Sterownik Nvidi.. problem i prośba o pomoc..

System Windows XP z SP1, karta graficzna GeForce FX 5700. System przeinstalowany, czyściutki. Problem z zainstalowaniem sterowników nvidi. Po zainstalowaniu kaźde wejście w ustawienia zaawansowane ekranu powoduje wygaszenie na sekundę monitora(robi się czarny) To samo dzieje się przy otwarciu menu (prawo klik)pliku avi. Odinstalowałam i zainstalowałam przynajmniej z 10 róźnych wersji sterowników, na kaźdych jest to samo. Odinstalowywałam na czyściutko Driver Cleanerem, potem następne. Wiem źe to sterownik, ale nie wiem jak temu zaradzić. :( Proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 5

Pieknie dziekuję :D Sterowniki 56.72 chyba pomogły :D Jestem dozgonnie wdzięczna za pomoc :lol:
el2
Dodano
25.10.2005 17:58:22
Narzędzie diagnostyczne directx nie wykazuje źadnych problemów. Mam zainstalowany directx9c. Problem występuje na wszystkich avikach.Nie mam źadnych packów z kodekami, instaluję zawsze tylko to co trzeba, zresztą filmy odtwarzają się bez problemu :) Karta na drugim kompie zachowuje się w porządku. Spróbuję jeszcze tych 56.72.. tego jeszcze nie wgrywałam.. :)
el2
Dodano
25.10.2005 17:40:37
A na zainstalowanym sterowniku do karty co mówi test komenda z uruchom dxdiag.

Jaki masz wgrany directX,zastosuj 9.0b lub c.

Czy problem występuje na wszystkich plikach avi,bo moźe ten uszkodzony.

Moźe masz namieszane z kodekami i tu problem.

Lub coś z kartą grafiki i naleźy ją sprawdzić na innym kompie i sterowniku np 56.72,jak będzie ten sam efekt to karta.
JNJN
Dodano
25.10.2005 17:25:06
Sterowniki do płyty wgrane :) Monitor i karta sprawdzone i działają poprawnie bez sterowników do grafiki :) Monitor wygasza się na sekundę tylko w dwóch przypadkach, prawokliku na pliku avi i przy wchodzeniu do zaawansowanych ustawień ekranu. Problem znika po wyinstalowaniu sterowników nvidi. Jeszcze trochę i szlag mnie trafi.. :evil:
el2
Dodano
25.10.2005 17:04:17
Sterowniki do płyty głównej zainstalowane.

Do tej karty uźywaj steru w wersji 56.72.

Karta grafiki na innym kompie sprawdzona.

Monitor teź warto sprawdzić na innym kompie.
JNJN
Dodano
25.10.2005 16:37:13
el2
Dodano:
25.10.2005 12:41:50
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1