Sterownik do płyty głównej?

Kupilem nowa plyte K7S5A(SIS735) i zainstalowalem XP.Wszystko jest niby ok,ale kiedy gram obraz co jakis czas skacze i zmienia swoje polorzenie.Zainstalowalem sterowniki do karty graficzcej(zgodne z XP).Jeden znajomy powiedzial ze potrzebne sa tez sterowniki do plyty glownej?Czy to rozwiarze moj problem?Prosze o porade i gdzie ewentualnie moge znalesc takie sterowniki?

Odpowiedzi: 12

Po pierwsze chłopakowi chodziło o rozwiązanie problemu, a nie o Towje qrwienie B3ton. Chłopak ma dokładnie tę samę płytę co ja – z tym samym chipsetem, więc skoro u mnie działa to napisałem, źe to nie musi być wina sterów do płyty. A poza tym między K7S5A(SIS)a K7VTA3(VIA)jest pewna róźnica. Nie wątpię, źe macie duzą wiedzę – pomogliście mi i setkom innnych ludzi, ale nie trzeba od razu zachowywać się tak jakby zjadło się juź cały świat. Czy ja Was atakowałem? Nie! Coś wiedziałem – to odpowiedziałem chłopakowi. Wy coś wiecie – robicie to samo. Ale po co od razu kogoś jechać za to, źe chce dobrze. To by było na tyle. Peace boys! W końcu mamy długi weekend! :D
PeWu
Dodano
01.11.2002 00:39:31
Spokojnie panowie :d.
P.S
PeWu jesli sie nie znasz to nie pisz ze jest to najprawdziwsza prawda, bo tak nie jest.
Dark Angel
Dodano
31.10.2002 23:21:49
PeWu:
jak masz cos do mnie gosciu to wejdz na gg to zobaczymy kto w gebie jest mocniejszy – polecam sie

A co ja gej jakiś jestem, źeby się na GG z Tobą umawiać? Myślisz źe nie mam nic ciekawszego do roboty?
Ale niewaźne. To co napisałem wyźej jest najprawdziwszą prawdą. XP sam instaluje swoje stery dla AGP (K7S5A)i za nic w świecie nie przyjmie sterów z płytki dołączonej do mainboard'a. I tego jestem pewien i tak napisałem – źe problem nie tkwi w sterach do płyty głównej. A reszta to były tylko moje ptzypuszczenia – więc po co od razu walić źe to stek bzdur?

to VIA robila by taki stek bzdur wypuszczajac kolejne via service pack????? nie sadze .. ...

czy w poscie bylo wspomniane cos o sterach z CD??? NIE QRWA!! to po co ty piepszysz takie idiotyzmy ??? mam kontaktu z tymi szajsami (ECS'ami of koz) wiec troche nabralem doswiadczenia z nimi , jak sie zachowuja i jakie sa znimi anomalie (szczegolnie chipsety kt266 i kt133[zalezy jeszcze od chipsetu – SIS lub VIA]).

N/C
B3T0N
Dodano
31.10.2002 18:39:12
Bo ten stek bzdur to prawda :D.Tobie moze isc ale jemu juz nie pujdzie!!.I dobrze by było aby sobie wszystko poinstalował do płyty głównej.A WinXp zawsze bedzie wyswietlał taki komunikat bo on nie jest inteligentny i nie wie co dla niego najlepsze :D :mrgreen: Muj kolega miał ten przypadek i jakos po instalacji sterów, mu wszystko chodzi płynnie!.Ma płyte Sis670ET
Dark Angel
Dodano
31.10.2002 08:36:02
jak masz cos do mnie gosciu to wejdz na gg to zobaczymy kto w gebie jest mocniejszy – polecam sie

A co ja gej jakiś jestem, źeby się na GG z Tobą umawiać? Myślisz źe nie mam nic ciekawszego do roboty?
Ale niewaźne. To co napisałem wyźej jest najprawdziwszą prawdą. XP sam instaluje swoje stery dla AGP (K7S5A)i za nic w świecie nie przyjmie sterów z płytki dołączonej do mainboard'a. I tego jestem pewien i tak napisałem – źe problem nie tkwi w sterach do płyty głównej. A reszta to były tylko moje ptzypuszczenia – więc po co od razu walić źe to stek bzdur?
PeWu
Dodano
31.10.2002 00:48:05
Jeźeli masz duźo miejsca na HDD to nic ale jak masz mniej to zmień rozmiar pomięci wirtualnej.
Lezio111
Dodano
30.10.2002 19:15:50
Dzieki za uwagi.Musze napisac ze odswierzanie monitora mam na 60Hz,ponadto np.podczas projekcji filmow wszystko chodzi bez zarzutu.Jak juz wczesniej wspomnialem schody zaczynaja sie przy grach.I tak np. w Diablo II juz obraz skacze przy filmikach,w grze HeroesIII czasami pokarze dwa takie same obrazy w roznej czesci monitora.No i najmniej miesza sie w HeroesIV.Jeszcze jak dzisiaj gralem to mi wyskoczyla inf.ze win.ma za malo jakiejs pamieci wirtualnej?!? i sobie ja powieksza. :?: :!:
Marcin xp
Dodano
30.10.2002 19:01:24
albo sie nie udzielaj jak nei masz nic do powiedzenia , alebo se urzyj PW

N/C

2014131
B3T0N
Dodano
30.10.2002 17:42:18
Sam jesteś stek :evil:
PeWu
Dodano
30.10.2002 00:20:05
Sam jesteś stek :evil:
PeWu
Dodano
30.10.2002 00:20:05
Stek bzdur!!

Mam zrytego ECS'a K7VTA3 i VIA service pack (4.xx nie pamietam) sie instaluje bez najmniejszego problemu pod XP

Wszystko jest niby ok,ale kiedy gram obraz co jakis czas skacze i zmienia swoje polorzenie

chodzi ci o to ze obraz ci miga jak jest cos jasnego bardzoo w grze??? – to jest taka specyfikacja monitora raczej – odchylanie ( przy naglej zmianie wyswietlanego obrazu np . z czarnego nagle na bialy , obraz na monicie przesuwa sie o maly odstep – to jest zwiazane sprzetowo raczej z monitem) i jeszcze jedno moze byc powodem – odswiezanie monitora – domyslne w grach 60Hz – trzeba sciagnac sobie nvidia refresh rate fix ........
B3T0N
Dodano
29.10.2002 07:41:03
Mam dokładnie tę samą płytę główną co Ty i nie mam z nią najmniejszych problemów pod źadnym Windowsem. XP nie potrzebuje sterów do płyty głównej, bo ma je w sobie i nawet jeśli będziesz chciał zainstalować stery z płytki dołączonej do płyty gł, to XP na to nie pójdzie – mówiąc, źe najlepsze sterowniki są juź zainstalowane. Chodzi mi tu przede wszystkim o port AGP, bo to chyba jest najwaźniejsze. Pod starszymi Winami instalowałem stery dla dla AGP, ale pod XP tego nie musiałem robić – wszystko chodzi ok. Moźe Twój problem leźy w sterach do karty graficznej. Zainstaluj stery z płytki od karty graficznej i popróbuj z denatorami – lub bez nich. Trzeba próbować, aź coś pójdzie.
Powodzenia!!!
PeWu
Dodano
29.10.2002 03:13:15
Marcin xp
Dodano:
28.10.2002 00:22:53
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1