Sterowniki a Karta grafiki

No właśnie. Czy np. do GeForce 5200 , instalowac zawsze najnowsze sterwniki , czy ograniczyć się do starszych np 56.72 . pobierać tylko z serwerów NVidii , czy (dla uzyskania jepszej wydajności) instalować jakieś typu Omega driver??

Pyam tylko z ciekawości, niemam źadnych problemów.

Odpowiedzi: 6

Ad@$:

2) Przerobione sterowniki DNA (IMO powinny najlepiej wplywac na wydajnosc)
2.0.7777

zainstalowałem je , no i okazało się źe faktycznie w niektórych miejscach , chodzi troszke lepoej, ale pojawiły sie wielkie, naprawde wielkie skoki gry, które uniemoźliwiaja zabawe. Dzieje sie tak w niektórych grach

3) Kolejne modyfikacje OpenGLa i DXa od NGO (tych nie znam, ale userzy pisza, ze drivery porownywalne do DNA
–0.8126

Te tez zainstalowałem no i straciłem całą grafikę we wszystkich grach, zamiast renderingu widać tylko czarnr kolory.

Powróciłem do sterów ze stronki nvidii
damiancore
Dodano
08.10.2005 15:13:34
Ad@$:
Do GeForce'a 5200 warto zainteresowac sie tymi sterownikami:
1) Oryginalne sterowniki nVidii:
61.77
2.0.7777
3) Kolejne modyfikacje OpenGLa i DXa od NGO (tych nie znam, ale userzy pisza, ze drivery porownywalne do DNA
0.8126

Krzoku:
Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami

Potwierdzam to, co na stronie Omegi napisali (http://www.omegadrivers.net/nvidia.php), czyli jest roznica w wydajnosci.

coyote:
Pamiętam nawet źe gusioo kiedyś z nimi jakieś cyrki miał :wink:

Nie Gusioo jeden. EL chyba tez ;–).

obacze jak na GF 4TI 4200 beda dzialas ten 2 link zasysam :]
Ukey
Dodano
25.09.2005 19:10:01
Do GeForce'a 5200 warto zainteresowac sie tymi sterownikami:
1) Oryginalne sterowniki nVidii:
61.77
2.0.7777
0.8126

Krzoku:
Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami

Potwierdzam to, co na stronie Omegi napisali (http://www.omegadrivers.net/nvidia.php), czyli jest roznica w wydajnosci.

coyote:

Nie Gusioo jeden. EL chyba tez ;–).
Ad@$
Dodano
25.09.2005 18:36:09
iii tam ja sobie moje omegi bardzo chwale 8) :wink:
adik154
Dodano
25.09.2005 00:37:49
Najlepiej według mnie instalować orginalne sterowniki od NVidi poniewaź nie ma źadnej róźnicy w wydajności pomiedzy NVidia a Omegami. Z Omegami nawet czasami są problemy w grach, więc te sterowniki odpadają. Co do wersji to najrozsądniej jest instalować gdzieś powyźej wersji 7140 ale teź nie za najnowsze bo mogą popsuć wydajność. Najlepiej teź jest pobierać stery z stronki www.guru3d.com ( jeśli ktoś jeszcze nie zna tej strony) poniewaź tam jest największy wybór sterowników i przeróźnych wersji.
Krzoku
Dodano
24.09.2005 22:53:37
Dla fx nie ma jakiś specjalnie lepszych sterowników na których karta chodziła by porównywalnie lepiej, IMHO zostałbym przy tych o których mówiłeś lub instalował najnowsze.
p.s. Co do Omegów dla GF to niepolecam ,to nie to samo co omegi dla redeonów.
maq123
Dodano
24.09.2005 15:32:16
damiancore
Dodano:
24.09.2005 14:33:17
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1