Sterowniki a Karta grafiki
No właśnie. Czy np. do GeForce 5200 , instalowac zawsze najnowsze sterwniki , czy ograniczyć się do starszych np 56.72 . pobierać tylko z serwerów NVidii , czy (dla uzyskania jepszej wydajności) instalować jakieś typu Omega driver??
Pyam tylko z ciekawości, niemam źadnych problemów.
Pyam tylko z ciekawości, niemam źadnych problemów.
Odpowiedzi: 6
Ad@$:
zainstalowałem je , no i okazało się źe faktycznie w niektórych miejscach , chodzi troszke lepoej, ale pojawiły sie wielkie, naprawde wielkie skoki gry, które uniemoźliwiaja zabawe. Dzieje sie tak w niektórych grach
3) Kolejne modyfikacje OpenGLa i DXa od NGO (tych nie znam, ale userzy pisza, ze drivery porownywalne do DNA
–0.8126
Te tez zainstalowałem no i straciłem całą grafikę we wszystkich grach, zamiast renderingu widać tylko czarnr kolory.
Powróciłem do sterów ze stronki nvidii
Ad@$:Do GeForce'a 5200 warto zainteresowac sie tymi sterownikami:
1) Oryginalne sterowniki nVidii:
–61.77
2) Przerobione sterowniki DNA (IMO powinny najlepiej wplywac na wydajnosc)
–2.0.7777
3) Kolejne modyfikacje OpenGLa i DXa od NGO (tych nie znam, ale userzy pisza, ze drivery porownywalne do DNA
–0.8126Krzoku:Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami
Potwierdzam to, co na stronie Omegi napisali (http://www.omegadrivers.net/nvidia.php), czyli jest roznica w wydajnosci.coyote:Pamiętam nawet źe gusioo kiedyś z nimi jakieś cyrki miał :wink:
Nie Gusioo jeden. EL chyba tez ;–).
obacze jak na GF 4TI 4200 beda dzialas ten 2 link zasysam :]
Do GeForce'a 5200 warto zainteresowac sie tymi sterownikami:
–61.77
–2.0.7777
–0.8126
Potwierdzam to, co na stronie Omegi napisali (http://www.omegadrivers.net/nvidia.php), czyli jest roznica w wydajnosci.
–61.77
–2.0.7777
–0.8126
Krzoku:Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami
Potwierdzam to, co na stronie Omegi napisali (http://www.omegadrivers.net/nvidia.php), czyli jest roznica w wydajnosci.
coyote:Pamiętam nawet źe gusioo kiedyś z nimi jakieś cyrki miał :wink:
iii tam ja sobie moje omegi bardzo chwale 8) :wink:
Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami. Z Omegami nawet czasami są problemy w grach, więc te sterowniki odpadają. Co do wersji to najrozsądniej jest instalować gdzieś powyźej wersji 7140 ale teź nie za najnowsze bo mogą popsuć wydajność. Najlepiej teź jest pobierać stery z stronki www.guru3d.com ( jeśli ktoś jeszcze nie zna tej strony) poniewaź tam jest największy wybór sterowników i przeróźnych wersji.
Dla fx nie ma jakiś specjalnie lepszych sterowników na których karta chodziła by porównywalnie lepiej, IMHO zostałbym przy tych o których mówiłeś lub instalował najnowsze.
p.s. Co do Omegów dla GF to niepolecam ,to nie to samo co omegi dla redeonów.
Pamiętam nawet źe gusioo kiedyś z nimi jakieś cyrki miał :wink:
p.s. Co do Omegów dla GF to niepolecam ,to nie to samo co omegi dla redeonów.
Pamiętam nawet źe gusioo kiedyś z nimi jakieś cyrki miał :wink:
Strona 1 / 1