Sterownik

Mam taki komunikat "Sterownik nv4disp dla display urzadzeniaDevicevideo 0 jest zablokowany przez pętlę nieskączoną.To wskazuje na problem z samym urzadzeniem lub jego sterownikiem nie poprawnie programujacym urzadzenie. Niestety nie wiem jak to rozgryzc podejrzewam ze to moze byc sterownik od karty graficznej ale pewnosci nie mam.Jak instaluje nowy ster to mi kompa tak zwalnia ze nie idzie nic robic moze mi ktos pomoze. Chyba bym go OZŁOCIŁ.Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Z gory dzieki.

Odpowiedzi: 10

EL NINO:
Anonymous:
wyinstaluj całą grafe wraz ze sterami usun pozostałości regclaneram i zainstaluj karete od nowa i do niej stery
Kto i po co ? :P

sorry nie doczytałem do konca jedynie dwie pierwsze odpowiedzi.Potwierdza sie zasadaa czytaj zawsze do konca dany temat i dopiero zabieraj głos jeszcze raz wielkie sorrki
Anonymous
Dodano
14.02.2004 10:21:13
Anonymous:
wyinstaluj całą grafe wraz ze sterami usun pozostałości regclaneram i zainstaluj karete od nowa i do niej stery
Kto i po co ? :P
EL NINO
Dodano
14.02.2004 00:30:37
Anonymous
Dodano
13.02.2004 22:12:04
Dziekuje wszystkim za pomoc i przepraszam ze nie odpowiadalem ale okazalo sie ze padla mi karta graficzna a ja wam wszystkim zawracalem glowe sterownikami.Dzieki za pomoc.Pozdrawiam.
Stylowy
Dodano
13.02.2004 19:56:52
Domyślam się źe jest to karta Nvidy.Niewiem jaki system masz i czy odpowiednie sterowniki do karty instalujesz.Jeśli instalujesz detonatory to moźesz mi9eć broblemy.W trybie awaryjnym jeśli karta ci odpala to byłbym za tym źe to wina sterowników.Mam nadzieję źe niepodkręcałeś karty programami– jeśli tak to mogła źeczywiście paść.Przy trybie awaryjnym są ładowane tylko niezbędne sterowniki do rozruchu.
Moźesz jeszcze sprawdzić wpisując w pole uruchom komende "dxdiag" i sprawdzić czy niema jakiś błędów (źółte trójkąty z wykrzyknikiem).Jeśli będą a reinstal direct X nie pomógł to najpewniej czeka cię instal windowsa.
Jeśli masz XP musisz mieć sterowniki zgodne z nim.
Anonymous
Dodano
08.02.2004 19:32:36
Instalowalem directa i nic nie dalo 3x robilem format zmarnowalem cala niedziele nie mowiac o sobocie instalowalem sterowniki i zero skutkow chyba pozostaje zaniesc go do naprawy do warsztatunaprawczego.Pozdrawiam.
Ps.Moze mi ktos napisze czy jezeli byla by to karta graficzna nawalona to uruchamial by sie w trybie awaryjnym.a nawet normalnie tylko dopiero po odinstalowaniu sterownika.
Stylowy
Dodano
08.02.2004 19:06:04
Ja bym sprubował z Direkt X .Sprubój jeszcze raz nainstalować i wyłączyć komputer na 2 min.Jeśli nie to format i install
Anonymous
Dodano
08.02.2004 14:54:46
EL NINO zrobilem tak niestety nic to nie dalo i dalej nie wiem co mam zrobic."Rence opadajom"
Pozdrawiam
Stylowy
Dodano
05.02.2004 21:30:16
Po odinstalowaniu w Dodaj/Usun uzyj programu o nazwie Detonator R.I.P do wyczyszczenia pozostalosci.
EL NINO
Dodano
05.02.2004 00:23:38
Hmm, odinstaluj w cholerę sterownik.
Potem dopiero zainstaluj od nowa. Nie pamiętam jaki jest deinstalator dla nvidii...
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
04.02.2004 20:20:47
Stylowy
Dodano:
04.02.2004 20:15:32
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1