Sterownik ekranu przestał odpowiadać.

Gram sobie w FIFĘ 08 i nagle gra się zawiesiła i wyskoczył mi błąd: [url=http://images20.fotosik.pl/18/d1350a9587472bc7.jpg]Kliknij[/url]! Nie mogłem nic zrobić. Komputer nie reagował na żadne przyciski więc zresetowałem kompa. Gdy miał się już pokazywać ekran powitalny (tam gdzie piszę Zapraszamy) pokazał się ekran w którym można było wybrać uruchomienie komputera (W systemie awaryjnym, w systemie awaryjnym z obsługą sieci, w systemie awaryjnym z wierszem polecenie, ostatnia dobra konfiguracja oraz tryb normalny.) Niestety dwie ostatnie opcje nie działały (z powrotem po restart i ten sam ekran). Więc wybrałem tą pierwszą. Wszystko się włączyło i wyskoczyło okno w którym wybrałem "Przywrócenie systemu". Przywróciłem go dwa dni w tył i wszystko działało w porządku. Drugi dzień... Włączyłem FIFĘ i znowu wyskoczył ten sam błąd. Teraz już niestety nie dało się przywrócić systemu bo i tak było to samo! Poszukałem trochę o tym problemie w internecie i znalazłem aby pobrać najnowsze stery do danej karty. Zrobiłem to ale jednak nie pomogło. Do tego nie mam głosu. A dziś zauważyłem, że nie mam połowy procesów: [url=http://img2.vpx.pl/up/20091014/0.jpg]Kliknij[/url]. Mój komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Typ procesora DualCore Intel Pentium D 920, 2800 MHz (14 x 200) Karta wideo NVIDIA GeForce 7300 GT (256 MB) Monitor Monitor Plug and Play [NoDB] (1611339397) Temperatura 36 C (96 F)

Odpowiedzi: 6

Tak. To się zrobiło nagle i nie wiadomo czemu.
PaczQ
Dodano
15.10.2009 18:10:52
To odinstaluj avasta. Rozumiem, że gra wcześniej w tej samej konfiguracji sprzętowej i programowej działała bez problemu ?
Veers
Dodano
15.10.2009 11:53:37
[b]chkdsk:[/b] Wszystko jest okey. [b]Rejestr:[/b] Tutaj także nic ciekawego nie znalazłem. Przeskanowane foldery/pliki: - WINDOWS - Program Files - Documents and Settings Zagrożenia brak. Czekam na inne propozycje...
PaczQ
Dodano
14.10.2009 16:52:18
Skoro wysypują ci się "na dzień dobry" sterowniki Avasta - to krąg podejrzanych mocno się zacieśnia: kolejność sprawdzania: chkdsk , rejestr systemu i skanowanie w poszukiwaniu syfu który mógł przepościć Avast.
Veers
Dodano
14.10.2009 16:43:18
W podglądzie zdarzeń znalazłem następujące rzeczy: [quote]Nie można załadować następujących sterowników startu rozruchowego lub systemowego: Aavmker4 aswSP Fips intelppm StarOpen v2imount [/quote] oraz [quote]Model DCOM odebrał błąd „Tej usługi nie można uruchomić w trybie awaryjnym ” podczas próby uruchomienia usługi EventSystem z argumentami „” w celu uruchomienia serwera: {1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF} [/quote] No niestety więcej nic ciekawego nie znalazłem (jeżeli to w ogóle ma coś wspólnego :P). Co do RAM'u to także wszystko w porządku.
PaczQ
Dodano
14.10.2009 16:34:31
Idąc od końca - w trybie awaryjnym nie ładują się wszystkie procesy i sterowniki - tylko te podstawowe - karta dźwiękowa do nich nie należy. Jeśli zaś chodzi o problem - to jeżeli przywracanie systemu zadziałało (raz, bo raz - ale to zupełnie inna historia), to zmiana sterowników tu raczej niewiele pomoże (a mogła wręcz zaszkodzić). Zobacz jakie błędy zostały zarejestrowane w podglądzie zdarzeń systemowych. Sprawdź też dysk pod kątem występowania błędów logicznych. Nie od parady byłoby też przetestowanie pamięci RAM.
Veers
Dodano
14.10.2009 15:45:01
PaczQ
Dodano:
14.10.2009 14:16:51
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1