja. Ja musiałem przetestować ok. 20 sterów, zrobić kilka resetów ale w końcu znalazłem. A co ciekawe te sterowniki poprawnie działają tylko z jednym programem.
powiem wam szczeze jak mi naprawia lacze(maja to zrobic dzis po 15) to zrobie cos z tym plikiem skanem pudelka karty i moge wam powiedziec tyle ze nazwe "TV Capturer CPH033" przepisalem z pudelka wiec wiem ze jest ona prawidlowa dodatkowo na tym pudelku ani w instrukcji ani nawet na samej karcie nie ma nazwy producenta chyba ze nazwa ktora juz wypisalem jest wlasnie nazwa producenta.
Faktycznie niedoczytałem tu nie chodzi o capture tylko chyba o karte TV Capturer CPH033
http://www.linuxfan.pl/sprzet/sprzet–2002/01.2002/504.php3
http://www.linuxfan.pl/sprzet/sprzet–2002/01.2002/504.php3
Przyjmuje zakład. Tylko o co się złoźymy? Wydaje mi się, źe Thunderbolt zauwaźyłby logo Avermedia na pudełku, które zajmuje ok. 1/3 boxu, na samej karcie teź jest napis nie małych rozmiarów. Poza tym napisał symbol cph033, to na pewno 98 teź by zauwaźył. Do tego nazwał ją capturer a nie capture, ale to juź moźe być pomyłką. Więc o co ten zakład...?
Jesli on ma karte capture to moge sie załozyc ze producentem jest AverMedia !!
Thunderbolt na stronie do której podałeś link nie widać skana, ale to akurat jest nie istotne. Sprawdź na karcie tv, czy nie ma gdzieś logo producenta. Daj mi jakieś namiary, na które bede mógł ci przesłać stery których ja uźywam, moze u ciebie teź bedą hulać.
Thunderbolt na stronie do której podałeś link nie widać skana, ale to akurat jest nie istotne. Sprawdź na karcie tv, czy nie ma gdzieś logo producenta. Daj mi jakieś namiary, na które bede mógł ci przesłać stery których ja uźywam, moze u ciebie teź bedą hulać.
http://www.strony.wp.pl/wp/thunderbolt2/html/karta.htm pod tym linkiem jest skan pudelka mojej karty telewizyjnej
pierr25 ja nie mam podanego producenta zaraz bede prubowal kolejne sterowniki jak mi zadzialaja to problem sie rozwiarze jesli nie to zrobie scan opakowania tej karty i wszystko bedzie wiadomo.
pierr25 ja nie mam podanego producenta zaraz bede prubowal kolejne sterowniki jak mi zadzialaja to problem sie rozwiarze jesli nie to zrobie scan opakowania tej karty i wszystko bedzie wiadomo.
no wlasnie wtety to mowi bo normalnie to nie znajduje zadnych sterownikow gdziekolwiek
moze trzeba mu wymusic instalacje to ta opcja zaawansowanego wyboru sterownika
moze trzeba mu wymusic instalacje to ta opcja zaawansowanego wyboru sterownika