Sterownik do płyty głównej?
Kupilem nowa plyte K7S5A(SIS735) i zainstalowalem XP.Wszystko jest niby ok,ale kiedy gram obraz co jakis czas skacze i zmienia swoje polorzenie.Zainstalowalem sterowniki do karty graficzcej(zgodne z XP).Jeden znajomy powiedzial ze potrzebne sa tez sterowniki do plyty glownej?Czy to rozwiarze moj problem?Prosze o porade i gdzie ewentualnie moge znalesc takie sterowniki?
Odpowiedzi: 12
Po pierwsze chłopakowi chodziło o rozwiązanie problemu, a nie o Towje qrwienie B3ton. Chłopak ma dokładnie tę samę płytę co ja – z tym samym chipsetem, więc skoro u mnie działa to napisałem, źe to nie musi być wina sterów do płyty. A poza tym między K7S5A(SIS)a K7VTA3(VIA)jest pewna róźnica. Nie wątpię, źe macie duzą wiedzę – pomogliście mi i setkom innnych ludzi, ale nie trzeba od razu zachowywać się tak jakby zjadło się juź cały świat. Czy ja Was atakowałem? Nie! Coś wiedziałem – to odpowiedziałem chłopakowi. Wy coś wiecie – robicie to samo. Ale po co od razu kogoś jechać za to, źe chce dobrze. To by było na tyle. Peace boys! W końcu mamy długi weekend! :D
Spokojnie panowie :d.
P.S
PeWu jesli sie nie znasz to nie pisz ze jest to najprawdziwsza prawda, bo tak nie jest.
P.S
PeWu jesli sie nie znasz to nie pisz ze jest to najprawdziwsza prawda, bo tak nie jest.
PeWu:jak masz cos do mnie gosciu to wejdz na gg to zobaczymy kto w gebie jest mocniejszy – polecam sie
A co ja gej jakiś jestem, źeby się na GG z Tobą umawiać? Myślisz źe nie mam nic ciekawszego do roboty?
Ale niewaźne. To co napisałem wyźej jest najprawdziwszą prawdą. XP sam instaluje swoje stery dla AGP (K7S5A)i za nic w świecie nie przyjmie sterów z płytki dołączonej do mainboard'a. I tego jestem pewien i tak napisałem – źe problem nie tkwi w sterach do płyty głównej. A reszta to były tylko moje ptzypuszczenia – więc po co od razu walić źe to stek bzdur?
to VIA robila by taki stek bzdur wypuszczajac kolejne via service pack????? nie sadze .. ...
czy w poscie bylo wspomniane cos o sterach z CD??? NIE QRWA!! to po co ty piepszysz takie idiotyzmy ??? mam kontaktu z tymi szajsami (ECS'ami of koz) wiec troche nabralem doswiadczenia z nimi , jak sie zachowuja i jakie sa znimi anomalie (szczegolnie chipsety kt266 i kt133[zalezy jeszcze od chipsetu – SIS lub VIA]).
N/C
Bo ten stek bzdur to prawda :D.Tobie moze isc ale jemu juz nie pujdzie!!.I dobrze by było aby sobie wszystko poinstalował do płyty głównej.A WinXp zawsze bedzie wyswietlał taki komunikat bo on nie jest inteligentny i nie wie co dla niego najlepsze :D :mrgreen: Muj kolega miał ten przypadek i jakos po instalacji sterów, mu wszystko chodzi płynnie!.Ma płyte Sis670ET
jak masz cos do mnie gosciu to wejdz na gg to zobaczymy kto w gebie jest mocniejszy – polecam sie
A co ja gej jakiś jestem, źeby się na GG z Tobą umawiać? Myślisz źe nie mam nic ciekawszego do roboty?
