sterowniki do karty graficznej
Witam. szukam sterowników do karty graficznej rage fury pro. na stronie producenta jest 1sterownik pasujący 6.13.3279 najnowszy ale z nim mi komputer muli. Na wszystkich stronach szukałem w internecie i niema mam windows xp pro sp2
Odpowiedzi: 10
Teoretycznie sterowniki są dedykowane dla grup systemów: 98/NT, 2000/XP/(i chyba)Visty.
może ta ostatnia też osobno?
Więc 2000/XP powinny współpracować z oboma Windowsami.
Wgraj i zobacz jak się zachowa. Najwyżej wywali BSODa. Nic poważniejszego się raczej nie stanie.
Mam pytanie czy mogę na Windows xp wgrać do tej karty sterownik z Windows 2000? w kiedyś próbowałem to pisało coś że nie był testowany na Windows xp i czy kontynuować? to dalej nie instalowałem bo nie chciałem zepsuć.
do gier typu conter strike i innych strzelanek MOH. a wątpie żeby wyszły nowe stery do tej karty bo ostatnie są z 2002 roku. Musiałbym napisać chyba email po angielsku do firmy ati z prośbą o sterowniki. ale niestety mój angielski jest słabiutki
Stary zdecyduj sie...
Albo stary sterownik - nie mulacy - bez opengl
Albo nowy - mulacy - z opengl i czekaj na nowsze sterowniki
Moze poprawia kompatybilnosc czy cos...
Do jakich gier tego potrzebujesz ?
ale mój problem polega na tym iż ja mam sterownik tylko że on niema opengl. a ten ze strony producenta ma opengl ale muli kompa tak jak wcześniej wspomniałem.
Mam takie glupie rozwiazaznie...
Az za proste...
1. Kliknij ppm na Mój Komputer i wybierz Zarządzaj
2. W lewym oknie wybierz Menedżer urządzeń
3. W prawym oknie znajdź urządzenie, którego sterownik chcesz przywrócić. Kliknij na nim ppm i wybierz właściwości
4. W oknie właściwości wybierz kartę Sterownik
5. Wybierz opcję Przywróć sterownik
6. Na pytanie "Czy na pewno chcesz wycofać do poprzedniego sterownika" odpowiedz Tak.
Hmm...
Najnowsze nie oznacza najlepszego.
Zauważ, ze najnowsze stery do urządzeń zwykle są produktami dodawanymi jako wersje do przetestowania. Po jakimś czasie dopiero pojawiają się najstabilniejsze rozwiązania.
Taka jest reguła - nie znaczy, że jest tak zawsze. Ale najczęściej.
Swego czasu działałem na FX 5700LE i sterownikach z płyty dodanej do karty przez dobre dwa lata - i nie miałem problemów z niczym.
Usuń więc sterowniki, które masz obecnie i zainstaluj te, które masz na płycie - z kompletu do kompa.
szukałem na wielu stronach i pod windows xp sp2 jest tylko ten jeden. a komp muli raczej na pewno od sterownika bo w kiedyś jak miałem inną wersje sterownika to było ok dopiero po instalacji nowego tak się stało. mam najnowszy sterownik do chipsetu płyty głównej
Nie szukałeś na wszystkich stronach = fikcja.
To primo.
Nie masz SP3.
To secundo. Choć nie jest obowiązkiem = fakt.
To, że muli Ci kompa, wcale nie musi być winą sterowników.
To tertio = kolejny fakt.
Wymieniamy dalej, czy masz jakieś inne sugestie, które mogły by pomóc tym, którzy chcieli by Ci pomóc?
Tak czy owak - napisz choć parę zdań więcej o stanie swojego systemu, zanim poprosisz o cokolwiek.
DJ powinien dużo wiedzieć o swoim sprzęcie - chyba, że to tylko pusty frazes....
Strona 1 / 1