Ale niewaźne. To co napisałem wyźej jest najprawdziwszą prawdą. XP sam instaluje swoje stery dla AGP (K7S5A)i za nic w świecie nie przyjmie sterów z płytki dołączonej do mainboard'a. I tego jestem pewien i tak napisałem – źe problem nie tkwi w sterach do płyty głównej. A reszta to były tylko moje ptzypuszczenia – więc po co od razu walić źe to stek bzdur?
Jeźeli masz duźo miejsca na HDD to nic ale jak masz mniej to zmień rozmiar pomięci wirtualnej.
Dzieki za uwagi.Musze napisac ze odswierzanie monitora mam na 60Hz,ponadto np.podczas projekcji filmow wszystko chodzi bez zarzutu.Jak juz wczesniej wspomnialem schody zaczynaja sie przy grach.I tak np. w Diablo II juz obraz skacze przy filmikach,w grze HeroesIII czasami pokarze dwa takie same obrazy w roznej czesci monitora.No i najmniej miesza sie w HeroesIV.Jeszcze jak dzisiaj gralem to mi wyskoczyla inf.ze win.ma za malo jakiejs pamieci wirtualnej?!? i sobie ja powieksza. :?: :!:
jak masz cos do mnie gosciu to wejdz na gg to zobaczymy kto w gebie jest mocniejszy – polecam sie
albo sie nie udzielaj jak nei masz nic do powiedzenia , alebo se urzyj PW
N/C
2014131
albo sie nie udzielaj jak nei masz nic do powiedzenia , alebo se urzyj PW
N/C
2014131
Sam jesteś stek :evil:
Sam jesteś stek :evil:
Stek bzdur!!
Mam zrytego ECS'a K7VTA3 i VIA service pack (4.xx nie pamietam) sie instaluje bez najmniejszego problemu pod XP
chodzi ci o to ze obraz ci miga jak jest cos jasnego bardzoo w grze??? – to jest taka specyfikacja monitora raczej – odchylanie ( przy naglej zmianie wyswietlanego obrazu np . z czarnego nagle na bialy , obraz na monicie przesuwa sie o maly odstep – to jest zwiazane sprzetowo raczej z monitem) i jeszcze jedno moze byc powodem – odswiezanie monitora – domyslne w grach 60Hz – trzeba sciagnac sobie nvidia refresh rate fix ........
Mam zrytego ECS'a K7VTA3 i VIA service pack (4.xx nie pamietam) sie instaluje bez najmniejszego problemu pod XP
Wszystko jest niby ok,ale kiedy gram obraz co jakis czas skacze i zmienia swoje polorzenie
chodzi ci o to ze obraz ci miga jak jest cos jasnego bardzoo w grze??? – to jest taka specyfikacja monitora raczej – odchylanie ( przy naglej zmianie wyswietlanego obrazu np . z czarnego nagle na bialy , obraz na monicie przesuwa sie o maly odstep – to jest zwiazane sprzetowo raczej z monitem) i jeszcze jedno moze byc powodem – odswiezanie monitora – domyslne w grach 60Hz – trzeba sciagnac sobie nvidia refresh rate fix ........
Mam dokładnie tę samą płytę główną co Ty i nie mam z nią najmniejszych problemów pod źadnym Windowsem. XP nie potrzebuje sterów do płyty głównej, bo ma je w sobie i nawet jeśli będziesz chciał zainstalować stery z płytki dołączonej do płyty gł, to XP na to nie pójdzie – mówiąc, źe najlepsze sterowniki są juź zainstalowane. Chodzi mi tu przede wszystkim o port AGP, bo to chyba jest najwaźniejsze. Pod starszymi Winami instalowałem stery dla dla AGP, ale pod XP tego nie musiałem robić – wszystko chodzi ok. Moźe Twój problem leźy w sterach do karty graficznej. Zainstaluj stery z płytki od karty graficznej i popróbuj z denatorami – lub bez nich. Trzeba próbować, aź coś pójdzie.
Powodzenia!!!
Powodzenia!!!
Strona 1 / 1